Annonce
Randers

Amerikansk rigmand efterlod 59 specialbiler i dansk lade: Nu skal Campen Auktioner sælge 41 af dem

41 ud af 59 specialbiler, som siden 2014 har været efterladt i en dansk lade af en amerikansk rigmand, der er flyttet hjem, skal nu under hammeren i et samarbejde mellem Falke Biler og Campen Auktioner. De sidste 18 bliver vil blive solgt ved en senere auktion. Foto: Campen Auktioner
59 velholdte specialbiler, som aldrig har kørt på saltede veje, blev i 2014 efterladt af en amerikansk rigmand, da han rejste fra Danmark og tilbage til USA. Nu kommer 41 af bilerne under hammeren i Kolding, og håbet er, at det samlede hammerslag ender på op mod 12 millioner kroner.

Randers/Kolding: Bilentusiaster fra både ind- og udland får en unik mulighed for at gøre sig en særdeles god investering, når Campen Auktioner fra Randers og Falke Biler i Kolding i næste uge går sammen om en auktion over 41 velholdte specialbiler.

Bilerne stammer fra et køb, som direktør ved Falke Biler i Kolding, Kenneth Falke Theil, gjorde, da han tidligere i år fik muligheden for at byde ubeset ind på indholdet af to lagerhaller i Frifelt i Sønderjylland. Direktøren vidste, at der inde i lagerhallerne stod biler, som i 2014 var blevet efterladt af den amerikanske ejendomsinvestor og millionær Carmi Cohen, da han forlod Danmark for at flytte tilbage til staterne. Men han vidste ikke, hvilke biler der var tale om, eller i hvilken stand de var efterladt.

Alligevel slog han til – og fortrød ikke et sekund. For inde i hallerne fandt han 59 velholdte og unikke specialbiler, hvoraf de 41 altså nu sælges på fysisk auktion og dermed igen ud og sprede glæde blandt samlere.

Foto: Campen Auktioner

Én ud af to i verden

Til at styre taktstokken på selve auktionen har Falke Biler allieret sig med randersvirksomheden Campen Auktioner, som anses for at være en af Danmarks største aktører, når det kommer til både fysiske auktioner og salg af specialbiler.

Og her ser indehaver Finn Campen frem til den vigtige opgave som auktionarius på selve auktionsdagen.

- Det er ufatteligt, at man kan blive ved med at gøre de her ladefund rundt om i Danmark, hvor der bare står den ene fantastiske bil efter den anden. Hver gang tænker vi: "Nu kan der ikke komme flere", og alligevel sker det igen og igen. Derfor er vi også rigtig glade for, at vi har fået lov til at være med til at sælge de her biler, siger han.

Blandt bilerne på auktionen er der både gamle klassikere, Hot Rods og cabrioleter. Der er velholdte eksemplarer fra både Cadillac, Mustang, Porsche, Ferrari, VW, Buick, Chevrolet, Mercedes og Ford.

Auktionens højdespringer er dog katalognummer 20: En Porsche 911 Gemballa GTR 750 fra 2003, der kun er bygget i tre eksemplarer, og som der i dag kun er to tilbage af i verden.

- Den er meget, meget sjælden. Og det bliver virkelig en oplevelse for os at få lov til at svinge hammeren over den. Det er jo en bil, vi allerede nu ved, at der er nærmest overvældende interesse for - fra hele verden. I løbet af den første dag havde vi 25.000 visninger og 3200 klik alene på den Porsche på vores hjemmeside. Det viser, hvor stort et investeringsobjekt, Porsche-biler er nu om dage. I dag vil folk lige så gerne investere i sådan én som i malerier og lignende, siger Finn Campen.

Annonce

Prisen kan stikke af

Som Finn Campen nævner det, er det generelt sjældent, at man finder ladefund i den størrelse, som gør sig gældende i tilfældet fra Frifelt.

Men noget af dét, der gør fundet endnu mere interessant, er ifølge Falke Biler og Campen Auktioner standen på bilerne. Ifølge auktionens samarbejdspartnere er det nemlig let at se, at de fleste af bilerne er fra Californien med mest sol og tør luft, da næsten alle står helt uden rust og i flot og fejlfri stand.

Og den slags er selvfølgelig med til at presse prisen i vejret.

- Vi har ikke sat en nøjagtig målsætning for, hvor meget der skal hentes ind på bilerne. Men det står klart, at der er for rigtig, rigtig mange penge. Jeg vil skyde på, at vi ligger et sted mellem otte og 12 millioner kroner i hammerslag for alle bilerne. Men det er svært at sige, for hvis vi er heldige at få nogle liebhavere til at kæmpe om den samme bil, så kan det jo risikere at stikke helt af, siger Finn Campen.

Selve auktionen finder sted først på eftermiddagen søndag 6. oktober ved Falke Biler i Kolding, men allerede nu bliver der ivrigt forhåndsbudt på de mange specialbiler på Campen Auktioners hjemmeside.

Du kan se billederne af alle specialbilerne her: https://campenauktioner.hibid.com/catalog/183491/3000-fysisk--ladefund-and-specialbiler--momsfri--kolding-/

Foto: Campen Auktioner
Foto: Campen Auktioner
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce