Annonce
Randers

Efter shitstorm fra vrede kvinder: Webshop er under tvangsopløsning

En anmodning om opløsning af selskabet bag copenhagenlashes.dk blev 13. januar 2021 sendt til skifteretten i Randers. Foto: Østjyllands Politi
For tre uger siden advarede forbrugerombudsmanden mod webshoppen copenhagenlashes.dk. Nu er selskabet endt som mange andre af indehaverens selskaber: Under tvangsopløsning.
Annonce

Randers: Efter shitstorm fra utilfredse kunder, hundredvis - ja, måske endda tusindvis - af krav om tilbagebetaling, politianmeldelser og en advarsel fra forbrugerombudsmanden, ser det nu ud til, at den randrusianske webshop copenhagenlashes.dk snart er fortid.

Ifølge Det Centrale Virksomhedsregister CVR er selskabet bag webshoppen, Ecom IVS, under tvangsopløsning, og direktør og ejer Sebastian Møller Gaardsøe er fratrådt. Det er det femte af Sebastian Møller Gaardsøes selskaber, som siden 2015 er blevet opløst.

Avisen ville gerne have spurgt den tidligere direktør, hvad den igangværende tvangsopløsning betyder for kundernes mulighed for at få refunderet deres penge, men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Heller ikke ved skifteretten i Randers kan man endnu fortælle mere om tvangsopløsningen og dens eventuelle konsekvenser for kunderne. Anmodningen om opløsning af firmaet blev først sendt til skifteretten 13. januar 2021, og der er derfor endnu ikke udpeget en likvidator, der skal afvikle selskabet. Ved skifteretten oplyser man desuden, at der på grund af coronasituationen kan gå uger, inden sagen er behandlet. Som kunde kan man derfor risikere at skulle væbne sig med tålmodighed.

Annonce

Trak penge fra folk

Sagen startede inden jul, hvor kvinder fra hele landet benyttede sig af et knaldtilbud på webshoppen, hvor de kunne få øjenvippeserum til 35 kroner.

Et stykke tid efter købet tikkede der en mail ind hos de mange kunder om, at de nu var tilmeldt et abonnement hos virksomheden. Samtidig blev beløb på mellem 520 og 1040 kroner trukket eller reserveret på deres konti, selv om det ved købet af øjenvippeserummet ikke fremgik, at man bandt sig til et abonnement.


Her er tale om grove lovovertrædelser, hvor der bliver hævet penge direkte på forbrugernes konti. Det er ikke lovligt at lokke kunder med gode tilbud og så tilmelde dem et betalingsabonnement uden at oplyse tydeligt om det.

Christina Toftegaard Nielsen, forbrugerombudsmand


På Facebook har næsten 2000 utilfredse kunder samlet sig i gruppen "Snydt af Copenhagen Lashes", hvor de blandt andet giver hinanden gode råd til klager, politianmeldelser og anmeldelser til forbrugerombudsmanden.

Her fremgår det også, at nogle kunder er lykkedes med at få pengene retur - enten fra banken eller direkte fra copenhagenlashes.dk, mens andre utilfredse kunder fortsat venter på svar fra virksomheden.

Annonce

Forbrugerombudsmanden advarede

Allerede i slutningen af december advarede forbrugerombudsmanden mod virksomheden.

- Her er tale om grove lovovertrædelser, hvor der bliver hævet penge direkte på forbrugernes konti. Det er ikke lovligt at lokke kunder med gode tilbud og så tilmelde dem et betalingsabonnement uden at oplyse tydeligt om det, lød det dengang fra forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

Udover at binde kunderne til et abonnement, de ikke har sagt ja til, fik webshoppen også kritik for følgende: At umyndige personer under 18 år er blevet tilmeldt abonnementet. At firmaet stiller krav om, at kunderne skal opsige abonnementet på bestemte tidspunkter. At pengene trækkes hos kunden, inden produktet sendes. At kunderne ikke tilbydes fortrydelsesret. At produkterne ikke bliver leveret inden for 24 timer, som virksomheden reklamerer med.

Efter forbrugerombudsmanden gik ind i sagen, er teksten på webshoppen ændret, så det nu tydeligt fremgår, at man binder sig til et abonnement ved køb af produktet. I en udtalelse lagt på hjemmesiden skriver firmaet desuden, at de er "kede af", at så stor en del af kunderne ikke har været af den opfattelse, at de har tegnet et abonnement ved handlen. Her lover de også, at kunder under 18 år får pengene refunderet og abonnementet opsagt. Derudover har indehaver Sebastian Møller Gaardsøe ikke ønsket at kommentere sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Kragballe genopstod og gik forrest i Forum: Dét sagde Randers HK-lejren efter sejren

Annonce