Annonce
Østjylland

Efter Postgaarden-konkurs: Mange viser interesse for de historiske bygninger

De vigtigste værdier efter den konkursramte virksomhed, Hotel Postgården Mariager ApS er uden tvivl bygningerne på Torvet 6 og Teglgade 1, som har huset det historiske spisested og dets værelser. Derfor glæder det kurator, at interessen for bygningerne tilsyneladende er stor blandt køberne. Privatfoto

Det skorter ikke på potentielle køberes interesse for de bygninger, som indtil i starten af januar husede det konkursramte spisested Hotel Postgaarden i Mariager. Men der kan gå flere måneder, før et salg er en realitet, meddeler kurator.

Annonce

Mariager: Interessen for den historiske bygning, der i mere end 350 år har fungeret som udskænkningssted for folk og fæ i Mariager, er stor.

Sådan lyder meldingen fra advokat Per Buttenschøn, som i slutningen af februar blev udpeget til kurator for konkursboet efter virksomheden Hotel Postgården Mariager ApS.

- Mange er interesserede i de her bygninger. Vi oplever mange henvendelser fra folk, der blandt andet gerne vil høre nærmere om, hvilke muligheder der er for at købe dem. Og det er jo kun dejligt, siger Per Buttenschøn med henvisning til de to bygninger, som blandt andet indeholder restaurantlokaler, køkken, 12 dobbeltværelser og to suiter.

Alle parter skal lige modne lidt. Jeg skal have et overblik over, hvilke muligheder der er, og folk skal lige vænne sig til, at kurator ikke bare forærer tingene væk.

Per Buttenschøn, kurator
Annonce

Forpagtning er ikke på tale

Hotel Postgården Mariager ApS var indtil sin konkurs ejet af Tommy Skjødt, som i 2016 overtog Postgaardens bygninger fra et tidligere konkursbo efter aftale med den nu lukkede Østjydsk Bank.

I forbindelse med overtagelsen blev der brugt mere end en million kroner på renovering af bygningerne. Derfor er det ifølge Per Buttenschøn også målet at finde en køber, der kan drive foretagendet videre.

- Bygningerne er alt for fine til, at man ikke skulle drive dem videre, siger kuratoren, der ikke ser det som en sandsynlig løsning, at der alene indgås en aftale med en forpagter af bygningerne.

- Som jeg ser det, skal hverken konkursboet eller panthaver på sigt ligge inde med de her bygninger eller være hotelfatter. Derfor gælder det for os om at finde en køber, der enten selv vil drive forretning derfra, eller en, der sammen med nogle andre kan erhverve bygningerne og drive virksomhed, fastslår Per Buttenschøn.

Annonce

- Parterne skal modne

Det er endnu uvist, hvornår en aftale om et salg af Hotel Postgaardens bygninger vil kunne være på plads.

Ifølge konkursboets kurator har han ikke travlt med at få et salg gennemført, og derfor kan der godt komme til at gå måneder, før der vil være nyt i sagen.

- Alle parter skal lige modne lidt. Jeg skal have et overblik over, hvilke muligheder der er, og folk skal lige vænne sig til, at kurator ikke bare forærer tingene væk - men faktisk gerne vil finde en god køber med de helt rigtige visioner og ønsket om udvikling af ejendommen, siger Per Buttenschøn.

Hvad vægter højest? Den højeste pris eller den bedste vision?

- Der er jo flere forskellige interesser inde over den vurdering. Panthaverne vil jo selvfølgelig gerne have den højeste pris, mens byen gerne vil have den rigtige mand med de rigtige visioner. Min opgave er så at manøvrere i det farvand, og det plejer jeg faktisk at gøre rigtig fornuftigt, siger advokaten, der dog ikke ønsker at oplyse, hvem fra Mariager by, han er i kontakt med.

Annonce

Gælden er ikke gjort op

Per Buttenschøn har endnu ikke noget overblik, hvad den samlede gæld i Hotel Postgården Mariager ApS ligger på. Årsagen til det er ifølge advokaten, at man endnu ikke har afsluttet perioden, hvor folk, der mener at have penge til gode i konkursboet, kan henvende sig.

Der er dog næppe nogen tvivl om, at den konkursramte virksomheds bank, Sparekassen Vendsyssel, som også har pant i bygningerne, er den absolut største kreditor.

Sparekassen Vendsyssels engagement i Hotel Postgården Mariager ApS startede, da virksomhedens hidtidige kreditgiver, Østjydsk Bank indgav sin egen konkursbegæring i februar sidste år. I den forbindelse overtog Sparekassen Vendsyssel Østjydsk Bank, samt alle bankens 14.000 kunder og medarbejderne mod en betaling på 50 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fra kulkælderen til topscorer-bejler: Mentaltræner bag Vitos vilde forandring

Randers

August i Randers spækket med kultur

Annonce