Annonce
Randers FC

Først kom Ståle, men så overtog Randers FC showet i Parken

Marvin Egho jubler efter at have scoret sit første sæsonmål i Superligaen. Efter pausen udlignede FC København, inden Alhaji Kamara blev matchvinder med målet til 2-1. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
De sidste 24 timer op til kampen mellem FC København og Randers FC handlede det om en fyret nordmand, men så tog Randers FC hovedrollen med stor præstation og første triumf i nationalarenaen siden 2013. Begge angribere scorede i sejren på 2-1.
Annonce

Fodbold: Ståle, Ståle, Ståle.

Alt havde op til mandagens Superligaopgør i Parken handlet om Ståle Solbakken, efter at FC Københavns tidligere manager havde talt ud om sin fyring i søndagens Onside i et interview så langt, at selv en marathon-løber ville være kommet til kort.

Men denne artikel skal ikke handle om Ståle Solbakken. Den kan ikke andet end have Randers FC i hovedrollen, efter at holdet i den grad stjal showet, da spotlightet endelig nåede ned på banen.

For første gang siden 2013 vandt Randers FC i landets nationalarena, og de gjorde det efter en præstation så overbevisende, at det eneste, man efterfølgende kunne indvende noget imod, var sejrens størrelse.

Selvfølgelig skal der også lidt held til. Det havde Randers FC efter ti minutter, da Mikkel Kaufmann totalt mistimede sin afslutning og sendte bolden langt forbi mål efter at være blevet spillet fri i dybden af Jonas Wind.

Klasse skal der også til. Det viste Patrik Carlgren, da han et kvarter før tid var ude i fuld længde for at klare det frispark, som indskiftede Pep Biel på fremragende vis sendte mod mål.

Annonce

Tempofyldt opgør

Det var to situationer, der kunne have tippet point over i skålen til de kriseramte københavnere.

Men der var langt mere i den skål, som Randers FC serverede i et tempofyldt og chancerigt opgør.

Uden den karantæneramte profil, Carlos Zeca, og med ligadebut til blot 18-årige Marko Stamenic var FC Københavns centrale midtbane til at tale med, og det udnyttede Randers FC til at gå højt i banen og tage greb om kampen som en sleben knibtang om et rustent søm.

Annonce

Endelig Egho

Som så ofte før i sæsonen var Randers FC dog for pauvre og sjuskede, når de nærmede sig modstandernes felt.

Først fem minutter før pausen kom der konsekvens over offensiven med et brag på overliggeren fra Mathias Greve. Marvin Egho viste den målnæse, der så ofte har svigtet ham, kom først på returbolden og fik skubbet sin første sæsonscoring i Superligaen over stregen.

Det skabte første optræk til panik hos FC København, som gav masser af plads væk og burde været straffet af Tosin Kehinde. Men spillet helt fri et minut før pausen afsluttede han alt for uskarpt lige i fødderne på FCK-keeper Kalle Johnson.

Annonce

Kort opblussen

FC København kom ud med fornyet energi efter pausen, mens Randers FC for en stund kom til at stå for langt tilbage på banen.

Det kostede en udligning ti minutter inde i anden halvleg, da en ellers anonym Kamil Wilczek vandt en hovedstødsduel med Mikkel Kallesøe og headede Mikkel Kaufmann fri til scoring.

Så lignede det pludselig historien om de forspildte muligheders aften for Randers FC, der var tæt på at komme bagud 20 minutter før tid, da et hovedstød fra Mathias Zanka tog overliggeren. Det var dog en af få gode aktioner fra FCK-anføreren, som to minutter senere kostede sit hold en scoring.

Et forsøg på en fremlægning endte lige i fødderne på André Rømer, som efter at have drevet bolden fremad banen spillede Alhaji Kamara helt fri, og så kunne han nærmest ikke undgå at sparke sin tredje sæsonscoring i kassen.

Annonce

Angrebsduo på tavlen

Noget så sjældent som to Randers FC-angribere på tavlen i en og samme kamp gav masser af selvtillid i de efterfølgende minutter, hvor Randers FC spillede FC København tynde og var tæt på at øge til både 3-1 og 4-1 ved indskiftede Tobias Klysner og Bassala Sambou.

Men det endte alligevel med at blive nervepirrende i overtiden, hvor FC København kom til et par gode chancer og især havde grund til at ærgre sig over et forsøg fra Peter Ankersen, som gik snert forbi stolpen.

Men Ståle eller ej. Randers FC tog det hele i Parken, gik forbi FC København i tabellen og kan nu tage yderligere et ryk forbi OB på fredag, når fynboerne kommer på besøg i Randers.

Her er Randers FC dog uden Mikkel Kallesøe, der er i karantæne efter gult kort i Parken.

Kampen i tal

Superligaen, 9. spillerunde

FC København - Randers FC 1-2 (0-1)

0-1 Marvin Egho (40.)

1-1 Mikkel Kaufmann (54.)

1-2 Alhaji Kamara (70.)

Randers FC (4-4-2): Patrik Carlgren - Mikkel Kallesøe, Simon Piesinger, Erik Marxen, Björn Kopplin - Tosin Kehinde (77. Jesper Lauridsen), André Rømer, Frederik Lauenborg (Vito Hammershøy-Mistrati), Mathias Greve (77. Tobias Klysner) - Marvin Egho (77. Bassala Sambou), Alhaji Kamara (87. Mathias Nielsen).

Ikke benyttet: Jonas Dakir, Filip Bundgaard Kristensen.

Advarsler: Victor Nelsson, Mikkel Kaufmann,  Marko Stamenic, FC København. Vito Hammershøy-Mistrati og Mikkel Kallesøe, Randers FC.

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Annonce