Annonce
112

Efter dødsulykke på motorvejen: 25-årig betjent tiltalt for uagtsomt manddrab på kollega

Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
En 25-årig betjent er blevet tiltalt for uagtsomt manddrab. Han sad bag rattet i en civil patruljebil på øvelseskørsel i september 2018, da han mistede herredømmet over bilen på motorvejen ved Randers. På passagersædet ved siden af ham sad en 35-årig politiassistent, som døde i ulykken.

Randers: Med mere end 160 kilometer i timen mistede en nu 25-årig betjent herredømmet over en civil patruljebil på motorvejen ved Randers 7. september sidste år.

Han kørte ind i autoværnet og endte halvvejs ude over en skråning.

På passagersædet ved siden af ham sad en 35-årig politiassistent, som døde i ulykken.

Nu er betjenten blevet tiltalt for uagtsomt manddrab i forbindelse med sagen. Han er også tiltalt for at have tilsidesat væsentlige hensyn til færdselssikkerheden og ignorere færdselstavler.

Det fremgår af anklageskriftet mod manden, som Ritzau har fået aktindsigt i.

Ulykken skete under tjenstlig øvelseskørsel. Der var vådt føre, det regnede kraftigt, og trafikken på motorvejen var tæt. Alligevel tilpassede betjenten ikke hastigheden til forholdene, lyder det i tiltalen.

Annonce

Ingen kommentarer

Fordi politifolkene var i tjeneste, overgik de videre undersøgelser af ulykken umiddelbart efter til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP).

Siden har Den Uafhængige Politiklagemyndighed sendt sagen videre til Statsadvokaten, som har sendt den videre til Rigsadvokaten, som nu har besluttet at rejse tiltale mod den 25-årige betjent.

Randers Amtsavis har været i kontakt med Rigsadvokaten for at høre mere om baggrunden for beslutningen om at tiltale den 25-årige betjent.

Rigsadvokaten har dog ikke yderligere kommentarer til sagen end det, der allerede er kommet frem, lyder meldingen.

Heller ikke Østjyllands Politi, som har den 25-årige tiltalte betjent i tjeneste, ønsker at kommentere på sagen.

For retten til september

Den tiltalte betjent kom ikke alvorligt til skade i ulykken, der fik både rigspolitichefen og justitsministeren til offentligt at sende tanker til de pårørende.

Bliver han dømt, risikerer han at miste retten til at køre et motordrevet køretøj - bortset fra en lille knallert. Det fremgår af anklageskriftet. Heri bliver der også taget forbehold for påstand om erstatning.

Næsten på årsdagen for ulykken bliver sagen mod betjenten afgjort.

Retssagen finder sted 5. og 6. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce