Annonce
Østjylland

Efter kras kritik: Regionen lover nu markant kortere ventetid på at blive corona-testet

Fra søndag morgen åbnes der for adgang til de nye, ekstra test-tider, lover Region Midtjylland. Foto: Mads Dalegaard/Ritzau Scanpix.
Blandt andet udvides åbningstiden i Testcenter Danmarks telte ved Vejlby-Risskov Hallen til kl. 20 alle ugens syv dage. Og man kan nu booke tid til test alle ugens dage i  Grenaa og Skanderborg.
Annonce

Midtjylland: Hvis man har symptomer på Covid-19, giver det mening at blive testet så hurtigt som muligt. Men flere midtjyder i den situation har på det seneste oplevet, at der er adskillige dages ventetid på at blive testet.

Kritikken har været kras i pressen. Men nu lover Region Midtjylland, at der er nye, bedre tider på vej. I en pressemeddelelse lover regionen, at der fra mandag 17. august vil være langt flere testtider.

Tider, der kan bookes fra i morgen søndag 16. august.

Regionen er opmærksom på, at der særligt i Aarhus og Silkeborg Kommuner i øjeblikket et stort behov for en omgående og omfattende smitteopsporing ved test.

- Netop nu er it-systemet ved at blive omlagt, så der åbnes for flere tider fra på mandag. Der bliver for eksempel udvidet åbningstidtid i Testcenter Danmarks telte ved Vejlby-Risskov Hallen til kl. 20 alle ugens syv dage. Derudover udvides åbningstiderne i sundhedshusene i regionen. De ekstra tider vil kunne bookes fra søndag over middag, oplyser direktør for Region Midtjyllands Præhospital, Per Sabro Nielsen.

- Allerede torsdag meldte vi ud om en mere robust testplan for Region Midtjylland. Den betyder, at kapaciteten øges markant – ikke mindst i det østjyske. Vi er fuldt ud klar over, at der er et stort testbehov lige nu. Derfor er vores mål også at teste mest, hvor der smittes flest, siger Per Sabro Nielsen.

Annonce

10.000 borgere testet på én dag

Ifølge regionen blev der fredag i Region Midtjylland testet cirka 10.000 borgere.

For at sikre flere testtider og bedst udnyttelse af testbilernes kapacitet, har Region Midtjylland valgt at trække personale og materiel hjem fra mange af sommerens stoppesteder, så biler og mandskab kan bruges ved sundhedshusene, som får udvidet åbningstider.


Vi sætter alle sejl til for at få flere testtider gjort tilgængelige.

Per Sabro Nielsen, direktør for Region Midtjyllands Præhospital.


Hidtil har der kun været åbent to-tre timer hver anden dag, men fra mandag 17. august bliver sundhedshusenes åbningstider udvidet betydeligt, og man kan booke tid til test alle ugens dage i blandt andet: Randers (hospitalet), Grenaa og Skanderborg.

- Vi sætter alle sejl ind for at få flere testtider tilgængelige. Derfor kører bilerne ud og holder på færre steder, end vi så i sommerferien, og samtidig øger vi beredskabet, forklarer Per Sabro.

Alle testtilbud, adresser og åbningstider bliver løbende opdateret på www.corona.rm.dk og på www.coronaprover.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Randers FC For abonnenter

Tilbagevendt Tosin skal slippes løs: - God nyhed med ekstra frihed

Randers FC

Randers FC møder mestrene: Helvedet i Herning, formationsforvirring og bud på startopstillingen

Annonce