Annonce
Randers

Efter Randers-mareridt: Hede Rytmer giver lang næse til 2600 billetkøbere

Hede Rytmer skylder stadig både kunstnere og leverandører penge efter festivalen i Randers. For at undgå at ende i samme situation endnu en gang, aflyser arrangøren nu festivalen i Esbjerg. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Svigtende billetsalg og dårlig økonomi under festivalen i Randers betyder, at arrangøren bag Hede Rytmer opgiver at afvikle festivalen i Esbjerg. I Randers venter Hede Rytmers kreditorer stadig på afklaring.

Esbjerg/Randers: Hede Rytmer opgiver at gennemføre den festival, der skulle have fundet sted i Esbjerg 7. og 8. september. Det skriver Ugeavisen Esbjerg.

Det skyldes dels manglende billetsalg, og dels problemer med at finde kunstnere og leverandører, efter et underskud ved Hede Rytmer i Randers i juni har gjort det umuligt for arrangøren at betale sine kreditorer. Flere af leverandørerne i Esbjerg er nemlig de samme, som har penge til gode i Randers, og de kræver derfor forhåndsgarantier for at tage til Esbjerg og spille eller stille teknisk udstyr op. Noget, Hede Rytmers direktør, Oliver Zähringer, ikke kan give dem.

Aflysningen af festivalen i Esbjerg er dårligt nyt for de 2600 personer, der allerede har købt billet. De skal nemlig ikke regne med at få deres penge retur - i hvert fald ikke det fulde beløb.

Selskabet bag Hede Rytmer i Esbjerg har ikke erklæret sig frivillig konkurs, men kan blive tvunget til det, hvis firmaer eller private, kræver at få de penge, de har til gode.

- Vi kunne godt indgive en frivillig konkursbegæring nu, men hvem vil det gavne. Derfor prøver vi at nå frem til en lidt utraditionel løsning, hvor vi kan udskyde festivalen til næste år samme tid. Det kræver, at en lang række forhold bringes på plads, og det vil tage nogle måneder. Men jeg synes, at vi skal løfte hver en sten, før vi smider håndklædet i ringen. Dette er trods alt det bedste af to onder, hvor de som har købt en billet får noget for deres penge, siger Oliver Zähringer til Ugeavisen Esbjerg.

Annonce

Ingen afklaring i Randers

Nogenlunde samme situation gør sig gældende i Randers, hvor selskabet bag den lokale udgave af Hede Rytmer heller ikke frivilligt har erklæret sig konkurs - endnu.

I stedet har Oliver Zähringer tilbudt at betale samtlige kreditorer halvdelen af det beløb, de skulle have haft. Et tilbud, som alle kreditorer skal takke ja til, hvis selskabet bag Hede Rytmer Randers skal overleve. Siger blot én kreditor nej tak til tilbuddet, vil selskabet i stedet erklære sig selv konkurs.

Svarfristen for kreditorerne er udløbet, men Oliver Zähringer har endnu ikke overblik over, hvad de har svaret til hans tilbud. Han fortæller til Randers Amtsavis, at hans revisor i den kommende uge vil gennemgå samtlige svar fra kreditorer, hvorefter selskabets fremtid vil blive afgjort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce