Annonce
Mariagerfjord

Efter corona-udskydelse: Nu kommer Sødisbakke-sagen for retten

Torsdag 25. februar 2021 kører Sødisbakke-sagen ved byretten i Næstved. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Mariager: Torsdag 25. februar sidder en kvindelig socialpædagog fra Randers på anklagebænken i Næstved. Hun er tiltalt for at have slået en udviklingshæmmet beboer fra botilbuddet Sødisbakke i Mariager, hvor hun på daværende tidspunkt arbejdede.

Sagen skulle have været afsluttet allerede i januar, men på grund af coronasmitte hos en af sagens parter, blev den udskudt.

Hele sagen startede 18. august 2020, da en ung, kvindelig beboer fra Sødisbakke var indlagt på et hospital på Sjælland på grund af epilepsi. Med sig havde hun den nu tiltalte socialpædagog, der på det tidspunkt havde været beboerens primære støttepædagog i flere år.

For at holde øje med epileptiske anfald, var der opsat videoovervågning på hospitalsstuen, og det var den, der afslørede volden mod den udviklingshæmmede kvinde. Ifølge avisens oplysninger lå kvinden og hvilede sig i sin hospitalsseng, da støttepædagogen pludselig gik over til sengen og slog hende.

Hospitalspersonale overværede episoden via videoovervågningen og politianmeldte straks støttepædagogen.

Hun er nu tiltalt for vold, hvilket i sig selv kan straffes med alt fra bøde til tre års fængsel. I anklageskriftet er det dog angivet som en skærpende omstændighed, at socialpædagogen har udnyttet den udviklingshæmmedes værgeløse stilling, og det giver mulighed for at give en hårdere straf, end man ellers ville gøre.

Anklagemyndigheden vil desuden kræve, at hun frakendes retten til at besidde plejefunktioner på hospitaler, på plejehjem, i beskyttede boliger og lignende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Mariager Tennisklub klar til sæsonstart

Randers FC

Randers FC jubler over fans til pokalfinalen: Flere grupper står forrest i billetkøen

Annonce