x
Annonce
Randers FC

Efterårets derbyhelt ser frem til nyt AGF-møde: - Vi har et godt tag på dem

Emil Riis viste på Randers FC's træningslejren, at målformen er i orden inden mødet med AGF søndag. Arkivfoto: Christian Nordholt
Emil Riis afgjorde det seneste lokalderby mellem Randers FC og AGF på et rekordfyldt Cepheus Park i efteråret med en "surrealistisk" scoring. Angriberen erkender, at AGF ser skarpe ud til søndagens premierebrag, men han og holdkammeraterne kommer også med selvtillid, understreger han.

Randers: Der er efterhånden mange gode minder at svælge i for de randrusianske fodboldfans, når snakken falder på opgørene mellem Randers FC og AGF.

Det samme gælder spillerne på Viborgvej. Ja, det er faktisk kun Johnny Thomsen, som i den nuværende trup har prøvet at være på banen i et nederlag til ærkerivalen.

Sådan er det, når man skal 4,5 halvt år tilbage for at finde den seneste sejr til århusianerne i de direkte møder.

Men man skal kun fire måneder tilbage for at finde Emil Riis' personlige højdepunkt mod AGF'erne. Målet til 1-0 i lokalderbyet i oktober.

Det første Superligamål mod AGF for angriberen. En af dem, som stadig kan få smilet frem, når snakken falder på det.

Følelsen af mere end 8000 ellevilde kronjyder, der brøler forløsningen ud i fællesskab, kan nu engang noget særligt.

- Det var en periode, hvor fansene var lidt efter mig, så jeg var bare så glad for at vise alle 10.000 på stadion og alle dem hjemme foran tv'et, at jeg var der. Jeg var der for Randers FC. Det var superfedt. For alle fans og alle i klubben er det årets kamp, når vi møder AGF, så at score et mål mod dem var bare helt surrealistisk, siger Emil Riis om oplevelsen i 2-0-sejren.

Annonce

Kamp til stregen

Dengang var målet med til at ende en sejrsstime på seks kampe for århusianerne, men når holdene render ind på Ceres Parks grønsvær søndag, kommer hjemmeholdet med en ny stime i ryggen.

AGF gik ubesejret gennem de sidste seks Superliga-kampe inden vinterpausen og på holdets træningslejr i Portugal vandt de træningsturneringen Atlantic Cup mod hold som Slavia Prag, Häcken og FC København.

Det er med andre ord en stærk kandidat til ligaens bronzemedaljer, som Randers FC krydser klinger med i premieren, men det får ikke Emil Riis til at ryste på hånden.

- De har selvfølgelig gjort det godt - også i opstarten, men vi har et godt tag på dem. Man kan godt spille gode testkampe, for at det så er noget helt andet, når det gælder i Superligaen, siger angriberen.

Selv kommer han også ind til opgøret med masser af selvtillid efter at have lavet to mål i to tyrkiske testkampe.

- Jeg tog ned på træningslejren og viste, at jeg også kan finde målet. Jeg har vist mit for, at jeg skal starte og er helt klar til at spille så godt som muligt. Jeg føler også, at hele holdet er der fysisk, så vi skal nok give AGF kamp til stregen, slår Emil Riis fast.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Lokal politisk bekymring for genåbning af institutioner og skoler: Det vil kræve ekstra ressourcer

Randers

Hvordan holder man påskefrokost sammen hver for sig? Få tip til både teknologi og kreativitet

Randers

Seks-årige Felix’ død har sendt borgerforslag i Folketinget: Mere end 25.000 underskrifter på et døgn

Annonce