Annonce
Randers

Du behøver ikke undvære sild, øl og snaps sammen med kollegerne: Flere gennemfører julefrokosterne

Sild, snaps og lune frikadeller indtaget i selskab af kolleger - en mangeårig tradition på danske arbedjspladser. Men går det an, når smitten med coronavirus stiger i samfundet. Ja, mener Sundhedsstyrelsen, hvis man tænker sig om for at begrænse risikoen. Arkivfoto: Jens Jørgen Larsen
Randers Kommune og flere lokale virksomheder, avisen har talt med, har ikke planer om at aflyse årets julefrokoster, selv om corona-smittetallene er høje. Men man tager sine forholdsregler og holder sig generelt til sundhedsmyndighederne anbefalinger.

Randers: Medarbejderne i den kommunale administration på Laksetorvet i Randers kan godt regne med, at årets julefrokost vil blive holdt som planlagt. I hvert fald vil det være indstillingen fra kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt, når hoved MED-udvalget onsdag holder møde om, hvordan man skal forholde sig til den aktuelle situation med et dagligt stigende antal smittede med covid-19.

- Jeg har hæftet mig ved, at sundhedsmyndighederne har meldt ud, at det vil være ok at holde julefrokost rundt omkring på arbejdspladserne. Derfor vil min indstilling være, at vi gennemfører julefrokosten som planlagt her på Laksetorvet, siger Jesper Kaas Schmidt.

Samtidig vil han indstille, at der indføres krav om fremvisning af coronapas for alle, der ønsker at deltage i julefrokosten.

Annonce

- Men ellers vil frokosten blive afviklet på vanlig vis, hvilket vil sige, at man spiser sammen i hver sin afdeling, hvorefter man kan vælge at samles med de øvrige afdelinger til lidt levende musik og hygge, siger kommunaldirektøren.

Følg myndighedernes råd

Indstillingen til de øvrige kommunale arbejdspladser vil ligeledes være, at man holder julefrokost, som man plejer, men naturligvis holder sig til de anbefalinger, som sundhedsmyndigheder har sendt ud.

Jeg har hæftet mig ved, at sundhedsmyndighederne har meldt ud, at det vil være ok at holde julefrokost rundt omkring på arbejdspladserne. Derfor vil min indstilling være, at vi gennemfører julefrokosten som planlagt her på Laksetorvet.

Jesper Kaas Schmidt, kommunaldirektør


På Regionshospitalet Randers vil man ikke som vanligt samle medarbejdere ad flere omgange til fælles spisning, julehygge og quiz i kantinen. Men medarbejderne skal stadig mærke, det er jul.

- I stedet vil vi sørge for, at der bliver bragt portionsanrettede juletapas ud på de enkelte afdelinger, fortæller hospitalsdirektør Jonas Dahl, som tilføjer, at der på sygehuset slet ikke er tradition for de mere alkohol-prægede julefrokoster.

På de større virksomheder, som Amtsavisen har talt med, holder man ligeledes fast i traditionen med at samles til lidt godt at spise og drikke.

- Det er i hvert fald planen indtil videre. Men vi følger udviklingen tæt og holder os til de anbefalinger, der kommer fra sundhedsmyndighederne, siger pressechef hos Danish Crown Jens Hansen.

Annonce

På weekend

Hos betonelementfabrikken Confac er det planen at holde en hel weekend, hvor medarbejdere med partnere køres til Viborg, hvor der vil være forskellige aktiviteter lørdag eftermiddag middag, fest om aftenen og efterfølgende overnatning på hotel.

Men festen bliver et lukket selskab, kun for vore medarbejdere, understreger direktør Erling Holm.

Per Hastrup, der er direktør for underleverandørvirksomheden Prodan og formand for DI Randers-Norddjurs, fortæller, at man hos Prodan har valgt at lade det være op til personaleforeningen, om der skal holdes julefrokost eller ikke, og julefrokost bliver der holdt.

- Men naturligvis bliver det med hensyntagen til alle anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen, og i DI opfordrer vi også til, at man holder sig til myndighedernes anbefalinger, siger Per Hastrup.

Det er udmeldinger som formentlig vil være som musik i ørerne hos catering-firmaer og arrangører af julefrokoster, der, som vi allerede kunne fortælle for en uge siden, holder vejret og satser på, at gæsterne vil fastholde deres bestillinger.

Annonce

Få aflysninger

Og meget tyder endnu på, at det i det store og hele er tilfældet. På Fjordgården, som både arrangerer julefrokoster i huset og leverer mad ud af huset, fortæller René Mikkelsen, at man har haft aflysninger.

- Sidste weekend havde vi plads til små 150 gæster, og der kom 88, men på cateringdelen har vi ikke oplevet afbestillinger af betydning. Så alt i alt ser det ud til at vi holder skindet på næsen. Om vi kommer til at tjene penge på julefrokosterne, er jeg til gengæld lidt mere usikker på, siger han.

På Hotel Randers oplyser direktør Sven Eskildsen, at man sidste weekend havde nogle få afbud, men at han ikke er sikker på, at de var corona-relaterede. Hotellet har julefrokost-arrangementer både fredag og lørdag i de tre kommende weekender, og alle dage er der udsolgt.

- Vi følger selvfølgelig situationen blandt andet ved at følge op og høre de tilmeldte gæster, om de har ændret planer, siger Sven Eskildsen.

I Arena Randers, hvor man 3. december holder sin traditionelle, store julefrokost, er der som tidligere omtalt tilmeldt færre end normalt. Men der er ikke indløbet aflysninger og arrangementet vil blive holdt opdelt i zoner med flere barer og flere toiletter end ellers.Annonce
Randers FC For abonnenter

Rødt kort, brændt straffespark og feberramt målscorer: Lyngby stoppede Randers-talenters flotte stimer

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Voldsdømt Sødisbakke-pædagog spøger stadig på Christiansborg: Nu skal ministeren endnu en gang forholde sig til problemet

Randers For abonnenter

Jens håber på et nej, så han kan blive i sit hjem gennem 11 år: Ansøgning om udvidelse af kæmpe vindmøllepark er sendt ind

Randers FC

Navne, noter og bud på startopstillingen: Keeper savner spilletid i Randers FC, tre spillere i karantænefare og back ude hos Brøndby

Randers

30-årig mand varetægtsfængslet - forsøgte at komme ind i landet på falsk pas

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Randers For abonnenter

Ups - impulskøb i millionklassen: Ejeren nåede aldrig at flytte ind i byens dyreste lejlighed, før den blev sat til salg igen

Randers

Byens æresnissebande blev udvidet med en ung æresnisse: Citychefen fik nissehue, nissetov, benvarmere og skulle øve sig i at råbe ho-ho-ho

Randers

Direktør ville gerne indføre krav om coronapas for medarbejderne: - Men vi har ikke råd

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Randers

Randrusiansk mundbindsproducent åbner op for salg til private: Sønderbros Apotek bliver første forhandler af allergivenlige, genanvendelige mundbind

Analyse For abonnenter

Borgmesterens bitre rutsjetur: Torben Hansen mistede personlige stemmer i alle 30 valglokaler

Sport

Ugen, der gik: Randers FC-jubilæum, pengeregn over Dronningborg og kronjysk leverance til rødt og hvidt

Annonce