Annonce
Norddjurs

Efter syv års forfald: Nu jævnes tidligere Stark med jorden

Om en god måneds tid vil dette syn ikke længere møde fodgængere og bilister på Vestergade i Auning. Om mindre end 14 dage vil en lokal entreprenør nemlig påbegynde nedrivningen af den forfaldne tømmerhandel. Arkivfoto: Bo Hovgaard
Inden sommerferien vil den tidligere tømmerhandel på Stark-grunden i Auning være fortid. Allerede om små to uger begynder en lokal entreprenør nedrivningen af bygningen, så der i stedet kan blive plads til en ny Rema 1000.

Auning: I mere end syv år har den gamle tømmerhandel på Vestergade 46c i Auning fået lov til at forfalde. Men lige om lidt er det slut.

Sådan lyder meldingen fra udviklingschef Andreas Bagunck fra Innovater, der sammen med den norske discountkæde Rema 1000 planlægger at opføre en ny dagligvarebutik på adressen.

- Vi har på nuværende tidspunkt fået den nedbrydningstilladelse, vi har ventet på. Derfor er det vores forventning, at den entreprenør, vi har hyret til at gennemføre nedbrydningen, går i gang inden for små to ugers tid, siger han.

Der vil dog formentlig gå lidt længere tid end to uger, før nedrivningen for alvor vil blive synlig i bybilledet i Auning. Årsagen til det er, at man starter indefra og langsomt bevæger sig udad, lyder forklaringen.

- Til at starte med går meget af arbejdet jo ud på miljøsanering indvendigt i bygningen, som man lige umiddelbart ikke kan se udefra. Men der går ikke så længe, før det kan ses fra gaden også, siger Andreas Bagunck.

Han fortæller desuden, at det er den lokale Auning-entreprenør Ulrik Poulsen, der er hyret ind til at udføre nedrivningsopgaven for Innovater.

Byggetilladelse på vej

Det er Innovaters forventning, at nedrivningen af bygningen på den gamle Stark-grund vil være gennemført i løbet af cirka fire uger.

Herefter er forhåbningen, at man med det samme kan komme i gang med opførelsen af en 1200 kvadratmeter stor Rema 1000-butik med tilhørende parkeringspladser og indkørsler fra Vestergade.

- Lige nu går vi stadig og venter på at få byggetilladelsen, som stadig er under behandling. Men vi forventer, at vi kan være i gang med opbygningen af den nye butik allerede inden sommerferien, siger Andreas Bagunck.

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Annonce