Annonce
Østjylland

Efter fremragende debutvalg: Aleksander Myrhøj trækker sig som folketingskandidat

Aleksander Myrhøj har besluttet, at han ikke genopstiller som folketingskandidat ved det næstkommende valg i 2023. Pressefoto
Kommunalbestyrelsesmedlem i Norddjurs Kommune Aleksander Myrhøj har besluttet sig for ikke at genopstille som folketingskandidat. Dermed mister SF Norddjurs et stærkt kort frem mod valget i 2023.

Norddjurs: Det er en noget nær umulig opgave at være aktiv lokalpolitiker, folketingskandidat og nærværende småbørnsforælder på én og samme tid.

Dét har Socialistisk Folkepartis kommunalbestyrelsesmedlem i Norddjurs Kommune Aleksander Myrhøj måttet sande, og han har derfor truffet en svær beslutning om, at han ikke vil være at finde på stemmesedlen ved det kommende folketingsvalg i 2023.

- Jeg kan stadig blive helt overvældet af følelser over, hvor mange der med deres kryds gav tilsagn om, at de ønskede mig i Folketinget(…). Når det så er sagt, er det måske et naturligt valg at sætte egne ambitioner og drømme på pause for at være den forælder, man har ønske om at være, skriver den populære SF’er på sin facebookprofil.

Annonce


Jeg kan stadig blive helt overvældet af følelser over, hvor mange der med deres kryds gav tilsagn om, at de ønskede mig i Folketinget(…). Når det så er sagt, er det måske et naturligt valg at sætte egne ambitioner og drømme på pause for at være den forælder, man har ønske om at være.

Aleksander Myrhøj


Han afslører dermed, at det er ønsket om at være mest muligt til stede i sin søns liv, der har vejet tungt i beslutningen om at droppe de landspolitiske ambitioner.

Kun et midlertidigt farvel

At det bliver et nej tak til genopstilling ved næste valg er dog ikke ensbetydende med, at Aleksander Myrhøj har mistet lysten til at gøre sig gældende på landspolitisk plan. Tværtimod, fristes man til at sige.

For den erfaring, som SF-politikeren har fået med sig fra sidste års folketingsvalg, har vist ham, at lokal tilstedeværelse og national indflydelse ikke er hinandens modsætninger. Han vil derfor fortsætte med at sætte nye og påvirke eksisterende nationale dagsordener fra sin plads i Norddjurs Kommunes lokalbestyrelse, lyder meldingen.

- Det politiske håndværk er langt fra kun det, der udspiller sig foran et kamera eller en mikrofon, eller i de politiske sale eller forhandlinger. Politisk håndværk er også i høj grad en disciplin, hvor relationer, omhu og snarrådighed i det mere usynlige arbejde flytter tingene. Og det er jeg både god til og nysgerrig på. Derfor er jeg også sikker på, at jeg nok skal ende i Folketinget en dag, men tiden skal være rigtig, og der skal være balance i forhold til livets andre prioriteringer, fastslår Aleksander Myrhøj.

Annonce

Et imponerende debutvalg

Aleksander Myrhøj debuterede som folketingskandidat ved valget i 2019. Her endte han til sin egen store overraskelse med at stå som nummer fire på stemmesedlen i Østjyllands Storkreds.

Kun tre andre SF'ere i hele Østjylland fik ved partiets urafstemning flere stemmer end den unge Norddjurs-politiker - nemlig nuværende folketingsmedlem Kirsten Normann Andersen fra Aarhus, Anna Brændemose fra Aarhus og Charlotte Broman Mølbæk fra Randers.

Ved selve valget endte Aleksander Myrhøj desuden med at få lige så mange personlige stemmer i Djurskredsen som SF’s spidskandidat i hele Østjylland, Kirsten Normann Andersen. De fik begge 735 stemmer tilsammen i Norddjurs og Syddjurs Kommune.

Annonce
Analyse For abonnenter

Troværdigheden på spil: Derfor er Kjærsgaard nødt til gå fra K nu og sige farvel til politisk indflydelse

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Konservative i stormvejr: Derfor smækker Christina Kjærsgaard med døren - og derfor bliver Bo Ratz hos partiet

Sport For abonnenter

Utallige jobtitler, adrenalinsus og rødglødende telefoner: Mike Nielsen har aldrig et roligt øjeblik i verdens bedste job

Randers

Julepresset mor i Assentoft fik randrusianerne til lommerne: Når mange donerer, føler man sig mindre alene

Randers

Ny café på central plads i Randers åbner snart: Her bliver søndagsåbent og nye varianter af både kaffe og sandwich

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Randers For abonnenter

Guide til køb af juletræet: Her kan du få gode ideer, hvis du er på jagt efter julens populære grantræ

Sport For abonnenter

Sådan præsterede de danske VM-spillere i den indledende gruppe: Fire spillere skiller sig ud - her er karaktererne

Randers

VIA-elev fremviste falsk coronapas i undervisningen: Så bankede politiet på hendes dør

Michael Dyrby erkender krænkelser i sin cheftid på TV 2

Randers

Butikstyve forsøgte at stikke af fra politiet: Stjal varer i flere butikker

Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Randers

Betonblokkene lå spredt ud over E45: Spentrup-chaufførs lastbil mistede al strøm og forårsagede omfattende uheld

Annonce