Annonce
Randers FC

Efter 226 kilometer i og omkring København: Nu kan havnedirektøren kalde sig Ironman

Havnedirektør, John Morgen, gennemførte i weekenden Copenhagen Ironman. Foto: Annelene Petersen
Sammen med 3199 andre triatleter kastede 55-årige John Morgen, der er direktør for Randers Havn, sig i vandet ved Amager Strandpark til Copenhagen Ironman i søndags. Godt 11 timer senere løb han i mål på Christiansborg Slotsplads med en fantastisk oplevelse i bagagen.

Randers: I hold af seks triatleter blev de sendt i vandet med seks sekunders mellemrum ved Amager Strandpark tidligt søndag morgen.

3,8 kilometer i vand. 180 kilometer på jernhest. 42,2 kilometer i løbesko. En sværvægter i Københavns gader.

Havnedirektør i Randers, John Morgen, klarede søndags-strabadserne på 11 timer 15 minutter og 45 sekunder og kan nu titulere sig Ironman.

- Det var en fantastisk oplevelse. Copenhagen Ironman er et af de bedst besøgte Ironman-stævner, og stort set over alt på ruten føler man, at man bliver båret igennem. Det gør man så ikke, vil jeg gerne understrege, men der er en fantastisk atmosfære, som giver en virkelig god oplevelse, fortæller John Morgen.

John Morgens Ironman

3,8 kilometer svømning = 01:07:47

Skift fra svømning til cykling = 00:13:42

180 kilometer cykling = 05:07:16

Skift fra cykling til løb = 00:08:38

42,2 kilometer løb = 04:38:24

Samlet tid = 11:15:45

Billet i julegave

Tilbage i 2012 præsterede John Morgen tilsvarende.

Disciplinerne og distancerne var de samme, men den gang hed løbet Copenhagen Challenge.

- Ironman er den rigtige titel anno 2019, og oplevelsen i søndags har jeg glædet mig til siden juleaftensdag sidste år, da jeg fik billetten i gave af min hustru.

- Målet var at komme i mål med en god oplevelse, men selvfølgelig kigger man også på tiden. Jeg ville gerne under 12 timer, så jeg er meget tilfreds. For syv år siden tog det 11 timer og 4 minutter, så det var 11 minutter langsommere på syv år, og det synes jeg er udmærket, fortæller havnedirektøren, der fra januar målrettede sin træning til triatlon-disciplinens sværvægter.

15 timer om ugen brugte han i vand, på cykel eller i løbesko.

- Jeg havde i forvejen en god grundform, men fra årsskiftet fordoblede jeg min træningsindsats. Specielt lagde jeg mere på svømning og løb, fordi jeg var bedst kørende på cyklen, fortæller John Morgen, der har lavet både halve og kvarte Ironmans siden præstationen i 2012.

En nydelse

De færreste vil nyde at udsætte kroppen for en Ironman, men for John Morgen er fornøjelsen det vigtigste brændstof.

- Det handler om at nyde hvert eneste minut, selvom det gør ondt, for det gør det. Det skal gøre ondt, men man skal alligevel komme i mål og nyde det. Tænke, at det var det hele værd. Den følelse havde jeg i søndags, siger John Morgen, der nød opbakning fra familie og venner på den afsluttende maratonrute.

En rundstrækning i hovedstaden på godt ti kilometer skulle tilbagelægges fire gange, og strategisk havde havnedirektørens supportere fordelt sig, så der ikke kun var opbakning ét sted på ruten.

Ifølge John Morgen gav støtten ekstra procenter, men alligevel måtte han indse, at det var nødvendigt at sætte farten ned på den sidste rundstrækning.

- Svømning og cykling kørte efter en snor, men da jeg kom ud på 30 kilometer under løb, kunne jeg mærke, at jeg skulle sætte farten ned. Jeg kunne se på tiden, at der var mulighed for at slå min egen tid fra 2012, og jeg overvejede da også at forsøge, men jeg tror faktisk, at jeg havde ramt en mur inden målstregen, hvis jeg ikke havde sat farten ned. Det handler om at kende sin krop og mærke efter, for risikoen er, at man ikke gennemfører, og det vil man jo, fortæller John Morgen, der i modsætning til mange andre triatleter ikke bruger sin puls som et redskab til at dosere kroppens brændstof.

Havnedirektøren er 55 år og kender sin krop.

- Jeg har lyttet til min krop, men aldrig brugt puls som et redskab. Hvis jeg havde været mere systematisk med den slags værktøjer, kunne jeg måske have præsteret bedre, men det har ikke været et behov for mig. Jeg deltager i de her ting, fordi jeg synes, det er sjovt, fortæller John Morgen.

Sådan gik det deltagerne fra Randers Freja Triathlon-klub

John Morgen er ikke selv medlem i Randers Freja Triathlon-klub, men ni fra klubben deltog i Copenhagen Ironman og gennemførte.

Rasmus Rafn = 09:56:02

Claus Pedersen = 09:58:40

Jesper Jørgensen = 10:21:56

Frank Friis = 10:27:25

Malene Vinther = 12:05:14

André Funder Jensen = 12:31:23

Carsten Møller = 12:50:12

Jonna Jensen = 13:14:41

Anita Doktor = 13:27:58

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce