Annonce
Mariagerfjord

Efter vold mod udviklingshæmmet: Nu ender Sødisbakke-sagen i landsretten

Fordi overgrebet blev opdaget på et hospital på Sjælland, og dommen faldt i byretten i Næstved, vil ankesagen køre i Østre Landsret, selv om den har tilknytning til Sødisbakke i Mariager. Arkivfoto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Mens forsvareren vil gå efter frifindelse, vil anklageren gå efter skærpelse af byrettens dom.

Mariager: En kvindelig socialpædagog blev 25. februar 2021 i byretten kendt skyldig i at have slået en ung udviklingshæmmet kvinde fra botilbuddet Sødisbakke i Mariager, hvor pædagogen på daværende tidspunkt var ansat.

Byretten idømte hende en ubetinget straf på 40 dages fængsel og fratog hende retten til at arbejde i plejefunktioner de næste tre år.

Nu bliver sagen dog taget videre til landsretten, da begge parter har anket dommen. Mens den tiltalte har anket til frifindelse, har Statsadvokaten anket til skærpelse af straffen. Hvilken hårdere straf, anklageren vil gå efter i landsretten, vil Statsadvokaten dog ikke afsløre inden selve retssagen.

Annonce

Vold blev filmet

Hele sagen startede 18. august 2020, da den kvindelige beboer fra Sødisbakke var indlagt på et hospital på Sjælland på grund af epilepsi. Med sig havde hun socialpædagogen, der på det tidspunkt havde været beboerens primære støttepædagog i flere år.

For at holde øje med epileptiske anfald, var der opsat videoovervågning på hospitalsstuen, og det var den, der afslørede volden mod den udviklingshæmmede kvinde. Ifølge avisens oplysninger lå kvinden og hvilede sig i sin hospitalsseng, da støttepædagogen pludselig gik over til sengen og slog hende i ansigtet med flad hånd.

Hospitalspersonale overværede episoden via videoovervågningen og politianmeldte straks støttepædagogen, som kort efter blev tiltalt for vold under særligt skærpende omstændigheder.

Det er endnu ikke besluttet, hvilke datoer sagen vil køre i Østre Landsret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Politiet går ind i sag om trusler mod initiativtager til demonstration: - Det tager vi alvorligt, det kan jo være et angreb på Grundloven

Annonce