Annonce
Favrskov

Efter et års hårdt arbejde: Så fik Hadsten sit sundhedshus

Hele syv sakseholdere klippede den røde snor til Sundhedshuset Hadsten. Fra venstre er det Annette Roed, formand for udvalget for nære sundhedstilbud, Region Midtjylland, kiropraktorerne Pia og Anders Tromholt, fysioterapeut Karsten Høgh, apoteker Lars Persson, borgmester Nils Borring og formand for bestyrelsen i Sundhedshuset Hadsten, Anders G. Christensen. Foto: Anne Myrup Pedersen
Taler, lykønskninger, revy, lidt at spise og drikke og hyggelig komsammen prægede den officielle indvielse af Sundhedshuset Hadsten, der har været et års tid på vej.

Hadsten: Så fik Hadsten sit eget sundhedshus - med læger, kiropraktorer, fysioterapeuter og flere lejere med fokus på sundhed, samt motionscenter, bager, politi og apotek. Lokalerne er gennemrenoveret i det tidligere butikscenter i Østergade.

Der var lørdag fyldt op i atriumgården af borgere og brugere, og de officielle taler blev holdt på trappen op til førstesalen.

Men det ambitiøse åbningsprogram var allerede begyndt fredag med de forskellige virksomheders åbne døre, samt motion i form af gåtur, cykeltur og løbetur, basketballkast og håndboldkast mod 1. divisionholdets målmand.

Lørdag skulle huset så helt formelt indvies, og den første taler var borgmesteren Nils Borring, og han lagde ud med at fortælle, at han havde været tidligt i huset for at "besigtige staldene".

- Og det er et rigtigt flot sundhedshus, vi indvier i dag, sagde han og tilføjede, at det har været et stort arbejde at forvandle et ret tomt butikscenter til et energifyldt sundhedshus.

Han roste bagmændene: Apoteker Lars Persson, Hadsten Apotek, kiropraktorerne Pia og Anders Tromholt, samt fysioterapeut Karsten Høgh, for at få ideen, købe store dele af Hadsten Centret af udlejningsfirmaet KS Østergade og gå i gang med arbejdet.

Annonce
De to damer her, Margit Glud (tv) og Ketty Christensen håber ikke at sætte deres ben for meget i det nye sundhedshus i Hadsten. Foto: Anne Myrup Pedersen

Et stærkt aktiv

Borgmesteren kaldte sundhedshuset et stærkt aktiv for Hadsten, der kommer til at spille fint sammen med byrådets plan for midtbyen.

Så kom turen til Anette Roed, formand for udvalget for nære sundhedstilbud, Region Midtjylland.

Også hun talte begejstret om Hadstens nyeste skud på stammen inden for sundhed.

- Jeg har glædet mig rigtig meget til denne dag, og det glæder mig at se huset summe af liv og så mange glade mennesker, sagde hun.

Hun sendte også en tak til de fire ildsjæle bag projektet og takkede også Hadstenborgerne for at bakke op om sundhedshuset, som regionens folk fremover vil nyde at følge.

- I har vist, at I kan stå sammen og løfte i flok, det kan og skal I være stolte af, sagde Annette Roed blandt andet.

Tre vise mænd og en kvinde

Den sidste taler på trappen var bestyrelsesformanden bag Sundhedshuset Hadsten, Anders G. Christensen, og han sammenlignede bagmændene med intet mindre end de tre vise mænd og en kvinde.

- Dog uden røgelse og myrra, men med guld i form af finansiering. Og nå ja, vi har også lånt lidt, sagde han og gennemgik så i øvrigt historien om grunden fra da jernbanen kom til byen, og da læge Larsen stod af toget i 1862 og etablerede sin lægepraksis der, som han havde i 50 år, til starten af 1980'erne, hvor Hadsten Centret blev en realitet. Og til 2018 hvor den svære transformation fandt sted til sundhedshuset.

Der blev budt på små sandwiches, smoothies og juice, og Favrskov Revyen underholdt med små sundhedsketcher, der fik motioneret gæsternes lattermuskler.

Udenfor var et par damer først i 70'erne i tale med hinanden og helt uberørt af festivitasen i byens nye samlingspunkt.

- Ja, der skal jeg da ikke ind. Jeg vil helst holde mig væk derfra, lød det fra Ketty Christensen, og det var Margit Glud enig med hende i.

- Jamen, man kan også holde sig sund i Sundhedshuset, der er for eksempel motionshold.

- Det behøver vi ikke, vi holder os selv sunde med motion, kom det slagfærdigt fra dem.

De to damer gør nemlig en del for at holde sig i form, Ketty Christensen cykler flere gange om ugen, også ret langt, og så spiller hun krolf, mens Margit Glud går til fitness/styrketræning i det gamle posthus.

- Men jeg kommer da derind (i sundhedshuset, red.), når jeg skal på apoteket, siger Ketty Christensen med et smil.

Der var masser af gæster til den officielle indvielse i Hadsten lørdag. Foto: Anne Myrup Pedersen
Trappen op til førstesalen fra atriumgården blev brugt som talerstol. Foto: Anne Myrup Pedersen
Skuespillere fra Favrskov Revyen underholdt med små sketcher om sundhed. Foto: Anne Myrup Pedersen
Der var et ambitiøst program for åbningen, der løb over to dage med åbent hus i virksomhederne i Sundhedshuset Hadsten og med masser af motion. Foto: Anne Myrup Pedersen
Lattermusklerne blev rørt, da Favrskov Revy-folk underholdt. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce