Annonce
Kultur

Du kan forvente at møde stærke kvinder på og bag scenen, når Randers Teater slipper en ny sæson løs

Camilla Bendix træder ind på scenen i rollen som en af Danmarkshistoriens store og mærkværdige kvinder, nemlig Marie Grubbe, hvor skuespilleren tager livtag med de mange forfattere, der har brugt Marie Grubbe i deres romaner.
Randers Teater har de store divaer og dramatiske skikkelser på repertoiret, når vi kommer frem til næste sæson. Både Susse Wold, Bodil Jørgensen, Thit Jensen, Astrid Lindgren og mange andre står på repertoiret, hvor Randers Teater tager imod i annekshallen. Her er nogle af de mange spændende forestillinger i næste sæson.

Randers: "Man skal ikke skræmme børn, så de bliver bange, men ligesom voksne har også børn brug for at blive rystet af kunst". Sådan sagde den svenske forfatter Astrid Lindgren. Og det randrusianske publikum kan glæde sig til at opleve opsætningen af hendes rørende forestilling "Mio, min Mio", der rummer både sorg og venskab. Ensomhed og kærlighed.

Forestillingen fra Landet i det Fjerne er Randers Teaters bud på årets juletilbud for hele familien.

Men der står også en stribe af voksenforestillinger på programmet med såvel musik, dans og drama, ligesom der er internationale gæstespil for både store og små på programmet, når vi kommer frem til efteråret 2021.

Annonce

Blandt de store kvinder, der også finder vej til Randers, er Susse Wold, Bodil Jørgensen og den historiske skikkelse Marie Grubbe, der har inspireret såvel Blicher som H. C. Andersen.

Randers Teater afvikler godt 700 forestillinger om året.

Det nye magasin for den kommende sæson uddeles med Randers Onsdag onsdag og torsdag i denne uge. Oplaget er på 65.000 og billetsalget starter lørdag 24. april.

1 Susse Wold. Endelig på Randers Teater

Susse Wold har "Snedronningen" under armen, når hun kommer til Randers. Foto: Elona Sjøgren

Der er lagt op til den helt store teateraften, når skuespilleren Susse Woild går på scenen 18. januar 2022 med H.C. Andersens "Snedronningen" under armen.

Det er første gang, Susse Wold optræder på Randers Teater, hvor man glæder sig over at være en af de udvalgte scener, der får besøg. Et eventyr der illustrerer hjertets sejr over forstandens hovmod.

2 Bodil Jørgensen om Bodil

En anden stærk kvinde er Bodil Jørgensen, der lige nu har travlt med at lave film om Hvidstengruppens efterladte.

Hun lægger også et besøg ind på Randers Teater 12. november, hvor Bodil fortæller om Bodil. Om kærlighed og tab, om ulykker, teater og tro.

Bodil Jørgensen fortæller om Bodil på Randers Teater i efteråret.  Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen

3 Thit og mænd i mindre doser

Don Gnu er tilbage med danseforestillingen "Turist" om det almindelig livs ualmindeligheder. PR-foto

Teatergrad har Thit Jensen på programmet i forestillingen "Thit Jensen - valkyriens kamp", hvor det er en privat og tvivlende udgave af stridskvinden, der kommer på scenen.

Til gengæld går skuespilleren Kristian Holm Joensen ene mand på scenen i forestillingen "Mænd i mindre doser", hvor han portrætterer fire mande-karakterer.

Danseteatret Don Gnus verdensmand, backpacker og chartertourist tager publikum med på en særlig rejse i forestillingen "Turist". En actionfyldt fysisk og satirisk komedie om livet som turist.

4 Fra den politiske scene

Sonja Richter spiller titelrollen i Strindberg-dramaet "Frøken Julie". PR-foto

Bådteatret har kigget nærmere på den danske udenrigsminister Scavenius, der under 2. Verdenskrig valgt folkets tarv frem for at høste personlig popularitet. På et tidspunkt var han den mest forhadte mand i landet.

Instruktøren Ina-Miriam Rosenbaum har boret dybt bag Christianborgs mure og kigget på studehandler, lovgivning og politik under samme hat i forestillingen "Det fortrolige rum".

Mere muntert bliver det, når Team teatret og Teatret Mø'llen bladrer i Arbejdersangbogen og inviterer til en musikalsk forestilling om handlekraft, fællesskab og solidaritet.

Og mere dramatisk når skuespilleren Sonja Richter går på scenen i titelrollen i Strindberg-klassikeren "Frøken Julie", hvor skuespilleren Thure Lindhardt debuterer som instruktør.

5 For børn og barnlige sjæle

Nanna Lorenzen får i september premiere på småbørnsforstillingen "Hattemågen". Foto: Martin Gundesen

Randers Teaters børneven Nanni Lorenzen har premiere på forestillingen "Hattemågen", der er en hjertelig og humoristisk fortælling for det yngste publikum.

Riddersalen lægger til med forestillingen "Dengang du var lille" og Parkteatret med "Fru Strid", der som titlen antyder lægger sig ud med alt og alle.

Det lille Verdensteater lukker og slukker for en sæson med teater i annekshallen. Det sker 20. marts med familieforestillingen "(h)op" og drømmen om at flyve.

6 Fra den internationale scene

Spansk klovneforestilling er en af tre morsomme forestillinger fra den internationale teaterscene. Foto: Ishkamichocka

Tre morsomme forestillinger fra Spanien, Catalonien og Italien. Limfjordsteatret og Clownidoscopio Theatre og Teatre Principal de Palma står klar med en klovneforestilling for hele familien.

Det samme gør La Pepita Maalumaluga fra Catalonien, der byder på "30 elefanter under en paraply" og italienske Fabrizio Roselli med "Bakéké", der via leg og opfindsomhed finder vej til en både absurd og befriende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce