Annonce
Østjylland

Efterforskningen fortsætter: Brandstiftere startede en brand om ugen

Mændene er blandt andet sigtet for at brænde et kolonihavehus  i Grenaa ned. Billedet her er fra en anden brand. Foto: Peter Leth-Larsen
Djursland var i april plaget af påsatte brande. Politiet er stadig i gang med efterforskningen, og de to unge mænd, der er sigtet i sagen, har fået forlænget deres varetægtsfængsling.
Annonce

Djursland: To unge mænd sidder fortsat varetægtsfængslet i en sag om ildspåsættelser og indbrud på Djursland.

De to mænd, der er 19 og 23 år, blev 1. maj fremstillet i grundlovsforhør, hvor de begge blev varetægtsfængslet i fire uger. Varetægtsfængslingen er siden da blevet forlænget flere gange, og løber nu frem til foreløbig 20. august. Det oplyser Østjyllands Politi.

Der er fortsat ikke andre sigtede i sagen, men under grundlovsforhøret kom det frem, at politiets efterforskere mistænker, at der kan være andre gerningsmænd på fri fod. Dermed kan det forpurre efterforskningen, hvis de to sigtede lukkes ud i samfundet, lød det fra anklageren.

Under grundlovsforhøret erkendte den 19-årige sig skyldig i alle fire forhold, mens den 23-årige erkendte i begrænset omfang at have medvirket til alle tre brandstiftelser og indbruddet.

Annonce

En brand om ugen

De fire forbrydelser, de to mænd er sigtet for, blev begået i løbet af tre uger i april 2020.

Det drejer sig helt konkret om et indbrud begået på McDonald's på Århusvej i Grenaa natten til mandag 13. april. En rude til restauranten blev knust, og der blev stjålet en indsamlingsbøsse med lidt over 1000 kroner.

Natten til torsdag 16. april satte mændene ifølge sigtelsen ild til et kolonihavehus på Søndermølle Havevej i Grenaa. Ingen personer kom til skade ved branden, men den var så voldsom, at huset endte med at udbrænde totalt.

Fredag 24. april forsøgte de at få endnu en ejendom til at gå op i flammer ved at sætte ild til en bygning på Ringsøvej ved Ryomgård. Ilden blev dog opdaget og slukket, inden den nåede at få ordentligt fat i bygningen.

Annonce

Set af vidne

Onsdag 29. april satte mændene ild til en campingvogn, de havde kørt ud på en mark i Hessel nær Grenaa. Campingvognen udbrændte, men ingen personer kom til skade.


Natten til torsdag 16. april satte mændene ifølge sigtelsen ild til et kolonihavehus på Søndermølle Havevej i Grenaa. Ingen personer kom til skade ved branden, men den var så voldsom, at huset endte med at udbrænde totalt.


I forbindelse med branden i campingvognen blev en maskeret brandstifter set af et vidne, og Østjyllands Politi udsendte efterfølgende en efterlysning samt bad alle, der havde oplevet mistænkelig adfærd i området på det pågældende tidspunkt henvende sig.

Den opfordring gav pote - kort efter kunne politiet anholde de to mænd, der nu sidder varetægtsfængslet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Bilist endte i midterrabatten

Randers FC

Randers FC møder mestrene: Helvedet i Herning, formationsforvirring og bud på startopstillingen

Randers FC For abonnenter

Tilbagevendt Tosin skal slippes løs: - God nyhed med ekstra frihed

Annonce