Annonce
Randers

Opdateret: Frimer får gyldent håndtryk af Verdo efter ny møgsag om el-priser

Verdos direktør Kim Frimers dage i selskabet er talte. Foto: Annelene Petersen
Verdos administrerende direktør Kim Frimer er fyret med øjeblikkelig virkning. Fyringen sker efter en længere periode, hvor selskabet har været i modvind på grund af en række sager blandt andet om overfakturering af kunder, og medfører et gyldent håndtryk i millionklassen.

Randers: - Verdo har dags dato besluttet at opsige samarbejdet med administrerende direktør Kim Frimer.

Sådan lød meldingen torsdag eftermiddag i en pressemeddelelse udsendt af det randrusianske forsyningsselskab Verdo.

Efter flere ugers massiv modvind på grund af en række dårlige sager om blandt andet overfakturering af kunder så bestyrelsen tilsyneladende ikke anden udvej end at sige farvel og tak til sin administrerende direktør gennem ti år.

Kim Frimer er dermed fratrådt sin post med øjeblikkelig virkning, og bestyrelsesformand Torben Høeg Bonde lægger ikke skjul på, at afskeden med den nu forhenværende direktør ikke ligefrem er tårevædet.

- Vi har ikke længere tillid til, at Kim Frimer er den rette til at sikre, at Verdo kommer på ret køl igen, og vi har gennem forløbet ikke følt, der er tilstrækkelig forståelse for, at Verdo er en forbrugerstyret virksomhed. Verdo har brug for en helt ny profil som administrerende direktør. En profil der sørger for, at bestyrelse og repræsentantskab bliver bedre og rettidigt oplyst, og en profil der forstår, at Verdo er en forbrugerstyret virksomhed, lyder det fra bestyrelseformand Torben Høeg Bonde i pressemeddelelsen.

Annonce

13 dage gjorde forskellen

Fyringen af Kim Frimer kommer bare to uger efter, at en enig Verdo-bestyrelse slog sin fulde opbakning til forsyningsselskabets ledelse fast.

Men tingene ændrede sig for bestyrelsen, da en ny skidt sag om stigende el-priser til efteråret ramte mediebilledet onsdag aften og torsdag morgen i denne uge, forklarer Torben Høeg Bonde.

- Det var dét, der slog hovedet på sømmet for os. Vi kendte ikke noget til de forestående el-prisstigninger før onsdag aften. Og det burde vi have gjort, siger bestyrelsesformanden til Randers Amtsavis.

- Han burde have sagt noget

Torben Høeg Bonde fortæller, at han så sent som i tirsdags sad til et møde med Kim Frimer som følge af den seneste tids megen dårlige presseomtale. Ved mødet spurgte bestyrelsesformanden sin administrerende direktør, om der var flere sager i gemmerne, som på nogen måde kunne tænkes at stille Verdo i et dårligt lys. Men sagen om de stigende el-priser blev ikke nævnt med et ord.

- Kim er vældig dygtig, når det kommer til det kommercielle. På dét punkt har han lavet fantastiske resultater. Men han har manglet ydmyghed i forhold til at være i en forbrugerstyret organisation. Den slags kræver taktisk tæft, og det har han ikke udvist i de sidste uger, hvor tingene er spidset til, siger Torben Høeg Bonde, der også peger på en anden anke, han har i forhold til sin nu forhenværende administrerende direktør.

- Når det kommer til at holde bestyrelsen informeret om, hvad der sker, så fejler han. Han burde have fortalt os om elprisstigningerne. Men det gjorde han ikke, siger bestyrelsesformanden.

Får to års løn med sig

Da nyheden om de stigende el-priser ramte mediebilledet onsdag aften, indkaldte Torben Høeg Bonde de øvrige bestyrelsesmedlemmer i Verdo til et møde torsdag klokken 9.

Ved mødet søgte bestyrelsesformanden om mandat til at fyre Kim Frimer som administrerende direktør. Og det fik han - af en fuldstændig enig bestyrelse.

Nu har I fyret Kim Frimer. Men hvad har bestyrelsen selv gjort for at undgå det her stormvejr?

- Jeg har i den seneste tid haft min næsten daglige gang i Verdo for på helt tæt hold at følge med i, hvad der sker. Men på trods af det har jeg manglet tilstrækkeligt med informationer fra Kim Frimer, og det kan jeg ikke se bort fra, siger Torben Høeg Bonde.

Adspurgt direkte oplyser Verdos bestyrelsesformand modvilligt, at Kim Frimer som følge af den øjeblikkelige fyring får et gyldent håndtryk i form af to års løn.

Det svarer ifølge Torben Høeg Bonde til knap otte millioner kroner.

Midlertidig afløser

Med fyringen af Kim Frimer skal Verdo nu til at se sig om efter en ny administrerende direktør.

I mellemtiden har man allieret sig med Morten Birch, der indtræder som midlertidig administrerende direktør. Morten Birch er i dag divisionsdirektør for Verdo's tekniske infrastruktur og en del af forsyningsselskabets direktion.

- Indtil vi har fundet det rigtige match som administrerende direktør, har vi bedt Morten Birch om at overtage taktstokken som Verdo's nye administrerende direktør. Morten har været i Verdo de seneste fire år som divisionsdirektør for vores teknikforretning, og han har gjort det rigtig godt. Vi glæder os til et tættere samarbejde i de kommende måneder, siger Torben Høeg Bonde.

Randers Amtsavis har været i kontakt med Kim Frimer for at høre hans kommentarer på torsdagens fyring. Men Kim Frimer har ingen kommentarer til sagen.

Kim Frimer har været administrerende direktør i Verdo siden 2009.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Kommunen støtter tv-sjov fra Christian Fuhlendorff og lokal instruktør med en halv million: Skal vise de gode sider af Randers

Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Annonce