Annonce
Østjylland

Efter voldsom brand: Nu genåbner Aarhus Klunserne

Far og søn, Svend Erik Lading (tv) og Kim Madsen, er begge frivillige hos klunserne. Foto: Flemming Krogh

Efter en voldsom brand for to år siden, er Aarhus Klunserne lørdag klar til at åbne igen i nye bygninger.

LADING: Kulørte krammebamser, mørklakerede spisestuestole i 30'er stil og brugte højttalere i alle størrelser. Der er lidt for enhver smag på hylderne i de nye lokaler hos Aarhus Klunserne.

For to år siden udbrændte de tre længer i den gamle gård, som ligger midt i landsbyen Lading. Blot stuehuset blev reddet af brandfolkene dengang. Nu har de frivillige bag foreningen Aarhus Klunserne indtaget en ny hal i røde mursten med højt til loftet.

Og de har travlt med at få de sidste ting pakket ud og sat på plads, så butikken kan åbne samme sted som den lå dengang. Og det er naturligvis med en vis stolthed, at dørene åbnes til de 875 salgskvadratmeter lørdag 9. februar.

- Vi har glædet os. Der er mange fordele for os med de nye bygninger. Det er meget nemmere at køre ting ind og ud her, end det var i de gamle bygninger, med mange snørklede gange. Her er også godt isoleret, så det ikke trækker på os, forklarer forretningsfører Hans Peter Holmgaard.

Der er indrettet et stort hjørne med ting til børn, i den ene ende af den nye bygning. Foto: Flemming Krogh

Noget andet end dengang

Han indrømmer dog, at charmen i de nye bygninger ikke er den samme.

- Det var noget andet dengang. Der var en særlig stemning her, men nu er lokalerne helt nye, og det er også rart, siger Hans Peter Holmgaard, som sammen med en halv snes ansatte har travlt med at få et par brugte spiseborde og andre ting på plads til åbningen.

Overskuddet fra salget har igennem flere år gået til et børnehjem i Uganda, som man også har samlet brugbart tøj ind til. Lokale spejdergrupper og andre foreninger i området her har også nydt godt af penge og ting fra Aarhus Klunserne igennem årene.

På den måde handler butikken om at støtte lokale og internationale projekter, men også om at skabe en rummelig arbejdsplads, hvor folk i virksomhedspraktik kan få noget erfaring. Men vi hylder også princippet om, at genbrugstanken er god i sig selv, forklarer Hans Peter Holmgaard.

Det største tab ved branden i nytårsnatten for lidt over to år siden - ud over bygningerne - var en gammel disk og nogle reoler, som klunserne havde stående ved indgangen. Møblerne stammede fra julekalenderen Jul i Gammelby med Severinsen som butiksbestyrer. Han stod foran de gamle møbler, som hos Aarhus Klunserne indtil branden.

DVD film, computerspil, CD'er og gamle LP plader står i det samme område, hvor Andy Vendelbo har ansvaret. Foto: Flemming Krogh
Sådan så det ud, da Aarhus Klunserne brændte ned nytårsaften for to år siden. Arkivfoto: Flemming Krogh
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce