Annonce
Østjylland

Efter mindst 12 års venten: Nu får landsbyskole endelig vejbump og fodgængerovergang

Næstformand i skolebestyrelsen for Søren Kanne-skolen, Jette Jensen, og skolens afdelingsleder for afdeling Østre og Toubro, Allan Vestrup, glæder sig over udsigten til at få især nogle vejbump på den trafikerede Lyngbyvej mellem Trustrup og Lyngby. Det vil komme både Søren Kanne-skolen afdeling Toubro og den tilknyttede børnehave til gode, mener de. Foto: Pia Pagaard M. Madsen
Efter nogle hårde år er økonomien igen kommet på ret køl i Norddjurs Kommune, og det kommer blandt andet Søren Kanne-skolen afdeling Toubro mellem Trustrup og Lyngby til at nyde gavn af. Her planlægger kommunens miljø- og teknikforvaltning nemlig at etablere noget særdeles længe ventet trafiksikring for 300.000 kroner.

Trustrup: Det er efterhånden mere end 12 år siden, at skolebestyrelsen på den nu tidligere Toubroskolen henvendte sig til Norddjurs Kommune for at få gjort noget ved den manglende trafiksikkerhed på den trafikerede Lyngbyvej mellem Trustrup og Lyngby.

I dag er Toubroskolen ikke længere en selvstændig skole. Siden 2019 har den været lagt sammen med tre skoler i Grenaa og hedder derfor nu det mundrette navn Søren Kanne-skolen afdeling Toubro. Men til trods for navneskiftet er problematikken omkring den dårlige trafiksikkerhed fuldstændig den samme, som den var for 12 år siden.

Derfor kommer det også som lidt af en overraskelse for både afdeling Toubro og skolebestyrelsen ved Søren Kanne, at der nu rent faktisk ser ud til at blive postet penge i trafiksikkerheden på stedet. Det fortæller afdelingsleder ved Søren Kanne-skolen afdeling Toubro, Allan Vestrup, og næstformand i bestyrelsen for Søren Kanne-skolen, Jette Jensen, da avisen sætter dem stævne ved afdeling Toubro.

Annonce

- Vi var slet ikke klar over, at vi var i spil til trafiksikkerhedsmæssige forbedringer, men det er bestemt en positiv overraskelse, siger Allan Vestrup og bliver suppleret af Jette Jensen, der før skolesammenlægningen i 2019 var skolebestyrelsesformand på Toubroskolen.

- Altså, skolebestyrelsen har jo kæmpet i flere år for øget trafiksikkerhed på strækningen mellem Trustrup og Lyngby. Derfor synes jeg, det er et rigtig fint signal at sende, at man bruger penge på lidt af hvert - også her i området, når kommunen nu har besluttet, at man fremover vil satse på Toubro som en del af det samlede skoletilbud i Norddjurs, siger hun.

Fra 60 til 50 km/t

Det er miljø- og teknikforvaltningen i Norddjurs Kommune, der har anbefalet, at man igangsætter trafiksikkerhedsprojektet på Lyngbyvej ved Søren Kanne-skolens afdeling Toubro.

Der sker tre år efter, at projektet egentlig allerede var færdigtegnet i forvaltningen og klar til vedtagelse tilbage i foråret 2018. Men så ramte den økonomiske krise, og alle anlægsprojekter blev skrinlagt på ubestemt tid - herunder projektet på Toubro.

Men nu tyder alt altså på, at ventetiden er ovre.

Trafiksikkerhedsprojektet på Lyngbyvej indebærer en etablering af vejbump, en nedsættelse af hastighedsbegrænsning fra de nuværende 60 km/t til 50 km/t samt en sikret fodgængerovergang med skolepatruljeblink ved skolen. Den samlede pris for det hele forventes at blive 300.000 kroner.

Og spørger man Allan Vestrup, så er pengene givet godt ud på det pågældende projekt.

- Der er et enormt dårligt udsyn til vejen. Både når man kommer fra skolens parkeringsplads, men især når man skal køre ud fra børnehaven ved siden af. Derfor vil det være med til at skabe noget tryghed for både elever, børnehavebørn og forældre, siger Allan Vestrup.

Annonce

To vejbump tak

Hverken Søren Kanne-skolens afdelingschef for afdeling Toubro eller skolebestyrelsens næstformand kender til det præcise indhold i det trafiksikkerhedsprojekt, de inden længe får glæde af. Men Allan Vestrup håber, at der med de 300.000 kroner kan blive råd til to vejbump - et ved både børnehavens indkørsel og skolens indkørsel. Og dét synspunkt giver Jette Jensen ham ret i.

- Vejens forløb appellerer til, at du kører hurtigt på den her strækning. Det er nok også derfor, politiet ofte holder her og laver fartkontrol, siger hun og fortæller, at det især fra Trustrup-siden er oplagt for bilister at køre for hurtigt, fordi det lige går lidt ned ad bakke, når man kører ud af byen.

- Problemet er bare, at børnehaven ligger først for lige efter et lille sving i vejbanen, forklarer Jette Jensen.

Pengene til blandt andet trafiksikkerhedsprojektet ved Toubro vil formelt blive afsat ved det planlagte kommunalbestyrelsesmøde i Norddjurs Kommune tirsdag aften.

Annonce
Randers For abonnenter

DFs byrådsmedlem vil ikke vaccineres mod covid-19: - Jeg er for ung til at agere forsøgsperson og vil ikke lade mig presse til at blive stukket

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Jyske Bank er tæt på at være klar til at rykke ind i sit nye, bæredygtige randersdomicil

Randers FC For abonnenter

Timing, ambitionsniveau og erstatninger? Søren Pedersen går i dybden med profilsalg

Randers

Corona-tiden har været god for Lillebjørn

Randers For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Randers

Alarm 112

Kedelig stigning i trafikken: Flere forsøgte at liste branderten hjem

Sport For abonnenter

Roser, nyopdagelse og oplagte punkter at forbedre: Ole Bitsch evaluerer testsejren mod Horsens

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Østjylland

Ny multibane i Grenaa: Idrætsforeninger vil skabe et nyt samlingspunkt for familier og unge

Randers

Borgmesterløfte: Plan for parkering er lige på trapperne - men ikke alle kan få en p-plads lige uden for døren

Danmark For abonnenter

Dalls analyse: Der er ingen udsigt til politisk indgreb i sygeplejerskernes strejke - endnu

Randers FC

Officielt: Randers FC sælger Greve

Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen: Randers HK trak fra Horsens til sidst

Randers FC

Medie: Mathias Greve er til lægetjek i anden Superliga-klub

Annonce