Annonce
Fodbold

Efter seriefodboldens forårsdødsstød: - Nogle klubber får en tidlig julegave

Helsted og Vorup ramler formentlig sammen igen til efteråret. DBU Jylland forventer at overføre forårets puljeinddelinger, men ændringer bliver uundgåeligt. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Der bliver ingen forårsturnering i serierækkerne, og det betyder, at der er landet nogle hængepartier på bordet hos DBU Jylland. Ifølge turneringschef Ole Frandsen ender aflysningen dog mest af alt i tidlige julegaver.

Randers: Øde fodboldbaner og henlagte klubhuse. Fodboldverdenen har ikke haft sin normale puls, siden Danmark i midten af marts lukkede ned for at mindske risikoen for spredning af coronavirus.

I sidste uge kom dog det første lys i mørket, da statsminister Mette Frederiksen annoncerede, at den professionelle fodbold igen har grønt lys til at starte op.

I serieklubberne har de fået lov til at vende tilbage til banerne under markant skærpede forhold, men kampe blev der ikke åbnet op for, hvilket var et endeligt farvel til forårskampe i serieklubberne.

- Det var dødsstødet til at spille den traditionelle forårsturnering, for der skulle vi have været i gang i den kommende weekend. Det er drønærgerligt, men heldigvis er der ikke så meget at miste i forhold til op- og nedrykning, fortæller turneringschef hos DBU Jylland, Ole Frandsen.

I modsætning til på Fyn og Sjælland spilles der halvårlige turneringer i Jylland, og det efterlader mindre kaos i det jyske corona-puslespil.

- Vi står ikke midt i en turnering, og det gør tingene langt nemmere. Nogle ender faktisk med en tidlig julegave, lyder det fra Ole Frandsen.

Annonce

Positiv dominoeffekt

Hvor spørgsmålet om op- og nedrykning uundgåeligt kommer til at skabe utilfredse parter i de igangværende turneringer øst for Lillebælt, bliver der næppe meget at råbe op over i de jyske klubber.

Klubber, som rykkede ned i efteråret, kan ende med at få en ny chance for at overleve, fordi blandt andre Lystrup fra serie 1-puljen med både Vorup, Kristrup, Helsted og Hornbæk har valgt at trække holdet.

- Det giver nogle naturlige reguleringer. Vi skal ind og kigge på efterårets resultater i Serie 1 og se på, hvem der var tættest på at redde sig. Det pågældende hold vil blive genplaceret i Serie 1 i stedet for Lystrup, og det vil skabe en positiv dominoeffekt ned gennem rækkerne, hvor flere hold vil blive reddet fra nedrykning, fortæller turneringschefen, der også har fået tilbagetrækninger fra seks serie 3-hold.

I det lys står forårspuljerne til at blive reguleret en smule frem mod efteråret, men Ole Frandsen slår fast, at man tilstræber at bevare den nuværende inddeling.

Dermed ramler både Vorup, Kristrup, Helsted og Hornbæk formentlig sammen, som det var planlagt i foråret.

- Der skal selvfølgelig et hold med i puljen i stedet for Lystrup, men efter planen er det også den eneste ændring, lyder det.

Mulige skrivebordsafgørelser

En udfordring for lokalunionen ligger omkring Danmarksserien, da der skal findes to oprykkere hertil fra Jyllandsserien.

Hos DBU Jylland håber man, at Frederikshavn, Fuglebakken, Tjørring og Horsens fS, som alle vandt deres Jyllandsserie-puljer i efteråret sidste år, kan spille et slutspil i løbet af juni, men turneringschefen erkender, at det kan ende i en skrivebordsafgørelse.

- Kan vi ikke afvikle kampe inden 30. juni, som er vores deadline for forårskampe, så rykker vi Fuglebakken og Frederikshavn op, som endte med det højeste pointantal, fortæller han.

Mens det er sikkert, at DBU Jylland skal levere to hold til Danmarksserien, vides det endnu ikke, om Danmarksserien bliver færdigspillet, eller om der findes to nedrykkere til Jyllandsserien.

- Måske vælger de at udvide Danmarksserien med to hold, og sker det, så kommer vi til at droppe nedrykninger fra Jyllandsserien, hvilket igen vil føre til flere annullerede nedrykninger ned gennem rækkerne, forklarer Ole Frandsen, der også ser ind i en udfordring omkring den landsdækkende pokalturnering.

De første runder mod DBU’s pokalfinale i 2021 skulle egentlig være afviklet i april, og det kan i værste fald ende med, at der slet ikke skal spilles om pokalavancement i DBU Jylland-regi.

- I yderste konsekvens ender det med, at vi leverer de 20 øverst rangerede hold i Jylland til de afsluttende runder under DBU, men forhåbentlig bliver det ikke sådan. Vi ser gerne, at det bliver afgjort på banen, men vi har stadig ingen afklaring omkring den del, fortæller Ole Frandsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Erhverv

Falck fyrer 300 ansatte i Danmark

Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce