Annonce
Randers

Dyst i det gamle mediehus: Tre hold kæmpede om håneretten i byens nye escape room

Randers FC stillede med et hold på fire mand, da Locked Randers inviterede til åbningsreception i det tidligere mediehus i Nørregade. Og der var fuld koncentration på, da de fire skulle forsøge at løse det scenarie, de var blevet tildelt. Foto: Annelene Petersen
Randers Amtsavis, Randers FC og repræsentanter for byens politiske kredse dystede torsdag eftermiddag om, hvem der hurtigst kunne slippe ud af hvert deres scenarie hos byens nye escape room-udbyder, Locked. Læs her, hvordan det hele endte.

Randers: Tre hold. Tre scenarier. Men kun én vinder med retten til at håne de andre.

Udgangspunktet var klart, da en række frivillige prøvekaniner fra Randers Amtsavis, Randers FC og byens politiske kredse torsdag eftermiddag mødte op i Amtsavisens tidligere lokaler i Nørregade 7.

I forbindelse med åbningsreceptionen hos byens nyeste eventudbyder, Locked Randers, var de tre grupper inviteret til at kæmpe om, hvilket hold var klogest, hurtigst og bedst til at samarbejde og dermed finde vej ud af hvert deres escape room på kortest mulig tid.

Men resultatet blev ingenlunde, som alle parter havde forventet.

Jonas Ottow, Christian Brøns og Louise Høeg er i gang med at løse en af opgaverne i det scenarie, der udspiller sig på en nedlagt lægeklinik i Randers. Foto: Annelene Petersen

Vindertyperne fandt balancen

De tre hold blev placeret i hvert deres scenarie, som de skulle finde ud af at slippe ud af på maksimalt én time.

Fra Randers FC var fremmødt fodboldspiller Frederik Lauenborg, assistenttræner Rasmus Bertelsen, sportslig og kommerciel direktør Søren Pedersen og kommunikationschef Kristian Fredslund Hansen. De blev ført tilbage til et scenarie fra 1943, hvor de som frihedskæmpere var blevet fængslet af den tyske værnemagt. Herfra skulle de finde ud af at undslippe og derefter indhente viden om tyske militærposter i og omkring Randers.

- Jeg synes faktisk, det gik forbavsende godt. Selvom vi alle sammen er nogle vindertyper, der gerne vil bestemme, så synes jeg, vi var gode til at give plads til hinanden undervejs, sagde Søren Pedersen, da Randers FC-holdet slap ud af deres scenarie.

Annonce

Den højeste skræmmefaktor

Amtsavisens udsendte bestod af journalisterne Astrid Kristensen, Pia Pagaard og Laura Aggernæs, samt medierådgiver Christina Hvass og fotograf Annelene Petersen.

De fem kvinder blev ført ind i et scenarie, hvor de var blevet kidnappede og spændt fast i et blodigt og mørkt, lille kælderlokale. Herfra skulle de finde ud af at undslippe i tide og dermed undgå den morder, der var på vej.

Scenariet er ifølge Lockeds egne oplysninger dét af de tre, som har den klart højeste skræmmefaktor. Og at effekterne undervejs kan give anledning til gys, forskrækkelser og skrig hos deltagerne, blev ved denne lejlighed bekræftet.

- Det var mega fedt. Det er vi nødt til at prøve igen en anden gang, sagde Christina Hvass begejstret, da Amtsavisens hold slap ud af mareridtet.

Scenariet "Kidnapped" er det escape room, som byder på den største skræmmefaktor hos Locked Randers. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Økonomen skulle klare ærterne

På det politiske hold fik byrådsmedlem og borgmesterkandidat for Venstre, Christian Brøns, partikollegaen Louise Høeg samt vennerne fra Venstre Ungdom, Jonas Ottow og Nikolaj Gjøde, i deres scenarie til opgave at foretage en ransagning af en nedlagt lægeklinik, hvor der tilsyneladende var begået op til flere drab på unge kvinder.

Inden scenariets begyndelse havde politikerne imidlertid allerede på forhånd lagt en plan for slagets gang. Og i den sammenhæng havde én af de fire holdmedlemmer en helt særlig rolle.

