Annonce
Sport

Efteråret der gik i Randers HK: Historisk nederlag, Final4 og en supertanker på slingrekurs

Der her været mange bekymrede miner i Randers HK gennem efteråret, der kun har budt på otte point i 14 kampe. Her er det Anne Sofie Hjort. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen

Randers Amtsavis kigger tilbage på sportsåret 2018. Sådan husker vi efteråret i Randers HK.

Annonce

Opturen

Randers HK løftede pokaltrofæet i Jysk Arena i Silkeborg for to siden. Mellem jul og nytår for de chancen for at gøre det igen ved Final4-stævnet i Esbjerg. Arkivfoto:Bo Amstrup/Scanpix

Den store triumf indtraf i pokalkvartfinalen mod København Håndbold.

Ja, det var næsten uvirkeligt at se, at Randers HK formåede at spille sig i Final4 i Frederiksberg-Hallerne med en sejr på 27-26. Blot 12 dage efter, at randrusianerne var blevet skilt ad på det samme halgulv.

Men når vi udnævner kvalifikationen til finalestævnet mellem jul og nytår til efterårets optur, så er vi selvfølgelig nødt til at lave et forbehold.

Godt nok er Randers HK underdogs, når kampene spilles i slutningen af december, men det var de også i 2016, da holdet sensationssejrede i pokalfinalen mod FCM Håndbold, som på det tidspunkt var dobbelte forsvarende pokalmestre.

Måske lader efterårets optur vente på sig.

Nedturen

Bunden faldt ud af Randers HK-truppen så sent som i efterårets sidste ligakamp i Odense, hvor randrusianerne tabte med otte mål i anden halvleg. Arkivfoto: Michael Bager

Paradoksalt indtraf en af efterårets største nedture samme sted som den største optur.

For som nævnt måtte Randers HK rejse hjem fra Frederiksberg med en tangering af klubbens næststørste nederlag nogensinde i ligaen. 35-18 stod der på tavlen.

Nedsmeltningen i København endte ganske vist med den største lussing, men med til historien hører også, at Randers HK tre gange senere i efteråret tabte med tocifret på måltavlen.

De fleste hold løber ind i nederlag i løbet af en sæson, men måden, som Randers HK fire gange i efteråret er gået bundløse fra banen, må være den største nedtur.

Dramaet

Bølgerne gik højt, da Randers HK med nød og næppe fik sendt EH Aalborg hjem til Nordjylland med nul point. Arkivfoto: Annelene Petersen

I efteråret er det mere passende at sige "dramaerne", for der har i sandhed været dramatik på banen, mens det har været mere roligt i kulisserne.

Mod bundholdene Ajax og Aalborg lykkedes det med mindst muligt margin at tippe opgørene over til to point fra baghjul i begge opgør.

Men mod Skanderborg, Silkeborg-Voel og Aarhus United sluttede det med omvendt fortegn. Randers HK tabte alle opgørene med et enkelt mål i højintense dramaer, hvor randrusianerne havde mulighed for at udligne til sidst mod både Skanderborg og Silkeborg-Voel.

Nu bliver foråret ét langt drama for at hente de seks point, som klubben halter efter i forhold til at komme op på en af de otte pladser, som giver adgang til DM-slutspillet.

Citatet

Niels Agesen er udemærket klar over, at han sidder i en position, hvor folk omkring ham forventer at se resultater. Arkivfoto: Annelene Petersen

I Niels Agesens første sæson nåede Randers HK lige akkurat inden for målsætningen om top 8, og inden sæson to gik i gang, gjorde cheftræneren det klart over for Randers Amtsavis, at han er helt på det rene med, at han også vil blive bedømt på, om de sportslige resultater bliver bedre.

Målet er at genskabe Randers HK til en magtfaktor i dansk kvindehåndbold i løbet af fire år.

- Jeg ved jo godt, at vi ikke har carte blanche til at gå og hygge os de næste fire eller fem år. Vi skal hele tiden udvikle nogle spillere og skabe nogle resultater, som gør, at folk kan se, at det bevæger sig i den rigtige retning. Men gør vi det, er det også min klare fornemmelse, at folk godt kan acceptere, at det kommer til at tage noget tid at vende den her supertanker. En guldmedalje er en guldmedalje, uanset om den er skabt med hjælp fra en rigmand eller med et langt, sejt træk. Men den drink, man nyder efter triumfen, smager nok lidt bedre, hvis det er det sidste, sagde Niels Agesen forud for efterårssæsonen.

Konklusionen

Cheftræner Niels Agesen har ikke haft et efterår med armene over hovedet. Arkivfoto: Ole Nielsen

Men er det hele så tommelfinger op eller ned i efteråret, som er gået?

Lykkes det at hive pokaltrofæet med til Kronjylland, vil mange nok se bort fra, at klubben aktuelt indtager en 11. plads i ligaen med blot otte point for 14 kampe.

Men med tanke på, at klubbens entydige mål i sæsonen er at komme i slutspillet, så må konklusionen også være, at efteråret ikke har været godt nok.

En pokaltitel vil selvfølgelig trække gevaldigt i den positive retning, men når holdet har efterladt ligatabellen med seks point op til DM-slutspillet, skyldes det, at der ganske enkelt har været for mange gange, hvor supertankeren har været på slingrekurs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: 'Journalisterne er bare mikrofonholdere. De stiller jo ingen kritiske spørgsmål.'

Randers FC For abonnenter

Landsholdsaktuel og varmt navn i transfermøllen: - Det er vist ikke i mine hænder lige nu

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Danmark

Forbrugerøkonom: Tag feriepengene, hvis du skal bruge dem

Annonce