Annonce
Randers

Efter to børn og iværksættereventyr: Tanja Lauenborg gør politisk comeback

Da vi sidst hørte noget til Tanja Lauenborg, var hun en ung social- og sundhedsassistent med en stor passion for tøj og sko. I dag er hun alenemor til to og selvstændig erhvervsdrivende. Arkivfoto: Richard Sylvestersen
Det er især kommunens yngste og ældste borgere, der vil have Tanja Lauenborgs opmærksomhed, hvis hun får en plads i byrådet efter kommunalvalget.

Randers: Tanja Lauenborg var kun 23 år, da hun ved årsskiftet 2013/2014 stemplede ud af byrådet for Socialdemokratiet. Siden da er der sket meget. Hun har rundet de 30, har fået to børn - og er blevet alenemor til dem, og hun har skiftet jobbet som social- og sundhedsassistent ud med livet som selvstændig erhvervsdrivende.

Det er dermed en ny og mere erfaren kvinde, der nu igen melder sig klar til kamp om byrådets 31 stole.

- Jeg stillede ikke op til valget i 2017, fordi mine børn var for små dengang, fortæller Tanja Lauenborg og erkender, at beslutningen om at stille op til det kommende valg heller ikke har været helt nem.

Annonce

- Mine børn er nu fire og fem år, så de er stadig små, og jeg er alene med dem. Jeg har jo siddet i byrådet før, så jeg ved, hvor meget arbejde det kræver. Heldigvis har jeg et godt netværk og en helt fantastisk familie, som er meget støttende, og som kan hjælpe med at få tiden til at hænge sammen, siger hun og tilføjer, at hun derfor har valgt at lytte til opfordringen fra sine partifæller og stille op til valget.

De små og de gamle

- Jeg løb Socialdemokratiets kandidatliste igennem og kunne se, at der manglede lige præcis den stemme, som jeg kan tilføre. En ung, nytænkende stemme, som stadig har lidt erfaring at byde ind med. For mig er det vigtigt, at Socialdemokratiet kan tilbyde en bred liste af kandidater, så borgerne kan vælge en, de kan spejle sig i, fortæller hun om beslutningen om igen at kaste sig ud i politik.

- Med mig får børnefamilierne også en socialdemokratisk repræsentant i byrådet, tilføjer hun.


Når personalet i en coronatid skal tilbringe otte timer udendørs, er det vigtigt, at deres arbejdstøj passer dertil. Det har ikke været en selvfølge i alle institutioner. Det kan lyde som en lille ting, men det er et sted, hvor man som politiker kan gøre en konkret forskel her og nu. Jeg er mere til konkret politik end snak om store, abstrakte visioner.

Tanja Lauenborg, kandidat for Socialdemokratiet


Netop børn bliver et af hendes helt store fokusområder, hvis hun får en stol i byrådssalen. Som mor er hun nemlig blevet bidt af emner som minimumsnormering, fordeling af pædagogisk personale og deres arbejdsforhold.

- Når personalet i en coronatid skal tilbringe otte timer udendørs, er det vigtigt, at deres arbejdstøj passer dertil. Det har ikke været en selvfølge i alle institutioner. Det kan lyde som en lille ting, men det er et sted, hvor man som politiker kan gøre en konkret forskel her og nu. Jeg er mere til konkret politik end snak om store, abstrakte visioner, siger hun.

I den anden ende af aldersskalaen står der også en gruppe, som vil have Tanja Lauenborgs fokus.

- Jeg er uddannet social- og sundhedsassistent og har i en længere årrække siddet som formand for FOA Ungdom, så jeg har en stor forkærlighed til hele ældreområdet, og det er også et af de områder, jeg vil tilbage og arbejde for, siger hun.

Annonce

Er blevet erhvervsdrivende

Jobbet som social- og sundhedsassistent har Tanja Lauenborg dog lagt på hylden for at starte sin egen virksomhed "Klinik Noél". For et år siden havde hun én klinik, i dag har hun otte.

- Det startede som en lille, hyggelig klinik hjemme hos mig i Romalt, men så tog det fart. Nu er min virksomhed blevet til en kæde med otte klinikker, der tilbyder behandling med infrarødtæpper, der kan bruges til blandt andet smertelindring og restitution. Så kunderne er alt fra sportsklubber til gigtpatienter, forklarer hun.

At åbne sin egen virksomhed og lade den vokse med den fart har givet hende indblik i en helt ny verden: Iværksætteri. Noget, hun også vil tage med sig videre i sin politik, fastslår hun.

Kommunalvalget afholdes 16. november 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Randers

Skolens legeplads fyldt med glasskår: Skoleleder appellerer til forældre om at tage en snak med de unge

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Randers FC For abonnenter

Thomasbergs ønsker til transfermarkedet: - Det er naturligt, at vi kigger på emner til den del af banen

Annonce