Annonce
Favrskov

Efter knivoverfald: Naboer og opholdssted rykker tættere på hinanden

Det socialpædagogiske opholdssted Kanonen i landsbyen Vissing har slået porten op for at få et bedre forhold til naboerne efter knivoverfald. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Ti dage efter et knivoverfald, begået af en dreng fra det socialpædagogiske opholdssted Kanonen, rystede landsbyen Vissing, har naboerne og opholdsstedet aftalt at gøre en indsats for at styrke fællesskabet.
Annonce

Favrskov: Det socialpædagogiske opholdssted Kanonen i landsbyen Vissing inviterede torsdag eftermiddag naboerne til tre dialogmøder. Det skete på baggrund af det drama, som udspillede sig sent om aftenen mandag 18. maj, hvor en dreng på 16 år stak af fra opholdsstedet og kort efter overfaldt en 73-årig nabo med kniv i et forsøg på at stjæle hans bil. Manden kom lettere til skade, og drengen er varetægtsfængslet, sigtet for det grove overfald.

Kanonen inviterede naboerne til dialogmøde, men blev nødt til at holde hele tre møder for at holde sig inden for de aktuelle forsamlingsforbud på grund af corona. I alt deltog 20 beboere fra landsbyen i møderne, og en af dem, formanden for borgerforeningen Helle Behr, er meget positiv:

- Det var et rigtigt fint møde. De gav gode informationer om hvilke regler og forhold, de arbejder under, så man kan forstå, at de ikke bare kan låse dem inde. Jeg tror, at den skepsis, som nogen har haft, den er manet til ro nu, siger hun.

Kanonens pædagogiske chef, Mogens Rasmussen, deler Helle Behrs positive opfattelse af møderne:

- Det gik over al forventning, og vi havde en rigtig god dialog. Det var tre rigtigt fine møder, hvor naboerne kom med nogle meget fornuftige ytringer. Vi kunne ikke have ønsket bedre dialog overhovedet, siger han.

Annonce

Ikke alt er fra Kanonen

Ifølge Mogens Rasmussen blev der på møderne snakket om flere tilfælde af hærværk og uro, som har generet beboerne i Vissing.

- Rigtigt mange ytrede sig, og det var et fåtal, der havde kritik af Kanonen. Vi kunne også forklare dem, at mange af de ting, der er foregået i Vissing, også kunne pege i retning af unge fra Hadsten og Hinnerup. Og hvis vi mistænker, at nogle af vores unge er involveret i ballade, så melder vi det til politiet, forklarer Mogens Rasmussen.

Helle Behr, formand for borgerforeningen, kender også til rygterne om, at det skulle være unge fra Kanonen, der står bag flere episoder med larm og hærværk:

- Jeg kan også blive irriteret, når det sker noget, men det er ikke sikkert, at det skyldes unge fra Kanonen, og jeg er ikke utryg ved at bo her. Vi kan heller ikke leve som for 30 år siden og slå ring om Vissing og tro, at der ikke sker noget her. Det kunne også være sket i Hadsten, og jeg håber nu, at dem er lidt hurtige på aftrækkeren og peger på Kanonen, besinder sig lidt.

Annonce

Fælles arrangementer

På møderne inviterede flere af landsbyens beboere unge og ansatte fra Kanonen til at deltage i landsbyens fælles aktiviteter som fællesspisning og sankthansbål. Og den invitation tager Kanonen imod:

- De ser gerne, at vi bliver en del af lokalsamfundet, lige fra at deltage fællesspisning og sankthansbål til, at hjælpe, hvis nogle af vores unge mangler et fritidsjob. Så nu går vi i gang med at kortlægge, hvilke ting vi kan tage del i og tager det med på personalemøder. Vi vil også åbne op for, at naboerne kan komme hos os, fortæller Mogens Rasmussen.

Og formanden for borgerforeningen, Helle Behr, er ikke i tvivl om, at landsbyen er klar:

- Vi er fuldstændig åbne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce