Annonce
Østjylland

Dyrskue var tæt på at lukke: Nye folk vil give den fuld gas og få skuet til at vokse - og gøre det mere folkeligt

Her er bestyrelsen for Gl. Estrup Landbrugsmesse og Dyrskue. Fra venstre er det Annemarie Løvø, Benno Blæsild, Anne Bjerrekær, Tina Kjærgård Tobberup (formand), Henrik Brøgger Larsen (næstformand), Ruth Andersen og Bettina Buhl. Privatfoto
Man har været tæt på at droppe landbrugsmessen og dyrskuet på Gl. Estrup. Men til sommer bliver det - hvis corona vil - endnu større end tidligere.

Auning: Når Gl. Estrup Landbrugsmesse og Dyrskue ved Auning bliver holdt i weekenden den 28. og 29. maj i år, er det på grund af corona første gang i tre år, at den store messe løber af stablen.

På et tidspunkt sidste år var der snak om helt at lukke og slukke for landbrugsmessen og dyrskuet på Gl. Estrup, fordi nogle af landboforeningerne ikke syntes, det gav så meget mening for dem at bruge tid og penge på det længere. Men i stedet sætter man nu "ploven i jorden" på en helt ny måde.

Ideen er, at messen får lidt mindre fokus på de store professionelle landbrug, og det giver mere plads til mindre landbrug, fritidslandmænd og lokal fødevareproduktion. Samtidig laver man endnu flere aktiviteter for børn.

Annonce
Håbet er, at landbrugsmessen og dyrskuet på Gl. Estrup i år bliver større end det plejer at være. Foto: Landbrugsmessen Gl. Estrup Facebook.

- Der bliver flere dyr på dyrskuet, og det bliver ikke kun de traditionelle dyr som heste, køer og får. Vi venter lidt med at fortælle, hvilke andre dyr vi også vil have med. Men i 2019 var der 490 dyr, og vi regner med 30 procent flere dyr i år. Vi regner også med 30 procent flere udstillere inden for blandt andet landbrugsmaskiner og lokal fødevareproduktion. I og med at vi nu får en bredere målgruppe, håber vi på flere gæster, og vores målsætning er 20-22.000 besøgende, siger formand for Gl. Estrup Landbrugsmesse og Dyrskue, Tina Kjærgård Tobberup.

Nyt navn og ny bestyrelse

Ved de tidligere dyrskuer var der ofte imellem 15-20.000 besøgende. Da man sidste år drøftede, om messen overhovedet skulle fortsætte, valgte man at omdanne foreningen til en almindelig medlemsbaseret forening, så den ikke længere er ejet af blandt andet landboforeninger.

Foreningen og dyrskuet har ændret navn fra Landbrugsmessen Gl. Estrup til Gl. Estrup Landbrugsmesse og Dyrskue. Der er også kommet fem nye personer i den syv personers store bestyrelse, men Tina Kjærgård Tobberup er stadigvæk formand.

- Vi har skiftet navn for at tydeliggøre, at det ikke kun er en landbrugsmesse for professionelle landmænd. Vi ønsker at tiltrække hele familien Danmark, så familierne får et naturligt forhold til landbruget og dyrene, og derved bliver lidt klogere på, hvordan livet er som fødevareproducent, understreger Tina Kjærgård Tobberup.

Annonce

Slogan: "Hvor land og by mødes"

Landbrugsmaskiner og dyr vil stadigvæk være omdrejningspunktet, men under det nye slogan, "hvor land og by mødes", vil messen give flere et mere naturligt forhold til landbruget.

Der vil også være et børnedyrskue, hvor børn kan tage et dyr med. Foto: Landbrugsmessen Gl. Estrup Facebook.

Samtidig vil man også sige "værsgo og spis", og lokale fødevareproducenter kan vise de mange besøgende, hvad det er, de kan. Der bliver forskellige typer events, hvor kendte kokke skal tilberede mad ud fra lokale fødevarer.

Selvom hele situationen med corona også her i 2022 er uvis, så er folkene bag Gl. Estrup Landbrugsmesse og Dyrskue overbeviste om, at de får lov til at åbne op for det store arrangement i den sidste weekend i maj i år.

- Det er vi sikre på, at vi får lov til, både fordi vi er en udendørs aktivitet, og fordi vi spreder os over et stort areal, fortæller Tina Kjærgård Tobberup.

Annonce
Randers For abonnenter

Forrygende travlt trods corona: Ny-ombygget restaurant i Randers har masser at lave

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

For 100 år siden vogtede det Niels Ebbesen - nu er det forvist til at ruste i en park: Læsertip om udsigtspunkt afslører mystisk skæbne

Randers For abonnenter

Endnu en myndighed kritiserer specialtilbud: Rod i instrukser, journaler og medicinhåndtering er til fare for patienternes sikkerhed

Randers

Nu kan du snart stå i kø i tørvejr, når du testes - uanset hvordan vejret i øvrigt er

Randers FC For abonnenter

Uvisheden om Randers FC-trænerens fremtid kan ikke blive hængende i luften: Det er tid til afklaring

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Randers For abonnenter

De kan ikke gå - men de kan løbe: Sanne troede ikke, det var en sport for hende, men på under et år kom hun på landsholdet

Alarm 112

27-årig mands mulige mål afsløret i retten: Idrætsskole i landsby syd for Hobro var en af hans 'fantasier'

Sport

Flyvespark sendte Yasmins eventyr til tælling, men Randers-talentet vader i succes, slås på lige fod med drengene og har opfyldt sin store drøm

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Randers

Mandagshøjvande kom i vejen for Pers bådprojekt: Nu håber han, at utæt port bliver lappet, før det for alvor bliver vildt

Randers For abonnenter

De er ikke i gang med at rive det ned - tværtimod: Helt nyt liv på vej i det tidligere Provinsforlaget på Århusvej

Randers

Alvorlige anklager, falske profiler og hundredvis af mails: Svend Brinkmann åbner op om flere års forfølgelse

Annonce