Annonce
Randers

Efter 12 år er det slut: Fatma stopper i politik

Fatma Cetinkaya fra Socialdemokratiet har besluttet ikke at genopstille ved næste kommunalvalg. Det er en beslutning, der har været længe undervejs, og den har intet med skandalesagen fra Huset Nyvang at gøre, fastslår hun. Derimod handler den om, at der er andre ting, hun også gerne vil nå i livet. Foto: Lars Rasborg
Når der til november er kommunalvalg, bliver det uden S-profilen Fatma Cetinkaya på stemmesedlen.

Randers: Fatma Cetinkaya er en af Socialdemokratiets helt store stemmeslugere, som gennem sine 12 år i Randers Byråd er blevet tildelt vigtige poster - senest som 2. viceborgmester og formand for omsorgsudvalget. Men nu har hun besluttet at lægge politiker-kasketten på hylden. Ved det næste kommunalvalg, 16. november 2021, genopstiller hun derfor ikke.

- Jeg er enormt ydmyg over for den tillid, borgerne har vist mig de sidste tre perioder. De har stemt på mig og givet mig mulighed for at være med i politik i 12 år, og den opbakning er jeg meget glad for. Men nu synes jeg, det skal have en ende, for der er andre ting, jeg også gerne vil nå i mit liv, siger hun.

Mens Fatma Cetinkaya har siddet i byrådet, har hun fået to børnebørn, og det er særligt dem, hun savner, når dagene flyver afsted med fuldtidsarbejde som udviklingsvejleder på jobcentret og utallige timers politisk arbejde hver eneste uge.

Annonce

- Med et 37 timers arbejde og al den tid, politik kræver, er det ikke altid nemt at få tiden til at gå op. Det handler hele tiden om at prioritere og undvære. Nu har jeg to voksne døtre og to børnebørn, hvor den ene er 10 år, og den anden bliver syv lige om lidt. Lige nu foregår der enormt meget i deres liv, og jeg kan mærke, at jeg har brug for at kunne følge dem meget tættere, end jeg hidtil har haft mulighed for, og være meget mere sammen med dem og resten af min familie, fortæller hun.

Nyvang og hårde ord

Især den seneste tid er Fatma Cetinkaya blevet et kendt ansigt i medierne. I sin rolle som formand for omsorgsudvalget er det nemlig hende, der har stået for skud i skandalesagen fra Huset Nyvang. Den sag har dog intet med beslutningen at gøre, fastslår hun.

- Nyvang-sagen har intet at gøre med min beslutning om ikke at genopstille. Faktisk havde jeg besluttet mig for ikke at stille op allerede ved sidste valg, men jeg blev alligevel motiveret og tog en periode mere. Selv om jeg blev valgt ind i byrådet igen, fik jeg aldrig lagt beslutningen om at stoppe i politik helt på hylden. Den blev ved med at ligge i baghovedet. Så vi var ikke nået ret langt ind i denne periode, før jeg besluttede mig for, at ved næste valg skulle det altså være slut, forklarer hun.


Selvfølgelig har der været sager, der har påvirket mig undervejs. Hvor jeg har været bekymret og tænkt meget over, hvordan det ville ende. Som menneske kan man ikke undgå at blive påvirket af nogle af de sager, man sidder med, men det er ikke det, der har fået mig til at tage beslutningen.

Fatma Cetinkaya, Socialdemokratiet


Hvis hun havde holdt fast i sin beslutning om at stoppe allerede ved sidste valg, havde hun været forskånet for skandalen fra demensplejehjemmet. Selv om det har været en turbulent sidste periode, fortryder hun dog ikke, at hun i sin tid valgte at tage fire år mere.

- Jeg fortryder ikke. Den tanke har slet ikke strejfet mig. Ja, der har været en del bump på vejen, men det er sådan, politik er. Nogle gange får man tæsk, andre gange bliver man anerkendt for det arbejde, man laver. At blive kritiseret og håndtere udfordringer, hvor man virkelig kommer på overarbejde, bliver bekymret og får tænkt rigtig mange tanker, er en naturlig del af politik, og det er noget, man som politiker er nødt til at kunne være i, siger hun.

- Selvfølgelig har der været sager, der har påvirket mig undervejs. Hvor jeg har været bekymret og tænkt meget over, hvordan det ville ende. Som menneske kan man ikke undgå at blive påvirket af nogle af de sager, man sidder med, men det er ikke det, der har fået mig til at tage beslutningen, fastslår hun.

Annonce

Ydmyg og taknemmelig

Fatma Cetinkaya erkender, at de sidste par år har været hårde. Både hvad angår de sager, hun har siddet med, men også når det kommer til stemningen i byrådssalen.

- Politik kan være hårdt. Her tænker jeg ikke kun på den kritik, der kommer fra borgerne, men også på den måde, vi politikere kan være på over for hinanden. Særligt de seneste år har der været en hård tone mellem politikerne, og det tror jeg desværre ikke, det er muligt at lave om på. Det er noget, man må lære at være i.

Alligevel husker hun tilbage på sit årti i byrådet med glæde.

- Jeg føler mig enormt privilegeret. Det har været meget spændende og givende at være med. Jeg har lært meget og har fået mulighed for at prøve rigtig mange ting og komme helt tæt på det arbejde, der foregår i de forskellige udvalg. Men nu har jeg meget andet, jeg også gerne vil nå i mit liv, siger hun.

Fatma Cetinkaya har endnu ikke besluttet, om hun trækker sig helt fra politik, eller om hun bliver ved med at være menigt medlem af Socialdemokratiet, så hun fortsat kan følge med på sidelinjen. Men uanset hvad vil de politiske diskussioner blive ved med at fylde i hendes hjem.

- Både dansk og tyrkisk politik har altid fyldt meget i mit hjem. Så de politiske snakke over middagsbordet kommer vi i hvert fald aldrig til at undgå, siger hun.

Annonce
Randers For abonnenter

Tomme boliger råber på indflyttere: Nybyggeri på Thors Bakke til unge studerende er kun fyldt godt en fjerdedel op

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup Jensen blev i weekenden far til en pige: Navnet var til langvarig forhandling

Randers For abonnenter

Randers er en slikbutik, når det gælder billige lejelejligheder: Hvad med en toværelses til 2.961 kroner?

Randers

69-årig kørte fra færdselsuheld: Politiet troppede op hos ham kort efter

Randers

Boliger i den gamle Thorsgade Kaserne er på trapperne - derfor blev byggeriet forsinket

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Sport For abonnenter

Karriereknusende knæskade vendte op og ned på tilværelsen: Michael Hansen betaler tilbage på og uden for grønsværen

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Alarm 112

Samlever fængslet for knivdrab: 50-årig kvinde fik halsen skåret over

Dall: Messerschmidt skal æde skovsneglen

Randers

DF's mand i Randers byråd efter kæmpesejr til Messerschmidt: Nu er det tid til at begrave stridsøkserne

Leder For abonnenter

Stavnsbundet af vanvittige varmepriser: Nødstedte borgere i Kronjylland svigtet af politikere og samfund

Randers

Pludselig er han 200 millioner kroner værd: Det svimlende beløb får nu ikke Lars til at gå amok

Annonce