Annonce
Randers

Efter stort nedbrud: Nu skal regionens it-systemer kvalitetssikres

Al hard- og software i regionens it-systemer skal gennemgås med henblik på at undgå fremtidige nedbrud som de to seneste 30. september og 30. december. Foto: Simon Læssøe/Scanpix 2017
To store nedbrud i Region Midtjyllands it-systemer medfører nu, at der igangsættes en kvalitetssikring af det samlede system. Den opgave er lige nu under planlægning og selve arbejdet med den forventes at tage to til tre uger.
Annonce

Regionen: På den næstsidste dag i 2020 var sygehuse, testcentre, vaccinationscentre og regionshuse i Region Midtjylland ramt af et større nedbrud i it-systemerne. Det får nu regionens it-afdeling til at iværksætte en gennemgribende kvalitetssikring af hele systemet.

Fejlen betød, at hospitalerne måtte gå i nødprocedure og således aflyse planlagt behandling for at sikre, at alle patienter med akut behov for hjælp, kunne behandles.

- Det er strengt beklageligt, ikke mindst i en tid, hvor personalet på sygehusene i forvejen er særdeles hårdt belastet af hele covid-19-situationen, siger it-direktør Claus Kofoed.

Ved nedbruddet 30. december var samtlige medarbejdere i Region Midtjylland lukket ude af alle systemer fra omkring middag og to en halv time frem. Men systemerne fortsatte med at være ustabile til langt hen på aftenen.

Annonce

Tre måneders mellemrum

Blot tre måneder tidligere, 30. september 2020, var Region Midtjylland udsat for et lige så omfattende nedbrud i it-systemerne, men Claus Kofoed afviser, at der er en sammenhæng.


Det er strengt beklageligt, ikke mindst i en tid, hvor personalet på sygehusene i forvejen er særdeles hårdt belastet af hele covid-19-situationen.

Claus Kofoed, it-direktør, Region Midtjylland


- Det er tale om to helt uafhængige hændelser, som havde udgangspunkt i hver sin del af det samlede system, siger han og tilføjer:

- Men det gør jo ikke problemet mindre, og en hændelse som den seneste giver selvfølgelig anledning til spekulationer om, noget grundlæggende er galt. Derfor har vi også besluttet at gennemføre en gennemgribende sikring af kvaliteten i systemet.

Claus Kofoed fortæller videre at regionens it-folk sammen med eksterne samarbejdspartnere netop nu er i gang med at forberede kvalitetssikrings-projektet, som forventes at ville vare to-tre uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Annonce