Annonce
Randers

Dugfrisk prognose bringer godt nyt til husejere: I bliver alle rigere de næste år

På kortet fra bolighed.dk kan man klikke sig ind på de enkelte postnumre, men også hurtigt danne sig et overblik over, hvor i landet man kan forvente de største værdistigninger på huse. I de røde felter vil husene stige mest, lidt mindre i de gule, og jo mere mørkegrønt, feltet er, jo mere moderat vil prisstigningen være.
Naturligvis er der forskel fra postnummer til postnummer, men ifølge en dugfrisk prognose fra bolighed.dk kan alle ejere af villaer og rækkehuse se frem til, at deres boligværdi stiger i både 2020 og 2021.
Annonce

Randers: Er du husejer, så er der udsigt til, at du bliver rigere i løbet af de næste par år, i hvert fald på papiret, og faktisk uanset hvor dit hus ligger. Som det imidlertid altid er tilfældet, når det gælder prisudviklingen på ejendomsmarkedet, er der også her forskel på, hvor meget rigere, man kan regne med at blive. Og det vil næppe overraske mange, at de boligejere, som bor i Københavns indre by eller i en af kystforstæderne nord for hovedstaden, har udsigt til flest ekstra kroner de kommende år.

Men alle kan roligt regne med, at deres huse bliver mere værd. Det viser en netop offentliggjort prognose fra bolighed.dk, som er en bolig-hjemmeside, der er ejet af de fire banker Nykredit, Sydbank, Spar Nord og Arbejdernes Landsbank.

Der er således også udsigt til formuestigning hos husejere blandt denne avis' faste læsere, idet langt de fleste af disse har adresse i Randers, Norddjurs, Favrskov eller Mariagerfjord kommuner. Og tendensen her ligner den, man kan se i og omkring hovedstaden samt omkring Aarhus og andre større byer. Jo tættere, man kommer til centrum i hovedbyen, jo større prisstigninger er der i vente. Og udviklingen i postnumrene omkring afhænger af, hvor attraktivt det pågældende postnummer er.

Med andre ord vil prognosen næppe få nogen til at tabe kæben af overraskelse, men derfor kan det alligevel være interessant at se, hvordan prisudviklingen vil være i lige præcis ens eget postnummer. Så lad os her nævne nogle eksempler.

Annonce

140 kvadratmeter

Prognosen er udregnet for villaer eller rækkehuse på 140 kvadratmeter, og er man i besiddelse af et sådant i 8900 Randers C, vil det i løbet af 2020 være blevet 38.415 kroner mere værd stigende til 77.400 i 2021. Bor man derimod lidt længere mod nordøst i postnummer 8930, må man indstille sig på at nøjes med en stigning på henholdsvis 33.291 og 67.077 i de kommende to år.

Også i 8870 Langå vil husene stige i værdi. Her kan man regne med prisstigninger på 30.189 og 60.827, når man kigger enten et eller to år frem i tiden.

Internt i Norddjurs Kommune tegner sig et lignende billede, hvor de forventede prisstigninger er højest i kommunens største by Grenaa (henholdvis 27.580 og 55.570 kroner), mens man i for eksempel 8950 Ørsted ikke skal regne med at være mere end 16.526 kroner rigere om et år og 33.298 kroner om to år.

I Mariagerfjord er det til gengæld næsten ligegyldigt, hvor ens hus ligger. Værdistigningen over de de kommende to år vurderes til at være næsten den samme, hvad enten ens hus ligger i 9560 Hadsund, 9550 Mariager eller 9500 Hobro. Alle steder kan man regne med, at huset er blevet lidt over 20.000 kroner mere værd om et år og lidt over 42.000 kroner om to år.

Annonce

Favrskov stiger mere

Bevæger vi os ind i Randers' nabokommune mod syd, Favrskov, er mønsteret dog pludseligt et andet, og så alligevel ikke. Favrskov er nemlig ikke blot nabo til Randers, men også til Aarhus, og det kan ses på de forventede værdistigninger.

I to af kommunens byer, Hadsten og Hinnerup, som i en længere årrække har været populære at flytte til for især aarhusianske småbørnsfamilier, er der faktisk større værdistigninger i udsigt end selv i Randers C. I Hadsten kan man således regne med at være blevet 41.873 kroner og 84.368 kroner rigere efter henholdsvis et og to år. Og i Hinnerup er det tilsvarende beløb 51.271 kroner og 103.303 kroner.

Alle kan klikke sig ind på bolighed.dk og ikke bare se tallene for 140 kvadratmeters huse i eget postnummer, men også søge på sin præcise adresse og få boligheds bud på, hvad ens hus er værd her og nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Billeder og reportage fra premieresejr i Hornbæk: Dobbelte målscorere, cheftrænere i aktion og en kandidat til årets mål

Randers

Overhaling gik helt galt

Annonce