Annonce
Østjylland

Efter 15 timer: Stadig ingen spor af forældre til efterladte småbørn

Det var her i Park Allé, at to små børn blev fundet efterladt lørdag aften. Søndag formiddag er det endnu ikke lykkes Østjyllands Politi at opspore deres forældre.
Østjyllands Politi beder borgene om hjælp med at finde forældrene til to børn på et og to-tre år, der lørdag aften blev fundet efterladt på Park allé.
Annonce

AARHUS: Østjyllands Politi havde søndag morgen endnu ikke fundet frem til forældrene til de to små børn, der lørdag ved 18.30 tiden blev fundet efterladt i Park Allé midt i Aarhus.

- Det er noget specielt. Nu er der jo gået mere end et halvt døgn, siden børnene blev fundet, sagde vagthavende hos Østjyllands politi, tidligt søndag.

Børnene er en pige på omkring et år, der sad i en klapvogn og en dreng på to og et halvt eller tre år. Begge beskrives som helt almindelige, velklædte børn.

Pigen er sorthåret og iført sorte støvler, blå jeans, en blå jakke med små hvide prikker samt en blå hue.

Drengen er sorthåret og iført grønne støvler, bordeaux bukser og en mørk jakke, hvor "Cars" er påtrykt.

De er ikke etnisk danske af udseende.

- Men om de er østeuropæere, fra Mellemøsten eller Nordafrika, det ved vi ikke, siger vagtchefen.

Han fortæller, at politiet fortsat kigger videoovervågningen fra området igennem for at se, om det kan give et spor af forældrene. Derudover får politiet hjælp af tolke til at prøve at finde ud af, hvad det er for et sprog, drengen taler.

- Vi er meget interesserede i at høre fra borgere, der kan have set børnene eller børnene og deres forældre i området omkring Park Allé, siger vagtchefen.

Annonce

Omsorg og varme

Psykolog Kuno Sørensen fra Red Barnet forklarer, at de to små børn, sandsynligvis vil komme videre uden psykiske traumer.

- Hvordan det kommer til at belaste børnene, at de er blevet forladt, afhænger en del af deres opvækst inden. Men som regel vil så små børn, hvis de bliver mødt med omsorg og varme fra de nye omsorgspersoner, ikke være påvirket væsentligt af det fremover, siger Kuno Sørensen til Ritzau.

Det var en borger, der blev opmærksom på de efterladte børn. Han holdt øje med dem. Og da forældrene efter en halv times tid stadig ikke var dukket op, kontaktede han politiet, der kom og hentede børnene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce