Annonce
Østjylland

Efter skilsmisse og stress: Mænd hjælper hinanden videre

Forrest sidder Peder Ebbesen og Franck Sørensen, der er to af deltagerne i forløbet Kom videre mand, som Syddjurs Kommune for første gang tilbyder mændene i kommunen. Foto: Privat

"Kom videre mand" er et nyt gratis tilbud til mænd i Syddjurs Kommune, der har været igennem skilsmisse, arbejdsløshed, stress eller lignende. Forløbet er nu slut, og to af deltagerne er ikke i tvivl om, at det har hjulpet dem videre.

SYDDJURS: Otte mænd fra Syddjurs Kommune har de sidste otte uger deltaget i forløbet Kom videre mand, som Syddjurs Kommune for første gang har tilbudt.

Forløbet Kom videre mand startede 30. januar og strækker sig over otte uger. Det er for alle mænd, der har været igennem en skilsmisse, arbejdsløshed, ensomhed, stress eller har haft andre udfordringer inde på livet og som nu har lyst og er klar på at komme videre.

Undersøgelser viser, at mænd har sværere end kvinder ved at tale med andre om personlige og psykiske problemer. De fleste mænd deler ikke deres problemer med andre, hvilket betyder, at mænd har sværere ved at klare store livsudfordringer såsom skilsmisse, arbejdsløshed eller andet, og det fører oftere til depressioner eller stress hos mænd.

To af deltagerne, der har været med, er 47-årige Franck Sørensen fra Mørke og 56-årige Peder Ebbesen fra Thorsager. De er begge blevet klogere på dem selv og deres situation og er i den grad kommet et skridt videre.- Det har givet mig mere åbenhed, at vi har kunnet snakke om tingene. Vi er blomstret mere op hen ad vejen. Der har også været indspark til, hvordan man kan komme videre, da vi andre kan komme med vores erfaring. For mit vedkommende er jeg kommet videre. Der har været ting, som jeg ikke snakker med andre om, som jeg har snakket med dem i gruppen om, og det tror jeg, der er flere i gruppen, som har det sådan, siger Peder Ebbesen, der for år tilbage blev skilt og som i dag er arbejdsløs.

Det har givet mig mere åbenhed, at vi har kunnet snakke om tingene. Vi er blomstret mere op hen ad vejen. For mit vedkommende er jeg kommet videre. Der har været ting, som jeg ikke snakker med andre om, som jeg har snakket med dem i gruppen om, og det tror jeg, der er flere i gruppen, som har det sådan.

Peder Ebbesen, deltager i Kom videre mand i Syddjurs Kommune

Fakta om Kom videre mand

Kom videre mand er et nyt gratis tilbud til mænd i Syddjurs Kommune.Frivilligcenteret og Selvhjælp Danmark har udviklet Kom videre mand for at give mænd i livskrise en håndsrækning.

Forløbet er udviklet af mænd til mænd og er afprøvet med succes flere steder i landet.

Det er for alle mænd, der har haft skilsmisse, arbejdsløshed, ensomhed, stress eller andre udfordringer tæt inde på livet og har lyst til at komme videre.

I Syddjurs Kommune har forløbet foregået på Kulturhotellet i Rønde.

Tilbuddet Kom videre mand startede op i Syddjurs mandag den 30. januar.

Derudover starter Syddjurs Kommune endnu et hold op, der begynder i Rønde 3. maj.

Fra venstre sidder Ole Hejl og Ole Kirkegaard, der har været de to togholdere på forløbet Kom videre mand. Foto: Privat

Du er ikke alene

I forløbet har der været koblet to tovholdere på, som har stået for øvelser og de temaer, der hver gang har været i fokus. Ole Kirkegaard, der har været frivillig gruppeleder, fornemmer også, at deltagerne har fået en hel det ud af det.

- Erfaringerne fra afholdte kurser viser, at de har en positiv effekt på deltagernes liv ved at afhjælpe og forebygge en række lidelser som angst og depressive symptomer. Derudover bliver deltagerne mere tilfredse med livet og flere får handlet på vigtige ting i livet, fortæller han.

Deltager Peder Ebbesen er ikke i tvivl om, hvad der virkelig har gjort indtryk.

- Vi går og tror, at vi er de eneste i hele verden med det problem og de følelser, men det er vi slet ikke. Vi har i gruppen alle været hinandens sparingspartnere, og kan relatere til hinanden, da vi har oplevet noget lignende eller befinder os i samme situation, siger Peder Ebbesen.

Deltager Franck Sørensen er enig, og selvom han mistede sit arbejde midt i forløbet, så føler han, at han er blevet bedre rustet til at klare tingene.

- I gruppen bliver du tvunget til at snakke med folk. I starten blev der ikke snakket meget, men for hver gang, der gik, blev der snakket mere og mere. Samarbejdsøvelserne har lært mig en hel del, hvilket jeg helt sikkert kan tage med videre. Før ville jeg gå i stå ved at sidde og fokusere på en bestemt ting i stedet for at åbne op og måske tage tingene i en anden rækkefølge, siger Franck Sørensen.

Syddjurs Kommune gentager forløbet Kom videre mand, der starter 3. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Skal byrådet have nyt navn? To partier er klar til at ændre titlen på Randers Byråd

Randers FC

Nedtælling til pokalfinale: Husk at følge med, når vi går live med Ralf Pedersen

Randers FC For abonnenter

Tre pokaltitler, DM-sølv og 15 år på førsteholdet i Freja: Bankmanden fyldte trofækontoen helt op

Annonce