Annonce
Randers

Efter corona-stramninger: Randers Kommune vil igen sende folk hjem til hjemmearbejde

Krisestaben i Randers Kommune, som kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt sidder med i, var samlet umiddelbart efter statsministerens pressemøde fredag, hvor corona-restriktionerne blev strammet yderligere efter øget smittetryk. Nu skal lederne i Randers Kommune i gang med at se, hvilke medarbejdere der kan arbejde hjemmefra igen. Foto: Annelene Petersen
Fredag var krisestaben hos Randers Kommune samlet for at drøfte følgerne af statsministerens pressemøde. Nu skal lederne i kommunen vurdere, hvilke medarbejdere, der kan passe deres arbejde hjemmefra, for at være med til at mindske smitte i samfundet.
Annonce

Randers: De funktioner hos Randers Kommune, der kan passes, selv om medarbejderne ikke møder fysisk op på deres arbejdsplads, skal igen op til vurdering. Krisestaben mødtes kort tid efter, at statsminister Mette Frederiksen (S) havde talt til nationen på pressemøde fredag, for at lave en plan.

- Vi sender snart information ud til alle medarbejdere og alle ledere om, at de medarbejdere, hvor det giver mening, at de sidder hjemmefra og passer deres job, lige så godt kan gøre det. Vi gør jo, som Mette siger, og viser samfundssind for at hjælpe med til at mindske smittetrykket, samtidig med at vi skal have en kommune til at køre, siger kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt, Randers Kommune.

Han fortæller, at det er op til hver enkelt leder i kommunen at vurdere, hvem af deres medarbejdere, der skal møde fysisk ind og hvem, der kan lave arbejdsplads hjemmefra.

- Det er så vigtigt for mig at sige, at Randers Kommune ikke sender folk hjem. Det er så forkert, når nogen tror, at de så ikke laver noget. De folk, der arbejder hjemmefra, laver nøjagtig det samme, som de gør, når de møder ind på Laksetorvet eller andre steder. I nogle tilfælde har vi endda set, at effektiviteten er steget, i hvert fald for en stund, siger Jesper Kaas Schmidt, der samtidig understreger, at intet helt kan erstatte mødet ansigt til ansigt.

Annonce

Forsigtig med konklusioner

Han tilføjer, at kommunen vil være lidt forsigtige med at evaluere tingene her under coronakrisen.

- Vi skal have god tid til at reflektere over de ting, vi har lært under coronakrisen. Det skal vi ikke lige jage til at konkludere på. Vi skal have undersøgt to spor, både selve krisehåndteringen, og så hvordan arbejdet med at betjene borgerne og få driften sikret har været, siger kommunaldirektøren.

Han fortæller, at han fredag har været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed og haft en dialog med medarbejdere herfra.

- De fortæller, at smittetrykket er steget, og at det ikke længere er i grupperinger, men meget mere diffust spredt over det hele. Og faktisk, så er det heller ikke længere de unge, der smittes, den største gruppe lige nu er de midaldrende, siger Jesper Kaas Schmidt.

Han oplyser, at der ikke er et område i Randers Kommune, der er særlig meget i fare, selv om Storegade lige af politiet torsdag blev udnævnt til et såkaldt hotspot.

- Nej, jeg har ikke hørt, at der skulle være særligt slemme områder. Og der er én smittet mere i dag (fredag, red.) i forhold til i går her i Randers. Men jeg synes, det er vigtigt, at vi stadig minder hinanden om, at det her kan ramme alle, siger Jesper Kaas Schmidt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Randers HK i vanvittig kvartfinale: Det var nærmest som at slå plat eller krone i staden

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce