Annonce
Østjylland

Efter sidste års dødsulykke: Nu laver kommunen uhensigtsmæssig stiføring om

Det var her i krydset mellem Mellemstrupvej og Bavnehøjvej i det nordlige Grenaa, at en 34-årig mand i september 2020 blev påkørt - og få dage senere døde af sine kvæstelser. Nu vil Norddjurs Kommune prøve at undgå lignende ulykker i fremtiden ved at få ændret den skrå sti, der fører ud til Mellemstrupvej fra Dolmervænget. Foto: Pia Pagaard M. Madsen/Google Maps
En ændring af et stisystem i det nordlige Grenaa skal søge at sikre, at der aldrig igen sker en ulykke som den, der i september sidste år kostede en 34-årig mand fra Kolind livet.

Grenaa: Der må aldrig mere ske en alvorlig ulykke magen til den, der skete på omfartsvejen mellem Grenaa og Dolmer i september sidste år.

Sådan lyder meldingen fra miljø- og teknikforvaltningen i Norddjurs Kommune, som nu har besluttet, at stiføringen på stedet skal laves om. Og det kan sådan set kun gå for langsomt, for stien, der forbinder Dolmervænget og Mellemstrupvej, er nemlig ikke særlig hensigtsmæssig for de bløde trafikanter, siger vej- og ejendomschef Kim T. Jensen til avisen.

- Det er sådan, at den 20 meter lange sti, der forbinder Dolmervænget med Mellemstrupvej, løber skråt ud mod Mellemstrupvej. Det betyder, at hvis du kommer på cykel eller knallert fra Dolmervænget og skal krydse Mellemstrupvej til Bavnehøjvej, så skal du orientere dig skråt bagud over din venstre skulder for at se, om der kommer nogen fra havnesiden mod øst. Og man kan jo godt forestille sig, at hvis man kommer på knallert og har hjelm på, så kan det blive lidt akavet, fortæller han.


Hvis du kommer på cykel eller knallert fra Dolmervænget og skal krydse Mellemstrupvej til Bavnehøjvej, så skal du orientere dig skråt bagud over din venstre skulder for at se, om der kommer nogen fra havnesiden mod øst. Og man kan jo godt forestille sig, at hvis man kommer på knallert og har hjelm på, så kan det blive lidt akavet.

Kim T. Jensen, vej- og ejendomschef


Annonce

Projekt ryger foran i køen

Kim T. Jensen oplyser over for avisen, at man i Norddjurs Kommune ikke tidligere har været opmærksomme på den problematik, der gør sig gældende i krydset, hvor Mellemstrupvej, Bavnehøjvej og stiforbindelsen til Dolmervænget møder hinanden.

Men det ændrede sig drastisk, da en 34-årig mand på knallert i september sidste år blev påkørt af en bil på stedet og få dage senere døde af sine kvæstelser.

På baggrund af sine undersøgelser af ulykkesstedet, vurderede Østjyllands Politi, at den 34-årige knallertfører var kommet kørende på cykelstien fra Dolmervænget til Mellemstrupvej, hvor han kørte frem for ubetinget vigepligt og blev ramt af en bil.

I forlængelse af ulykken har miljø- og teknikforvaltningen i Norddjurs Kommune derfor været ude på stedet sammen med Østjyllands Politi. Både for at se på de vejmæssige forhold og for at prøve at aflæse, hvad der kunne være gået galt.

Resultatet af besigtigelsen er blevet, at forvaltningen i Norddjurs Kommune har besluttet at lade et helt nyt trafiksikkerhedsprojekt stryge forbi mere end 50 andre ventende projekter og indtage førstepladsen på forvaltningens prioriterede to do-liste.

Annonce

Et simpelt indgreb

Det nye projekt indebærer en ændring af stisystemet - i stedet for at skyde genvej med den skrå vinkel ud til Mellemstrupvej, som det er tilfældet nu - fremover vil få et 90 graders knæk, så man kommer vinkelret ud på den store vej.

- Vi laver en forholdsvis simpel justering på stien, som gør, at man skal gennem to skarpe sving, før man når ud til Mellemstrupvej fra Dolmervænget. På den måde vil du ikke kunne komme ud til den store vej med fart på, som det er tilfældet nu, og når du så skal krydse vejen som cyklist eller knallertfører, så kan du se frit både til højre og venstre side. I situationen, der gik galt sidste år, kan man jo forestille sig, at den pågældende har haft svært ved at kigge til venstre. Og hvis man ikke stopper op, fordi man tror, der er fri bane, ja så har vi altså balladen, siger Kim T. Jensen.

Vej- og ejendomschefen i Norddjurs Kommune oplyser desuden, at det er forhåbningen, at ændringen af stiforløbet mellem Dolmervænget og Mellemstrupvej vil være på plads inden 1. maj.

- Det er jo en forholdsvis lille operation at grave ud og få lagt lidt asfalt. Normalt vil vi jo gerne hen til maj, før vi begynder på asfaltarbejde, men mon ikke det her kan være lavet lige inden, vurderer Kim T. Jensen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Kynisk afstraffelse af Randers FC: - Jeg tænkte, hvad pokker foregår der?

Annonce