Annonce
Randers

Se video: Sigtet mener, politiet selv fremprovokerede balladen på Justesens Plæne

Justesens Plæne lagde mandag aften areal til en fest med deltagelse af op mod et halvt hundrede unge. En fest som blev stoppet af Østjyllands Politi, som har sigtet seks af de unge for blandt andet overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Foto: Randers Kommune
Seks unge i alderen 16-21 år blev mandag aften anholdt af Østjyllands Politi på Justesens Plæne og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. En af dem, 17-årige Oliver, anklager nu politiet for selv at have fremprovokeret balladen og for at have optrådt unødvendigt hårdhændet.

Randers: Høj musik og råben kan være særdeles generende for især naboer, og det blev det ifølge Østjyllands Politi også mandag aften omkring Justesens Plæne.

I hvert fald blev politiet tilkaldt kort før klokken 21, fordi en forsamling af unge mennesker holdt fest på stedet.

Vagtchef Per Bennekov fra politikredsen sagde tirsdag morgen, at en patrulje blev sendt til stedet for at dæmpe festen, men at det havde lidt den modsatte effekt.

Annonce

- Da patruljen ankom, var gruppen ikke sådan helt indstillet på, at der skulle være ro, siger han.

Patruljen blev overdænget med alskens eder, trusler og sågar udsat for flaskekast. Flere patruljer blev tilkaldt, og den øgede tilstedeværelse fik dæmpet gemytterne nok til, at seks personer kunne blive sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

- Man må ikke spille så højt og larme så meget, at det er generende for beboerne i området, siger vagtchefen.

Flaskekast

De sigtede er mellem 16 og 21 år. En af dem er desuden sigtet for vold mod tjenestemand - på grund af flaskekast. Ingen betjente blev dog ramt. Politiet skriver i sin døgnrapport, at en enkelt desuden blev sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde, da han modsatte sig anholdelse.

En af de sigtede er 17-årige Oliver Selmer Falk Lennø, som har henvendt sig til Amtsavisen, da hans opfattelse af, hvad der skete på Justesens Plæne, ligger temmelig langt fra politiets. Han mener nemlig tværtimod, at det var politiet selv, der fremprovokerede uroen.

- At en har kastet en flaske, kan jeg ikke afvise, men det var vist på et sent tidspunkt i forløbet, da folk var kommet godt op at køre, siger Oliver Selmer Falk Lennø.

Om sin egen rolle i episoden siger han:

- Vi var samlet en del unge mennesker - vel omkring 50 - men vi holdt fin afstand, som man skal, og plænen er jo stor. Og jo, vi spillede musik, dog ikke så højt, at jeg kan forestille mig, at nogen kan have været generet af det. Men der holdt på et tidspunkt en patruljevogn fra politiet, og betjentene i bilen sad og kiggede på os.

Annonce

"Ha' en go' aften"

- Jeg havde et kort ærinde og forlod pladsen, og da jeg gik, sagde jeg: "Ha' en go' aften" til betjentene. De svarede ikke, hvilket jeg vist reagerede på med en bemærkning om, at de da godt kunne sige "i lige måde", fortæller Oliver.

Da han cirka 10 minutter senere vender tilbage til Justesens Plæne, er flere betjente kommet til, og der er med Olivers ord rigtig gang i den.


Vi var samlet en del unge mennesker - vel omkring 50 - men vi holdt fin afstand, som man skal, og plænen er jo stor. Og jo, vi spillede musik, dog ikke så højt, at jeg kan forestille mig, at nogen kan have været generet af det. Men der holdt på et tidspunkt en patruljevogn fra politiet, og betjentene i bilen sad og kiggede på os.

Oliver Selmer Falk Lennø


- På et tidspunkt griber den ene af de to betjente, jeg tidligere havde talt med, fat i mig og beder mig om at forlade stedet. Det gør jeg, men siger, at jeg vil følges med min kæreste, som alligevel også er på vej hjem.

- Jeg har ikke på noget tidspunkt nægtet at følge betjentens opfordring, og da jeg stille og roligt er på vej væk, bliver jeg pludselig overfaldet bagfra af betjenten, som tvinger mig ned på jorden og anholder mig. Og på et tidspunkt kan jeg høre, at de også har fat i min kæreste, som råber, at de skal lade være, fordi det gør ondt, siger Oliver Selmer Falk Lennø.

Annonce

Over stregen

Han fortæller videre, at det ikke er første gang, at han og vennerne har følt sig forfulgt at politiet.

- Normalt har vi bare levet med det, fordi alle alligevel kun tror på, hvad politiet siger, og at det nok bare er de unges egen skyld. Denne gang synes jeg bare, de er gået over stregen med blandt andet en helt unødvendig hård anholdelse af mig. Jeg har ikke på noget tidspunkt nægtet at følge deres opfordringer eller modsat mig anholdelse, siger Oliver Selmer Falk Lennø.

Han har sendt os videoen herunder, som en af de tilstedeværende unge har optaget af Olivers anholdelse, og på hvis lydside man kan høre en anden ung mand kommentere på situationen.

Annonce

Klagemuligheder

Vi har forelagt Olivers beskrivelse af forløbet for afdelingsleder i den centrale operative afdeling hos Østjyllands Politi, Heine Hansen. Han siger om de forskellige opfattelser af, hvad der skete:

- Jeg kan af gode grunde, da jeg ikke personligt var til stede, ikke vurdere, hvad der er rigtigt og ikke rigtigt. Men når nogen føler sig udsat for noget, som de ikke finder i orden, så findes der jo et væld af klagemuligheder.

- Dem vil jeg da opfordre den unge mand til at benytte sig af, siger Heine Hansen.

Den opfordring meddeler Oliver Selmer Falk Lennø, at han har tænkt sig at følge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC melder udsolgt til pokalfinalen: - Det forslår som en skrædder i helvede

Sport For abonnenter

Kaotisk optakt før Cimbria-nedtur i semifinalen: - Han har svigtet klubben og sine holdkammerater for egen vindings skyld

Annonce