Annonce
Randers

Efter stort smitteudbrud: Jennumparken skal sprøjterenses

RandersBolig har opgange med samlet 150 boliger i Jennumparken, og de vil nu blive sprøjterenset i et forsøg på at sænke coronasmitten i bydelen. Foto: Annelene Petersen
I et forsøg på at komme det høje smittetryk i nordbyen til livs, skal opgange i Jennumparken nu sprøjterenses.

Randers: Med et incidenstal på 137,2 og en positivprocent på 0,88 er Randers i øjeblikket en af de kommuner, der er hårdest ramt af coronasmitte.

Særlig nordbyen er hårdt ramt, og derfor tager RandersBolig nu et nyt våben i brug i kampen mod smitteudbruddet i bydelen. I den kommende tid vil opgangene i Jennumparken blive sprøjterenset med et desinfektionsmiddel, som skulle være mere effektivt og hurtigere end almindelig vask.

- Vi forventer at gå i gang i næste uge, hvorefter det i første omgang vil blive gjort to gange om ugen, fortæller direktør Kenneth Hansen fra RandersBolig og fortsætter:

Annonce

- Indtil nu har vi ved trappevask også lavet almindelig afvaskning af kontaktflader med desinficerende middel. Men denne løsning er hurtigere, så vi kan spare tid og i stedet øge hyppigheden. Samtidig skulle det være mere effektivt, fordi midlet bliver forstøvet og dermed kommer ud i alle kroge, og det virker ifølge producenten mod alle varianter af coronavirus.

Sikkert for beboere

Kenneth Hansen forsikrer desuden, at sprøjterensningen ikke er sundhedsskadelig for beboerne.

- Midlet er godkendt og er helt uden klor eller andre sundhedsskadelige stoffer, siger han og tilføjer, at det er RandersBoligs rengøringsselskab, der har anbefalet produktet.

Udover ekstra rengøring af opgangene i bydelen er der åbnet ekstra testkapacitet i Nordbyen, og medarbejdere fra kommunen og Styrelsen for Patientsikkerhed drøner i disse dage op og ned ad trapper for at forklare beboerne i området vigtigheden af at blive testet.


Vi forventer at gå i gang i næste uge, hvorefter det i første omgang vil blive gjort to gange om ugen.

Kenneth Hansen, direktør, RandersBolig


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce