Annonce
Randers

Skiftedag i Venstre: Brøns snupper Omanns taburetter

Ifølge Christian Brøns kommer Venstre i Randers til at sige farvel til en stor kapacitet, når Claus Omann Jensen starter i sit nye job ved Færchfonden. Arkivfoto
Venstre besatte tirsdag aften de tomme stole efter Claus Omann Jensen, der forlader politik til fordel for det private erhvervsliv.

Randers: Det bliver Venstres nuværende gruppeformand og kommende borgmesterkandidat Christian Brøns, der overtager de poster, som Claus Omann Jensen efterlader sig, når han tiltræder sit nye job som administrerende direktør i Færchfonden 1. august.

Det drejer sig om posterne som 1. viceborgmester, næstformand i Økonomiudvalget og formand i Udviklingsudvalget.

Den tomme plads i Venstres byrådsgruppe bliver besat af 1. suppleant, Jens Peter Hansen.

Det blev besluttet på et gruppemøde i Venstre tirsdag aften.

Annonce

Omann bliver siddende

Den menige plads i Økonomiudvalget, som Christian Brøns hidtil har besat, overgår til Louise Høeg, som ligeledes overtager posten som gruppeformand. Det sidste sker med øjeblikkelig virkning.

Pladserne i Socialudvalget og Beskæftigelsesudvalget overgår til Jens Peter Hansen.

Claus Omann Jensen bliver siddende på sine nuværende poster indtil 1. august. Først da er Christian Brøns partiets ubestridte nummer et.

- Claus har gjort et godt stykke arbejde, så derfor er det naturligt, at han fortsætter indtil sin fratrædelse, siger Christian Brøns, der ser frem til at blive sit partis førstemand.

- Vi har fået lavet et generationsskifte med mig som spidskandidat. Nu får jeg en helt anden politisk platform som formand for Udviklingsudvalget. Her kan jeg være med til at sætte en politisk dagsorden, der bidrager til at udvikle Randers, siger Christian Brøns.

Den unge Venstre-løve blev valgt eller rettere kåret som partiets nye borgmesterkandidat på Randers Venstres generalforsamling 19. marts. Der var nemlig ingen modkandidater til den 27-årige studerende.

Stor kapacitet

Christian Brøns var - som en af de få - allerede informeret om Claus Omann Jensens nye direktørpost i Færchfonden, inden nyheden kom ud til den brede offentlighed tirsdag formiddag.

Derfor har byrådsgruppeformanden også haft mulighed for at forholde sig til tanken om et Venstre uden Claus Omann Jensen.

- Først og fremmest er jeg selvfølgelig glad på Claus' vegne, men sekundært er der selvfølgelig ingen tvivl om, at det er en stor kapacitet, vi mister i Venstre. Det er der bare ikke noget at gøre ved, det er nu engang sådan, det er, siger Christian Brøns.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce