Annonce
Østjylland

Du kan låne det: Det lille hus på havnen har fået et nyt liv

Her ligger "Det Lille Hus på Havnen" ved Østbanetorvet, og der er åbent i weekenden. Foto: Axel Schütt

Plads for aktiviteter og mulighed for at se huset lørdag og søndag.

AARHUS: Et usædvanligt, lille nødtørftshus ved Flemming Bamse Jørgensens Plads på Aarhus Havn har fået en helt ny betydning og udnyttelse.

Idémageren Jones Hallberg og hans partner Sille Sterl har fået råderet over det lille hus.

- Vi vil låne det ud til borgere, der har maritime aktiviteter på hjerte og vil bruge omgivelserne til at skabe den slags. Eksempler kunne være viden om Aarhus Bugten, havnen som den er nu og livet som det var engang, at gå planken ud, at hilse på havnens arbejdspladser, Lucia-sejlads start og open air film, siger Jonas Hallberg.

Aktører kan være byens borgere, erhvervsliv og foreninger.

- Vi kalder huset "Det Lille Hus På Havnen" og holder altid toiletterne åbne og til fri afbenyttelse under arrangementerne. Vi er begyndt med Kano- og Kajakklubben GoPaddle, som under hele VM i sejlads lånte udstyr ud gratis.

Åbent hus

Lørdag 8. og søndag 9. september kl. 10-18 er Det lille hus åbent. Man kan prøve GoPaddle Kano&Kajak Klubbens fartøjer søndag kl. 13-15.30. Der samles skrald i kanalerne i samarbejde med Hold Danmark rent.

Holdt øje længe

- Længe har vi kikket forelsket på det lille, fine, forfaldne hus. Hvad skulle der ske med det midt i hele udbygningen og fornyelsen af de indre havnearealer? Bevares og flyttes var det eneste svar, vi kunne få. Der er gået tre år siden den første forelskelse, rådgivning og snakke med kommunen, til vi i dag står med nøglerne til et nyrenoveret sted lige over for Østbanetorvet, siger Jonas Hallberg.

Frem til udgangen af 2019 må han og partneren råde over de to toiletter og de 12 kvadratmeter alrum, bruge pladsen foran og trappeanlægget ned til havnekajen.

Hallberg og Sterl er ved huset lørdag og søndag 8.-9. september kl. 10 -18, og alle er velkomne.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Beredskabet bad om politi-assistance til at dæmpe unge bilister: - De ræsede om ørerne på os

Randers FC For abonnenter

Galleri og reportage: Superliga-talent på ny position førte an i tiltrængt magtdemonstration

Randers

Formanden for cityforeningen om ny strategi: - Nu trækker vi i samme retning for midtbyens udvikling

Annonce