Annonce
Østjylland

Dropper Djurs Mad: Syddjurs overtager selv komfuret

Syddjurs Kommune dropper Djurs Mad og vil selv kokkere til de ældre. Her er det prins Henrik, der for år tilbage besøgte Djurs Mad i Auning. Arkivfoto

Politikerne i Syddjurs trækker stikket til Djurs Mad, som i dag leverer mad til kommunens ældre. Fremover kommer Syddjurs selv til at stå for madlavningen.

SYDDJURS: Fra den 1. februar næste år er det ikke længere Djurs Mad i Auning, som skal mætte de ældre i Syddjurs med hakkebøffer, karbonader og andre gode sager. Byrådet har netop besluttet at flytte madlavningen hjem til Syddjurs. Det betyder, at Djurs Mad, som Syddjurs og Norddjurs kommune ejer i fællesskab, skal nedlægges.

- Vi har tidligere i år truffet en god beslutning om at etablere leve-bo miljøer på vores plejecentre med lokal madproduktion. Det er der både god økonomi i, og det giver øget livsglæde for de lokale beboere. Det giver dog helt nye vilkår for Djurs Mad. Derfor har vi besluttet at hjemtage madproduktionen til de hjemmeboende fra Djurs Mad til Køkken Syddjurs, siger Ole Bollesen (S), der er udvalgsformand for sundhed, ældre og socialområdet.

- Vores analyse viser, at Køkken Syddjurs er omkostningseffektiv og kan levere på fleksibilitet, kvalitet og leveringssikkerhed. Jeg er glad for, at vi har nu har klarhed over fremtidens madproduktion til de ældre samtidig med, at vi kan fortsætte vores ældrecafeer med mange frivillige, tilføjer Ole Bollesen.

Da politikerne drøftede sagen i byrådet onsdag, var der opbakning fra Liberal Alliances Flemming Hansen.

- Det lyder rigtig godt, Ole. Den køber jeg, sagde han, da udvalgsformand Ole Bollesen havde redegjort for sagen.

I forbindelse med beslutningen om at overtage madlavningen fra Djurs Mad sagde politikerne samtidig ja til at investere 1,25 mio. kr. i at forbedre Køkken Syddjurs.

Det er i virkeligheden et tegn på, at vores ældre er raskere, sundere og friskere, end man forventede dengang. Sådan er det, og derfor skal Djurs Mad afvikles.

[i]Claus Wistoft (V), borgmester, Syddjurs[/i]

V-politiker: Tvivlsom analyse

En analyse fra BDO viser, at Køkken Syddjurs vil være i stand til at overtage opgaven med at levere mad til de cirka 210 visiterede hjemmeboende ældre i Syddjurs. Det er dog ikke alle politikere, som rapporten har overbevist.

- Jeg er noget betænkelig ved, at det er BDO, som man har haft til at lave analysen. De var tidligere inde i billedet ved rationaliseringer på Djurs Mad, men der blev de fravalgt, sagde Venstres Gunnar Sørensen, formand for arbejdsmarkedsudvalget, og undrede sig over prissætningen på mad.

- Jeg mangler et regnskab for 2017. Det er det, som man skal bygge fremtiden på, tilføjede han.

Venstres Karen Østergaard var overrasket over, at partifællen Gunnar Sørensen var skeptisk.

- Jeg har fuld tillid til det, vi i enighed har besluttet i udvalget. Jeg var ikke klar over, at der fra Gunnars side var de her forslag, og jeg beklager, at de ikke er kommet med til mødet. Jeg er enig med mit udvalg, sagde Karen Østergaard.

Borgmester Claus Wistoft (V) konstaterede, at det antal ældre, som man forventede Djurs Mad skulle mætte, ikke står mål med virkeligheden.

- Der er ingen grund til at lægge skjul på, at Djurs Mad aldrig blev det, som man forudsatte dengang, sagde han. Claus Wistoft hæftede sig ved, at flere ældre er i stand til selv at lave mad i hjemmet.

- Det er i virkeligheden et tegn på, at vores ældre er raskere, sundere og friskere, end man forventede dengang. Sådan er det, og derfor skal Djurs Mad afvikles, tilføjede han.

I takt med at produktionen er blevet reduceret hos Djurs Mad, er medarbejderne blevet tilbudt rådgivningssamtaler og har haft mulighed for at søge nye stillinger i Køkken Syddjurs og i plejeboligerne i Syddjurs Kommune.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers For abonnenter

Nye planer kan måske redde p-pladser i Trangstræde og bevare busterminalen: Her er status på planerne for populær parkeringsplads

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Den hårdtslående skønhedsdronning fra Randers fylder 50

Randers FC For abonnenter

Seneste trupnyt: Randers FC-anfører glipper pokalopgør mod barndomsklub - Graves ude af topopgør

Randers

Lone Andersen forlader Randers Statsskole - har fået nyt job

Alarm 112

Har brændt siden i morges: Alle brandfolk på Djursland kæmper med brand hos trævirksomhed

Kultur

’Pretty Woman – The musical’ kommer til Værket i efteråret 2022

Randers For abonnenter

Smitten i Randers-forstad tredoblet siden fredag - også i kommunen er der vækst i coronasmitte: Sådan skal du forholde dig til tallene

Randers

To unge mænd anholdt efter overfald på 17-årig: Sparkede ham flere gange i ansigtet og på kroppen

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Forsvarsministeriet kendte til forurening og trussel mod grundvand: Ordførere kritiserer manglende orientering

Debat

Sofie Østergaard: Lader du din partner styre økonomien for dig?

Leder

Der skal otte nye i Randers Byråd. Mindst. Sådan kan din stemme skabe den nødvendige fornyelse og stoppe den dumme fnidderfnadder.

Navne For abonnenter

'Brødrene' har løst et utal af opgaver under og over jorden - blandt andet pipelinen med øl til Storegade

Randers

50 år med Randers Lille Skole: En skole der tog afstand fra "den sorte skole"

Annonce