Annonce
Randers

Efter flere henvendelser om Thors Bakke-byggeri: Nu oplyser infotavler om arbejdet

Både skoleelever, pensionister og andre forbipasserende har i de seneste uger kunnet følge med i højhusbyggeriet på Thors Bakke ved hjælp af en række kighuller, som KPC har lavet i det rækværk, der omkranser byggepladsen. Foto: Pia Pagaard M. Madsen
En række kritiske beboerhenvendelser til Boligselskabet af 2014 har fået bygherren bag det igangværende højhusbyggeri på Thors Bakke, KPC, til at iværksætte nye tiltag, der skal gøre det lettere for naboer og forbipasserende at følge med i arbejdet på byggepladsen.

Randers: I 20 dage har der lydt en taktfast hamren og banken på Thors Bakke. Lyden har været forårsaget af nedramningen af foreløbig 145 ud af 175 betonpiller på 18 meters længde. Betonpiller, som har til formål at forstærke fundamentet under det 19 etagers højhus, Thors Tårn, og det tilstødende ungdomsboligbyggeri, Thors Karré, som forventes at stå færdigt i løbet af 2021.

Men nu har den efterhånden langvarige støj fra byggepladsen fået særligt beboerne i seniorboligerne på Thors Bakke til at henvende sig til deres udlejer, Boligselskabet af 2014. Beboerne synes simpelthen, at der bliver oplyst for lidt om de igangværende aktiviteter på nabogrunden.

Og den kritik har Thors Bakke-byggeriets bygherre, KPC, nu taget til sig. Det fortæller den ansvarshavende byggeleder på projektet, Ulrik Olesen.

- Vi har generelt haft en rigtig god dialog med formanden for Boligselskabet af 2014, og derfor tager vi det naturligvis også meget seriøst, når han fortæller, at han får flere henvendelser om, at folk føler sig underoplyste om projektet.

Annonce
Byggeleder Ulrik Olesen fra KPC vil fremover sørge for, at det bliver lidt lettere for naboer og andre forbipasserende at følge med i den ugentlige udvikling på højhusbyggeriet på Thors Bakke. Her står han ved den infotavle, som KPC har fået lavet til formålet. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

Konkret info på ugebasis

I et forsøg på at imødekomme naboernes ønske om mere info har KPC derfor opsat en infotavle på byggeriets vestlige side.

På infotavlen kan man fremover læse om de overordnede linjer og planer for byggeriet. Men derudover vil der også være informationer om de konkrete aktiviteter, der på ugebasis kommer til at foregå på byggepladsen, forklarer Ulrik Olesen.

- Vi kommer til at skifte den del af infotavlen ud hver fredag, så beboerne ved, hvad de har i vente i den næstkommende uge. Derudover kommer der også kontaktoplysninger på tavlen, så folk ved, hvem de kan kontakte, hvis de har spørgsmål til projektet, siger byggelederen.

Kig ind til byggepladsen

Tiltaget med infotavlen er ikke det første, KPC gjort for at imødekomme borgere og beboere i det centrale Randers.

For to ugers tid siden blev der også lavet en række kighuller på den vestlige side af det rækværk, der omkranser byggepladsen. Det skete i et forsøg på at give naboer og forbipasserende bedre mulighed for at få et indblik i arbejdets fremgang på byggepladsen ved Thors Bakke.

- Vi kan ikke åbne helt op, eftersom der er nogle sikkerhedsmæssige hensyn, der skal tages. Men det er jo ikke hemmeligt, det der foregår på pladsen, og derfor må folk hjertens gerne bruge kighullerne til at følge med i byggeriet. Og vi kan se, at de faktisk bliver brugt flittigt i det daglige, siger Ulrik Olesen.

Byggelederen tør desuden godt love, at det støjende piloteringsarbejde, som i øjeblikket bliver udført på Thors Bakke, har nået sin ende senest på mandag.

Herefter skal betonpælene kappes, inden man i uge 43 begynder at støbe fundamentet til de to nye byggerier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce