Annonce
Randers

Dyrlæge om dumpede katte: - Det gør mig så ked af det

En køn, trefarvet hunkat med sine seks killinger er nu sendt i privat pleje, indtil killingerne er 12 uger og klar til at blive adopteret af nye mennesker, der vil holde af dem. Pressefoto
Tre voksne katte og seks killinger blev puttet i alt for små kasser, så de blev holdt fast og overladt til deres egen skæbne, efterladt ved motorvejen ved Randers. Sagens afstumpethed ryster både dyrlæge, internat og Dyrenes Beskyttelse.
Annonce

Randers: En kattemor med seks killinger, samt to voksne katte er efterladt som affald, pakket sammen i alt for små kasser, beregnet til kød, så de ni katte blev holdt fikseret og ikke kunne bevæge sig. Derefter blev de i alt tre kasser med levende indhold efterladt ved en motorvejsafkørsel ved Randers. Overladt til en skæbne, der, hvis ikke en tilfældig bilist var årvågen, er så grusom, at det ryster de instanser, der har med efterladte dyr at gøre.

En bilist bemærkede torsdag kasserne, tre styk i alt, hvoraf kattemor med killinger var i den ene, og to voksne katte i hver af de andre. Bilisten så, at en af kasserne bevægede sig, og undersøgte dem nærmere. Da alvoren gik op for bilisten blev der ringet til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral på 1812 og aftalt, at bilisten straks kørte de nødstedte dyr til Dyrlægehuset i Randers.

Her modtog dyrlæge Svend Erik Garbus de ni katte, som alle efter omstændighederne havde det godt.

- Men det gør mig så ked af det, at sådan noget sker. Det må enten have været mennesker, der har været i en desperat og helt ulykkelig situation, eller mennesker, som ingen samvittighed har. Uanset hvad, så skal man her række sin hånd ud efter hjælp. Man har et ansvar, når man har kæledyr. Man kan altid ringe til os, så skal vi nok hjælpe med råd og vejledning. Det havde været tusinde gange bedre, end at efterlade kattene ved motorvejen, siger Svend Erik Garbus.

Annonce

Kælne og søde katte

Han fandt kattene i pæn foderstand og mener, at de må have været ved en familie, der har holdt af dem.

- Det er utroligt kælne, søde og kærlige katte, som slet intet fattede af, at de var blevet puttet ind i mørke og alt for små kasser. Så de var bare lettet over og glade for at blive lukket ud i lyset igen. Jeg er helt sikker på, at alle kattene går en lys fremtid i møde, de vil blive lette at finde nye familier til, for det er dejlige dyr, siger dyrlægen.

Han er for nyligt kommet ind i samarbejdet med Dyrenes Beskyttelse og har et satellit internat på adressen Sallingvej 5 i Vorup.


Det er utroligt kælne, søde og kærlige katte, som slet intet fattede af, at de var blevet puttet ind i mørke og alt for små kasser.

Svend Erik Garbus, Dyrlægehuset i Randers


- Og det er chokerende, hvor mange dyr, der bliver dumpet og bare sat ud af mennesker, der ikke længere vil have dem. Vi får i øjeblikket ti dyr ind om ugen i gennemsnit. Det er både katte, kaniner, marsvin og fugle, siger Svend Erik Garbus, der tilføjer, at det langt fra er alle dyrene, der er sluppet ud ved uheld.

- Nej, langt de fleste er sat ud med vilje. Vi følger jo op på sagerne og finder tit frem til, hvor dyrene kommer fra, siger dyrlægen.

Annonce

Ud i privat pleje

Dyrlægehuset i Randers, der altså samarbejder med Dyrenes Beskyttelse, kontaktede, efter undersøgelse af kattene, Nordjyllands Internat, som hentede den lille kattefamilie og de to voksne katte til deres internat. Kattemoren og de seks killinger blev sendt ud i privat pleje, indtil de er 12 uger gamle.

I alt ni katte, tre voksne og seks killinger, var puttet i tre kødkasser, som var så lave, at kattene ikke kunne stå eller sidde. Kasserne ses her i baggrunden. Pressefoto

Både internatet og kredsformand i Aarhus er chokerede.

- Selvom der dumpes mange katte og killinger om året, så er det alligevel grusomt at fiksere katte og killinger i så små kasser, og derefter efterlade dem så tæt på motorvejen, hvor risikoen for at blive kørt ned, er så stor, lyder det fra Nordjyllands Internat.

Killingerne kommer tilbage til Nordjyllands Internat i starten af december, mens de to voksne katte snart vil være klar til adoption af familier, der vil holde af dem, og sørge for at de får et godt katteliv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Randers HK i vanvittig kvartfinale: Det var nærmest som at slå plat eller krone i staden

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce