Annonce
Randers

Efter konkurs: Skoleelever til kamp for lokal købmand

Josefine, Rasmus, Maria og Cecilie fra 5. A på Asferg Skole glæder sig til at lave armbånd i to skoledage, så der forhåbentlig kommer en nye købmand til byen. Privatfoto

Kreativiteten har været i brug på Asferg Skole, hvor alle lærere og elever i to hele undervisningsdage har lagt skolebøgerne til side for at producere armbånd. Overskuddet fra salget af armbåndene går ubeskåret til oprettelsen af en ny dagligvarebutik i Asferg.

Asferg: I oktober blev Spar-købmanden i Asferg erklæret konkurs. Lukningen af købmanden satte skub i lokale initiativer for at etablere en ny dagligvarebutik i byen. Der blev blandt andet holdt et borgermøde, hvor også Asferg Skole deltog.

- I et mindre lokalsamfund er vi alle afhængige af hinanden. Derfor er det naturligt, at vi som skole bakker op om alle de initiativer, der gør vores by attraktiv og levende, så børnefamilier fortsat ønsker at flytter hertil i fremtiden, siger Naja Kilden, skoleleder på Asferg Skole.

Annonce

Armbånd for købmanden

Produktionen af armbånd finder sted i dagene onsdag den 8. november og torsdag den 9. november fra klokken 8.10 - 13.50 på Asferg Skole.Armbåndene sælges torsdag den 9. november fra klokken 16.30 på Asferg Skole, hvor der også serveres kaffe.

Man kan forudbestille armbånd ved at sende en sms til skoleleder Naja Kilden på mobil: 20512837

Samskabelse i praksis

Alle elever fra børnehaveklasse til og med 6 klasser har deltaget i produktionen af armbånd i to undervisningsdage:
- Udover læringsprocessen med produktion og salg af armbånd lærer eleverne en hel masse om samarbejde og sam-skabelse i praksis. Om vigtigheden af, at vi står sammen og hjælper hinanden for at få ting til at lykkes, forklarer Naja Kilden.

Elever og lærere får også hjælp til at producere armbånd af andre beboere i Asferg, der har meldt sig til aktiviteten:

- Det er flot, at skolen bakker op om etableringen af en ny dagligvarebutik i Asferg. Jeg vil gerne anerkende deres indsats ved at møde op på skolen, da det er vigtigt for sammenhængskraften i vores lokalområde, at vi har en butik, hvor vi kan handle og mødes med hinanden, siger Anette Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce