Annonce
Danmark

Dusør for 'ekstraordinær' heltegerning: Carina reddede panisk hest på motorvejen

Carina Fulgsbjerg Overgaard fra Hedensted har reddet i 26 år, og derfor var hun heller ikke tvivl om, at hun måtte reagere, da hun på motorvejen så en hest løbe panisk rundt. Foto: Nanna Jong Villumsen
32-årige Carina Fuglsbjerg Overgaard handlede resolut og uden tanke på egen førlighed, da hun parkerede sin bil i nødsporet for at løbe efter en panisk, løssluppen dressurhest på motorvej E45.
Annonce

Hedensted/Skanderborg: Det kunne være gået alvorligt galt, da en fuldvoksen dressurhest sparkede sig ud af en kørende kassevogn på E45 nord for Ejer Bavnehøj.

Den forslåede hest var af gode grunde både forvirret, panisk og ustyrlig, hvorfor der var stor fare for en pludselig og alvorlig trafikulykke.

Heldigvis kørte 32-årige Carina Fulgsbjerg Overgaard fra Hedensted et stykke bagved. Så da hun så hesten komme løbende i nødsporet, kørte hun til siden, trak håndbremsen og sprang resolut ud på det trafikale knudepunkt med lommen fuld af godbidder.

Få øjeblikke senere fik hun kontrol over kreaturet og trak det egenhændigt hele vejen til afkørsel Skanderborg S flere kilometer længere mod nord - uden den overtøj, hun i skyndingen lod ligge i bilen.

Selvom hele episoden udspillede sig den sidste søndag i november, har gerningen nu resulteret i, at Carina Fuglsbjerg Overgaard tirsdag modtog en dusør på 1500 kr. af Sydøstjyllands Politi.

- Det var en ekstraordinær og snarrådig handling, hvor hun fuldstændig uforberedt formår at være beredskabsklar. Hendes reaktion har været fuldstændig afgørende for, at hesten ikke potentielt er endt i forruden på en modkørende familiebil. I stedet for at tænke "nogen må gøre noget" - så gjorde hun det selv, siger politiassistent Jens Ole Danielsen, der som en af de første på stedet havde indstillet hende til prisen.

Jeg har ikke fortrudt, at jeg reagerede, og selvom jeg bestemt ikke håber at stå i situationen, ville jeg gøre det samme igen. Jeg kunne ikke leve med mig selv, hvis jeg dagen efter kunne læse om en dødelig ulykke, jeg kunne have forsøgt at forhindre.

Carina Fuglsbjerg Overgaard

Annonce

Iskold - men "pissebange"

Handlingen bliver beskrevet som iskold, men hovedpersonen selv er ikke sen til at indrømme, at der bag det kølige ydre strømmede ganske andre følelser gennem kroppen.

Både da hun så hesten komme løbende, da hun selv optog forfølgelsen - og ikke mindst, da hun skulle forsøge at tøjle det estimerede 650 kg voldsomme dyr.

- Jeg var pissebange. Det kan ikke anbefales at prøve at udstråle ro, når man står med en fremmed, skræmt hest - og man selv har det på præcis samme måde. Men det var nødvendigt for at holde hesten rolig, så den ikke endte med at slå nogen ihjel. I øjeblikket krydsede det slet ikke mine tanker, hvad der kunne ske for mig, for alt handlede om at forhindre en alvorlig ulykke, siger Carina Fuglsbjerg Overgaard.

Relativt let lykkedes det at få kontrol over hesten, og tilbage var så "blot" den pågældende gåtur hen til nærmeste afkørsel med en hest i nødsporet.

En fysisk lang gåtur, der mentalt føltes endnu længere, da blot et enkelt velment båt med hornet kunne sende hesten tilbage i vild galop.

Annonce

Endte med hjernerystelse

Turen var heldigvis gjort lettere ved, at en tilfældig forbipasserende ambulance havde spærret trafikken i den nordgående retning.

Først da hun endelig nåede afkørslen, hvor politiet holdt klar til at tage imod, gik det galt.

Hesten blev skræmt af politibilerne, hvorfor den væltede Carina Fulgsbjerg Overgaard og trampede hende i hovedet. En ulykke, der i værste fald kan koste livet, men i denne situation lykkeligvis ikke endte værre end en hjernerystelse.

Heller ikke dette fik dog heltinden til at tænke så meget på sit eget velbefinden.

- Jeg var mest af alt glad for, at den ikke rendte tilbage ud på motorvejen, siger Carina Fulgsbjerg Overgaard, der tidligere har brækket syv ribben, et kraveben og punkteret lungerne, da hun fik en hest ned over sig.

I anden omgang stod både dyrlæge og ejere klar, hvorfor hesten straks blev indfanget på en nærliggende mark og fik noget beroligende. Meldingerne lyder på, at den slap fra motorvejsudflugten uden mén.

Carina Fuglsbjerg Overgaard har haft med heste at gøre gennem 26 år og har selv en hest opstaldet hos Hedensted Rideklub.

Carina Fuglsbjerg Overgaard modtog en dusør på 1500 kr. af Henriette Sønderskov og Jens Ole Danielsen fra Sydøstjyllands Politi, der var de første betjente på stedet. Foto: Sydøstjyllands Politi
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Falske bank- og NemID-folk svindlede ældre kvinder: - En person fra Kina har forsøgt at hæve 20.000 kroner

Annonce