Annonce
Randers

Efter flere år som øjenbæ: Nu forvandles Shell-grunden til en grøn oase

Først kom engen ved Jens Otto Krags Plads, så blev Østervold en grøn plet, og Rådhustorvet fik sin sommerhave. Og inden Randers Festuge skydes i gang 9. august vil der også være natur at finde på den gamle Shell- grund, som i april blev befriet for sit grimme plankeværk. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen
I dag begynder anlægsgartnere arbejdet med at omdanne Shell-grunden fra at være en trist og gold tomt til at blive en grøn oase med masser af fokus på biodiversitet.

Randers: Det er efterhånden 2,5 måned siden, at borgmester i Randers, Torben Hansen (S), mødte op på den gamle Shell-grund og gav ordren om at vælte den øjenbæ af et plankeværk, der adskilte tomten fra den tidligere tankstation og Randers Busterminal.

I dag tager anlægsgartnere så hul på den næste fase i forskønnelsesprocessen, der skal give selve tomten et visuelt løft. De begynder nemlig at omdanne den til en grøn oase, der skal have nogenlunde samme udtryk som den, der blandt andet er blevet etableret på Østervold.

Det fortæller Charlotte Gissel, der er civilingeniør og byplanlægger ved planafdelingen i Randers Kommune.

- Anlægsarbejdet på Shell-grunden starter så småt op nu. Der bliver to grønne øer, som hver især byder på højdeforskelle, forskellige stauder, græsser og urter, og hvor der selvfølgelig bliver mulighed for at sætte sig, siger hun.

Annonce
Forslaget til den midlertidige forskønnelse af grunden på Havnegade 7. De grønne øer skal være med til at understøtte bynatur med plads til sommerfugle og andre insekter. Illustration: Randers Kommune

Skal stå i to år

Oasen på Shell-grunden forventes at stå færdig til indtagelse fredag 9. august – lige op til startskuddet på Randers Festuges .

Men selvom det overordnede udtryk vil være sammenligneligt med dét, der blandt andet gør sig gældende på Østervold, så vil den kommende oase alligevel få sit helt eget særpræg.

Det skyldes ifølge Charlotte Gissel et ønske om at tage mere højde for biodiversitet på Shell-grunden.

- Der skulle forhåbentlig gerne komme lidt flere sommerfugle og andre insekter i området. Det må for vores skyld gerne blive lidt mere livligt på den måde, siger byplanlæggeren og fortæller, at det er Randers Kommunes tanke, at den grønne oase på Shell-grunden foreløbig skal bevares i to år.

- Derfor bliver der også gjort noget ud af, at der skal være en type blomster og grønt på arealet, som gør, at blomstringsperioden varer ved i så stor en del af et år som muligt, siger hun.

Det er endnu uvist, hvad der skal ske med den grønne oase, når de to år er gået. Men på længere sigt er det planen, at området skal indgå i det storstilede byplanlægningsprojekt Byen til Vandet.

Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Annonce