Annonce
Østjylland

Efter Alanya-tur i 2014: Nu kan Hanne igen trække vejret

Dagbladet har flere gange skrevet om Hanne Tornvig i forbindelse med, at familien indsamlede 300.000 kroner for at få hende hjem fra en ferierejse til Tyrkiet. Nu er Hanne Tornvig i København, hvor hun har været igennem en lungetransplantation. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Hanne Tornvig, der i 2014 strandede på en rejse til Tyrkiet, har fået nye lunger. Hun er stadig indlagt på Rigshospitalet, men håber at være hjemme i løbet af nogle få uger.

Annonce
I sommeren 2014 strandede Hanne Tornvig fra Holstebro på et hospital i Alanya, da hun blev syg på en ferierejse.
Forsikringen dækkede ikke indlæggelse og hjemrejse, og hun blev fragtet hjem af en privat ambulancetjeneste, efter at familien havde samlet over 300.000 kroner ind på det sociale medie Facebook.
Nu er Hanne Tornvig igen indlagt, men denne gang mere hjemlige rammer og på en glædelig baggrund.
Den 24. august gennemgik hun nemlig en lungetransplantation.
»Jeg er stadig indlagt. Det er en større operation, og længerne skal være sikre på, at min krop accepterer de nye lunger. Samtidig er der også tilpasning af medicin og noget genoptræning, så der går noget tid, inden jeg igen er hjemme,« siger Hanne Tornvig fra sygesengen på Rigshospitalet.
DR1's 21Søndag har fulgt Hanne Tornvig i forbindelse med den store operation, og i går kunne seerne så høre hende fortælle om tankerne før og efter til tv-læge Peter Qvortrup Geisling.
Annonce

Går på trapper

41-årige Hanne Tornvig lider af den sjældne lungesygdom alfa 1 antitrypsin-mangel, som blandt andet betyder, at hun ikke så godt kan tåle koldt og fugtigt vejr.
Til gengæld har hun år efter år nydt godt af det varme og tørre klima ved Middelhavet, hvor Tyrkiet har været hendes foretrukne rejsemål.
Paradoksalt nok var det netop på en rejse til Alanya, at det gik galt forrige sommer, hvor hun fik så store problemer med at trække vejret, og hun måtte indlægges akut.
Nu er Hanne Tornvig glad, da hun kan mærke fremskridtene med de nye lunger.
»Jeg har mere luft, og jeg har for eksempel gået på trapper, noget jeg ikke har gjort i flere år. Og jeg er heller ikke så forpustet, som jeg var tidligere,« siger hun.
Kapaciteten i Hanne Tornvigs tidligere lunger var til sidste nede på 13 procent, og hun var i 14 måneder indstillet til en lungetransplantation, før længerne fandt et par organlunger, der passede hende.
Hanne Tornvig ved endnu ikke, hvornår hun får lov til at komme hjem til Holstebro.
»Der kan gå alt fra én uge til tre uger. Det er dog heller ikke det vigtigste lige nu. Det vigtigste er, at jeg bliver helt rask,« siger hun.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce