Annonce
Randers

Efter påske kører Midttrafik efter normal køreplan

Midttrafiks busser og Letbanen kører efter normal køreplan efter påske. Foto: Anne Myrup Pedersen
Når påskeferien slutter, kører Midttrafik igen efter de normale køreplaner for både busser og letbane. De nuværende tiltag for at beskytte kunder og chauffører fortsætter også efter 14. april.

Midtjylland: Regeringen åbner langsomt op for Danmark efter påske. Transport- og boligminister Benny Engelbrecht har meddelt trafikselskaberne, at der skal køres med normal drift fra tirsdag 14. april. Det er samtidig ministerens ønske, at busserne og Letbanen i videst muligt omfang kører højst halvfyldte.

Der bliver dog ikke normal drift for natbusserne rute 912X, rute 925X og linje 31 i Aarhus, hvor kørslen fortsat er indstillet.

Men Midttrafiks skolebusruter kører igen fra 15. april. Rejseplanen og midttrafik.dk er opdateret med de nye køreplaner allerede nu. Fra 14. april er det muligt at følge busserne på Midttrafik live.

De nuværende tiltag, der er lavet for at beskytte kunder og chauffører mod smitterisiko, fortsætter også efter 14. april.

Annonce

Færre pladser i busserne

Midttrafik henstiller til, at busserne af hensyn til kunderne kun medtager cirka 25 i en almindelig bus og cirka 40 i en ledbus. Kunderne bliver opfordret til at sprede sig så meget ud i bussen som muligt – både på sæder og på ståpladser. I Letbanen opfordrer Midttrafik til, at man tager det næste tog med ledige siddepladser, hvis alle siddepladser er optaget i det tog, der ankommer på perronen.

Kunderne skal følge chaufførens anvisninger. Midttrafik følger bussernes kapacitet nøje og vil indsætte flere busser, hvis der er behov for det. Chaufførerne har ret og pligt til at lukke dørene og køre forbi stoppesteder, hvis bussen er fyldt.

Midttrafiks kontrollører vil være til stede ved udvalgte stoppesteder og hjælpe chauffører og kunder med at overholde de nye retningslinjer. Retningslinjerne er Midttrafiks administrative vejledning for at tilgodese både chauffører og kunder.

Ekstra rengøring

Der vil være ekstra rengøring af busserne på grund af coronavirus/covid-19.

Midttrafik følger fortsat myndighedernes anbefaling om ikke at modtage kontantbetaling i busserne.

Midttrafik opfordrer kunderne til at vise hensyn ved ind- og udstigning. Kunder på vej ind i bussen skal holde til højre og lade andre komme ud, før de går ind i bussen. Kunder på vej ud af bussen skal holde til højre, så der bliver afstand til de kunder, der venter udenfor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Randers HK-spillere ender med en pause på mere end fire måneder: Klubben er trukket i arbejdstøjet

Annonce