- Vi havde taget Nikolaj med, fordi han er økonom og derfor ligesom havde til opgave at regne den ud for os. Men jeg synes, vi havde et godt samarbejde undervejs, lød det fra Christian Brøns, da politikerne havde løst deres scenarie.

Samarbejde, logisk tænkning og morsekode er blandt de evner, der skal bruges, når man som Randers FC her er inde i scenariet "Sabotage". Foto: Annelene Petersen
Annonce

En klar vinder – eller…

I sidste ende skulle det hele gøres op og svarene på dagens vigtigste spørgsmål gives.

Hvem havde fået flest ledetråde undervejs? Hvem var kommet hurtigst ud? Og hvem fik ikke mindst lov at løbe med håneretten over de andre?

Ifølge Martin Høeg fra Locked havde drengene fra Randers FC klaret sig ud over alle forventninger og indtog derfor en stensikker førsteplads.

Firkløveret fra Cepheus Park havde tilsyneladende haft held til at slippe ud af deres scenarie med hele 14 minutter tilbage på uret, ligesom de var blevet noteret for bare én ledetråd undervejs.

Men så blændende et resultat lød selv for holdets egne deltagere lidt for imponerende.

- Selvom vi gerne tager den ene ledetråd, vi er noteret for, så synes jeg altså, at jeg talte det til tre, sagde Søren Pedersen og indrømmede dermed, at dagens sejr var kommet i hus med en god omgang dommerhjælp.

Søren Pedersen og Kristian Fredslund Anderesen fra Randers FC forsøger at løse gåden, der skal åbne kufferten i fængselscellen op og dermed hjælpe dem tættere på en flugt. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Et tæt opløb i bunden

I modsætning til Randers FC-holdet havde Amtsavisens udsendte sædvanen tro udnyttet tiden indtil allersidste deadline. De slap ud af deres scenarie med bare 32 sekunder tilbage på uret efter at have fået tre ledetråde undervejs i forløbet.

Politikerholdet havde med sine syv ledetråde undervejs fået mest hjælp af alle tre hold. Til gengæld slap de ud fra deres scenarie en anelse hurtigere end Amtsavis-holdet – nemlig med 2 minutter og 15 sekunder tilbage på uret, og det var ifølge overdommer Martin Høeg nok til, at holdet snuppede andenpladsen for snuden af Nørregade 7s tidligere beboere.

Et resultat, som politikerne efter sigende sagtens kunne stille sig tilfredse med.

- Jo, det kan vi sagtens acceptere. Det er fint lige at give Randers FC et boost op til weekendens kamp mod FC Nordsjælland. Og så er det jo bare fedt at slå Amtsavisen i det hus, der har været deres egen hjemmebane, lød det med slet skjult skadefryd fra Christian Brøns.

Der er masser af hængelåse og talkombinationer at holde styr på, når man skal finde vej ud af scenarierne i Locked Randers' escape rooms. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Randers For abonnenter

Kunderne slår alarm over randersfirma: Køb kun noget, hvis du kan undvære de penge

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Konflikten vokser: Ulovligt at kvæg drikker vand af grøft, mener modstandere af naturnationalpark - og klager til kommunen

Navne For abonnenter

Den nye rektor på Randers Statsskole kunne i stedet have siddet i en traktor på marken

Randers

Ikonisk Randers-bygning står helt skarpt efter renovering: Se de flotte billeder her

Erhverv

Trods corona: Mange nye virksomheder poppede op i Randers sidste år

Dall: Nervekrig er brudt ud på Christiansborg

Randers FC For abonnenter

Randers FC's talentfulde terrier har rystet svær start af sig: Hvert minut i foråret er en bonus

Ny direktør skal vende minus til plus: Står det til Allan skal hele verden kende til Help Care Companys patenterede øjenskyl

Randers

Michael Aastrup Jensen blev i weekenden far til en pige: Navnet var til langvarig forhandling

Levede dobbeltliv i flere år: 3F-formand får opbakning op til krisemøde

Randers

Efter bølge af indbrud i biler: Dommer fængsler tre udlændinge mistænkt for at være på tyvetogt

Randers For abonnenter

Tomme boliger råber på indflyttere: Nybyggeri på Thors Bakke til unge studerende er kun fyldt godt en fjerdedel op

Randers

Stort smitteudbrud rammer lokal folkeskole: Kun halvdelen af eleverne mødte ind mandag morgen

Annonce