Annonce
Debat

Du er 'velkommen'

Annonce

Læserbrev: De fleste af os kender det … du og din familie er inviteret af venner, og I glæder jer til at besøge dem i deres hjem.

Men noget er anderledes, da I når frem denne gang. Med pegefingeren på vej i retning af ringeklokken ser du et skilt hænge på døren. Du læser:

Vær opmærksom: Der er et dyr herinde. I må dog godt komme ind alligevel. Men overhold venligst husets regler, som er følgende:

1.Hold dig fra dyret, især hvis du kommer alene, eller hvis du har dine børn eller hund med.

2.Vær opmærksom på, at dyret instinktivt kan reagere aggressivt.

3.Pas på, hvor du står og går i forhold til dyret og andre i huset.

4.I vores hjem skal du færdes stille og roligt, undgå pludselige bevægelser, og lad være med at grine højt og lave lyde.

Vi er her i øvrigt for at hygge om jer og glæder os til besøget. Men: Al omgang i vores hus sker på eget ansvar.

Jeg spørger nu dig, kære læser: Føler du dig velkommen, har du lyst til et besøg i huset?

Skiltet på døren og ’velkomsten’ har jeg ikke bare opdigtet.

For sådan, let omskrevet, står der på et skilt på hegnslågen, der byder friluftsmennesker og naturelskere velkommen ind i randrusianernes dejlige Fussingø Skov. Opsat af Naturstyrelsen. Ta’ selv ud at se det.


Nogle mener, at åbne enge med græssende dyr i indhegninger er den bedste natur. Andre, herunder både biologer og professorer, mener, at alsidig god natur også er noget andet.


Jeg spørger bare: Gad vide, hvor ’velkommen’ man føler sig, og hvor stor lyst man har til at træde ind i det naturområde. Er man hundelufter, en far eller mor på tur med sine to-tre små børn? Er man en hel familie på tur med bedsteforældre, børn og børnebørn eller venner og veninder på en cykeltur, eller er du ude at ride på din hest?

Jeg håber på, at vi i Randers får en stor debat og diskussion i gang: Hvad skal der ske med Fussingø Skov?

Nogle mener, at åbne enge med græssende dyr i indhegninger er den bedste natur. Andre, herunder både biologer og professorer, mener, at alsidig god natur også er noget andet.

Jeg vil kæmpe for, at adgangen til vores dejlige skov forbliver uhindret uden alle mulige hegn, krav og advarsler, som naturstyrelsen i København lige nu planlægger at lave i vores skov. Jeg vil kæmpe for, at vi ikke skal mødes med advarselsskilte som beskrevet ovenfor. Jeg vil kæmpe for, at vi alle er velkomne i skoven – børn, ældre mennesker, hunde, heste, cykler, spejdere, kvinder og mænd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Randers For abonnenter

Kunstig sø er blevet kampplads for lystfiskere og lokale beboere - minister på vej med afgørelse

Annonce