Annonce
Randers

Ubemandet gummiged røg i havnen: Chauffør glemte håndbremsen

Det måtte rekvireres ikke bare én men to kraner i forbindelse med bjærgningen af den gummiged, der røg i havnen torsdag morgen. Den første kran gik nemlig i stykker. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Dykkere og kranfolk måtte torsdag eftermiddag kæmpe i halvanden time for at få bjærget en gummiged, som samme morgen var drattet i Randers Havn. Årsagen? En chauffør havde glemt at trække bremsen.

Randers: Det tog fem-seks mand halvanden time at få en gummiged, som torsdag morgen dumpede ned i Randers Havn, tilbage på fast landjord.

Uheldet skete torsdag morgen ved 7.30-tiden.

Her blev vagthavende ved Randers Havn ringet op af en brødflov chauffør, som tilsyneladende havde forårsaget, at en ubemandet gummiged var trillet fra havnearealet ved Kulholmsvej 20, udover kajen for til slut at dumpe direkte ned i Randers Fjord.

- Han forklarede, at han efter at have kørt og læsset skærver havde forladt gummigeden. Og i den forbindelse havde han altså glemt at trække bremsen, og så den var trillet i havnen, siger John Morgen, der er havnedirektør ved Randers Havn.

Annonce
En frivillig dykker hjalp til med at få placeret løftekæder rundt om gummigeden, mens den lå på bunden af Randers Havn. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Diesel og flydespærringer

Havnedirektøren fortæller, at chaufføren selv ringede til beredskabet og fortalte om uheldet.

Herefter kom Beredskab og Sikkerhed – Randers for at lave en vurdering af uheldet.

- Nu står den på bunden, men da den er fuldt tanket med diesel, har vi lagt flydespærringer ud. Om lidt kommer der nogle dykkere, som vil bistå med at bjærge køretøjet, fortalte indsatsleder Jørgen Hansen fra Beredskab og Sikkerhed – Randers torsdag morgen.

Sank 1,5 meter ned

Den første kran, der skulle hjælpe med at bjærge den druknede gummiged, gik imidlertid i stykker. Derfor måtte man rekvirere en ny, hvorfor man først omkring klokken 12.00 var klar til at hive gummigeden op af vandet.

På det tidspunkt havde op mod 25 personer fundet vej til havnekajen for at følge med, mens dykkere og kranfolk gik i gang med arbejdet. Et arbejde, der blandt andet blev besværliggjort af, at havnebunden var så blød, at gummigeden var sunket næsten halvanden meter ned i dyndet.

Efter næsten 90 minutter fik gummigeden igen fast grund under hjulene, da kranen satte den fra sig på havnekajen. Det varede dog ikke ret længe, inden en blokvogn ankom for at fragte den væk fra stedet, idet den må forventes at være totalskadet på grund af vand.

Den uheldige chauffør, som glemte at trække bremsen i gummigeden, kommer fra virksomheden Demstrup Autotransport i Kjellerup. Det er uklart, hvilken virksomhed, han skulle transportere gods fra Randers Havn for.

Først ved 14-tiden var gummigeden tilbage på land. Ganske kort tid efter bjærgningen røg den desuden på en blokvogn og blev kørt væk, fordi den må anses for at være totalskadet på grund af vand. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Annonce