Annonce
Randers

Efter dødsfald og indlæggelser: Åbakken er smittefri og klar til vaccination

Plejehjemsleder Lena Engberg er lettet over, at Ældrecenter Åbakken nu er fri for smitte og klar til at modtage vaccinen mod coronavirus. Foto: Annelene Petersen
Den seneste tid har været hård for Ældrecenter Åbakken. Først blev julen spoleret af et coronaudbrud, der kostede en beboer livet og pålagde stedet skrappe besøgsrestriktioner. Dernæst spændte en genopblussen af udbruddet ben for den planlagte covid-19-vaccinaion. Men nu lysner det endelig for Åbakken, der melder sig fri for smitte og mere end klar til at modtage vaccinen.
Annonce

Øster Tørslev: Mens alle andre plejehjemsbeboere og -ansatte er blevet vaccineret, har Ældrecenter Åbakken stået i venteposition. Dagen inden den planlagte covid-19-vaccination på stedet, blev både en beboer og en ansat nemlig testet positiv.

Fordi der var tvivl om, hvem der havde været nær kontakt til de smittede, blev alle ud fra et forsigtighedsprincip betragtet som nære kontakter. Det betød også, at vaccinationen i sidste øjeblik måtte udskydes, da Sundhedsstyrelsen anbefaler at vente med vaccination af nære kontakter, til de er testet negativ.

Nu har lederen af Ældrecenter Åbakken, Lena Engberg, endelig fået resultatet af de sidste podninger - og det er godt nyt.

- Nu er alle blevet testet to gange, og der er ikke flere smittede. Det er så skønt, siger hun og drager et lettelsens suk.

Annonce

Er raske igen

Dermed nåede i alt syv medarbejdere og otte beboere fra Ældrecenter Åbakken at blive smittet med coronavirus, siden første tilfælde på stedet brød ud i midten af december.


Nu er alle blevet testet to gange, og der er ikke flere smittede. Det er så skønt.

Lena Engberg, leder af Ældrecenter Åbakken


Én beboer er afgået ved døden som følge af virussen, og flere andre har været indlagt med alvorlige forløb. Men ifølge Lena Engberg er alle nu udskrevet og raske igen.

- Alle er ude af isolation igen, fastslår hun.

Derfor vil hun nu kontakte Styrelsen for Patientsikkerhed, som skal vurdere, om det er muligt at lempe de skærpede restriktioner, der siden 21. december 2020 har været gældende på Ældrecenter Åbakken. Her blev det på grund af smitteudbruddet besluttet, at hver beboer kun må få besøg af én pårørende.

Annonce

Klar til vaccination

Lena Engberg har også meddelt kommunen, at Åbakkens beboere og ansatte nu er klar til at modtage den længe ventede vaccination mod coronavirus.

- Jeg har givet besked om, at vi nu er fri for smitte og klar til at blive vaccineret. Vi vil selvfølgelig gerne have vaccinen hurtigst muligt, da den vil give os en lidt større sikkerhed, selv om vi naturligvis stadig skal passe på, siger hun og fortsætter:

- Jeg har endnu ikke fået at vide, hvornår vi kan forvente at blive vaccineret, men jeg er sikker på, at der lige nu er folk, der knokler på højtryk for at få det til at ske hurtigst muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Randers

Søndagens coronatal lokalt: Alle positivprocenter i fem kommuner er nu under 1

Randers For abonnenter

Endnu har kun en lille halv snes mennesker fået et sidste hvilested i skoven ved Lykkeshøj

Annonce