Annonce
Randers

EDC Assentoft har vundet stor opgave: Skal vurdere små 400 boliger på vestkysten for Energinet

Bjarne Christensen fra Thorstrup i Varde Kommune får kun 53 meter til den nye højspændingsledning. Derfor vil de kunne sælge til Energinet. EDC Mæglerne fra Assentoft skal nu vurdere, hvad ejendommen og andre langs strækningen er værd. Arkivfoto: Henrik Reintoft
I forbindelse med opførelse af højspændingledninger fra Energinet skal boligerne på en cirka 187 kilometer lang strækning langs vestkysten vurderes, så der kan aftales enten erstatning eller salg. Det arbejde er EDC Mæglergruppen Assentoft hyret til, og der er ansat folk til opgaven, som forventes at løbe over et års tid.
Annonce

Assentoft: Lige nu er der travlt, men i den kommende tid får ejendomsmæglere hos EDC Mæglergruppen "Det Runde Hus" i Assentoft endnu mere travlt. Mæglergruppen har nemlig vundet en stor EU-licitation med at vurdere cirka 380 boliger på omtrent en 187 kilometer lang strækning langs den jyske vestkyst.

Og der er da også opgraderet i medarbejderstaben i Assentoft, så der er fem medarbejdere hvoraf to-tre vil tage sig af vurderingssagerne på vestkysten på flextid, mens resten af personalet passer det normale arbejde på kontoret.

Baggrunden for opgaven er, at Energinet skal etablere en 400 kilovolt højspæningsforbindelse fra Idomlund ved Holstebro og til grænse. Det bliver primært via 35 meter høje master, dog skal 26 kilometer af strækningen graves i kabler i jorden.

De omkring 380 boliger på strækningen får udsigt til erstatning på grund af højspændingsprojektet.

Og det er her, Assentoft-firmaet kommer ind i billedet, idet det skal stå for en så neutral vurdering til den aktuelle markedspris, som muligt. Vel at mærke før højspændingsledningerne bliver en realitet. Vurderingerne skal være, så boligejerne føler sig godt behandlet og så Energinet, der helst ikke vil have at sagerne trækker i langdrag, er tilfreds, lyder det fra valuar og indehaver af EDC Mæglergruppen Assentoft, Jesper Hedegaard Jensen.

Annonce

Erstatning eller salg

Ligger boligerne indenfor 280 meter fra højspændingsledningen, er ejerne berettiget til en erstatning svarende til en kvart procent af boligens værdi pr. meter af afstanden til ledningerne. Ligger boligerne under 80 meter fra ledningen, kan ejerne få enten 50 procent af deres boligs værdi i erstatning eller sælge deres bolig til Energinet på ekspropriationslignende vilkår, oplyser Jesper Hedegaard Jensen.

Mæglerne fra Assentoft har vundet opgaven, fordi de har har erfaringer med netop den slags opgaver, og fordi de er i stand til at vurdere både privatboliger og landbrug, skønner Jesper Hedegaard Jensen. Han fortæller, at Assentoft-firmaet var hyret ind, da boliger langs hovedledningen fra Tjele til grænsen skulle vurderes og etableres i 2011-2016.

Hvor stor opgaven er rent økonomisk for EDC i Assentoft, ved han ikke, for det er endnu ikke opgjort, hvilke typer boliger, der er tale om.

- Og selv om jeg vidste det, ville jeg heller ikke fortælle det af konkurrencemæssige hensyn, siger Jesper Hedegaard Jensen.

Hvis ejerne, der bor tættest på strømledningen, vil sælge til Energinet, kan EDC Mæglergruppen Assentoft få endnu mere at lave, idet firmaet så vil skulle stå for salget efterfølgende.

Annonce

En snak til fødselsdagsfest

At mæglerfirmaet overhovedet er kommet ind på den slags opgaver skyldes faktisk en tilfældighed, fortæller Jesper Hedegaard Jensen.

- Min far og kollega, Ivan Hedegaard, var for mange år siden til en privat fødselsdagsfest, hvor han faldt i snak med et ægtepar fra Tebbestrup, som var i en tvist om værdisættelsen af deres hus i forbindelse med, at Eltra skulle opsætte en transformatorstation. Min far tilbød sin hjælp med vurderingen, og det blev begyndelsen på samarbejdet med elselskabet, der havde 10-12 ejendomme mere, der skulle vurderes, siger Jesper Hedegaard Jensen, der glæder sig til den lidt anderledes opgave.

- Det er altid spændende, når det er lidt ud over det sædvanlige, siger han.

Vurderingssagerne fra vestkysten, der vil komme til at foregå periodisk, vil tage i alt et års tid, og arbejdet vil blive begyndt i foråret 2021.

Direktør hos EDC Mæglergruppen i Assentoft, Jesper Hedegaard Jensen, glæder sig til den store vurderingsopgave, som han selv skal deltage i. Han kommer primært til at tage sig af landbrugsejendommene på den 187 kilometer lange strækning. Foto: Torben Thorhauge
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ridse i lakken: Michael Aastrup vil kæmpe for at genvinde vælgernes tillid efter omdiskuteret udlandsrejse

Randers FC

Vito sikrede Randers FC endnu en sejr i generalprøven

Randers FC For abonnenter

Central midtbaneduo begynder at klikke: - Det har ikke altid set skidegodt ud

Annonce