Annonce
Læserbrev

Efterladte tankstationer – nogle gange hjælper det at sætte fokus på et problem

Læserbrev: Som de fleste nok har bemærket, har Shell-grunden ligget øde hen og skæmmet Randers bymidte i næsten fem år. Det er alt for nemt for olieselskaberne bare at lukke ned, lade disse grunde ligge og håbe på, at de stiger i værdi uden at røre en finger. Det er ikke at vise samfundssind over for det samfund, som selskabet har været en del af – og hvor de hver dag har hentet deres indtjening, indtil de fandt, at nu var indtjeningen blevet for lille. Så kan man bare rykke til et andet sted og senere efterlade sig nøjagtig samme spor, hvis ingen gør noget ved det. Det gjorde vi så i Randers.

Og vi glæder os over, at ejeren – DCC Energi, som er en del af Shell-koncernen – efter vedvarende pres nu er kommet til fornuft. Og at man er kommet frem til en pris, som kommunen kunne gå med til. Tak for det. Et enigt byråd stemte købet af Shell-grunden igennem på byrådsmødet 25. marts 2019. Det er vi meget tilfredse med.

Desværre er denne sag jo ikke den eneste af sin slags. Vi har en anden grund, ejet af Q8, i Drastrup. Den er der ikke nogen løsning på endnu.

Men Iben Sønderup har kurs mod Folketinget. Og hvis hun kommer ind, kan vi styrke samarbejdet om løsningen på de efterladte tankstationer endnu mere. Vi mener, at lovgivningen skal strammes op.

Ting kan lykkes, når man lægger et stykke arbejde i dem. Det vil vi fortsætte med.

Tak til vores gode byrådskolleger for samarbejdet. Og tillykke til Randers med, at vi nu kan se frem til en pænere plads i vores midtby.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Bizar skrue-konflikt på Kongens Ege: - Vi har en slutbruger, der ikke opfører sig som en normal bygherre

Leder For abonnenter

Kongens Ege: Fri os for spøgelsesslot og forfald på Skovbakken

Dagens historie om det iøjnefaldende prestigebyggeri af luksuslejligheder, hotel og restaurant på Kongens Ege i Randers er først og fremmest en kedelig historie for den bygherre og de boligkøbere samt de håndværkere, ingeniører, arkitekter, leverandører af byggematerialer og mange andre, der har privat- og virksomhedsøkonomi i klemme og millioner sat på spil. Naturligvis har den professionelle hovedentreprenør Dansk Boligbyg været bevidst om den risiko, virksomheden løb, da den selv accepterede en kontraktform, hvor den først får sin betaling, når den afleverer den færdige ombygning på en måde, der opfylder det aftalte. Men når og hvis dette er sker, skal entreprenøren naturligvis have sine penge. Sådan er spillereglerne. Også i Randers. Man skal kunne udføre byggearbejde i Randers uden at få nattesøvnen forstyrret. Det gælder både for den store hovedentreprenør og for den lille håndværksmester, der måske har sat sit og konens og børnenes hjem som sikkerhed i banken. Foruden at være en kedelig historie for bygherre, boligkøbere, hovedentreprenør, håndværkere og mange andre er dagens historie om Kongens Ege også en kedelig historie for resten af Randers, for alle vi andre. Mens boligbyggeriet boomede i sammenlignelige byer som Horsens, Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart og signalerede, at finanskrisen for længst var forbi, stod byggekranen på Kongens Ege længe som vores eneste vartegn om, at opsvinget også dryppede på Randers, dog endnu i begrænset omfang. Lykkeligvis har det igangværende danske byggeboom siden ramt Randers i fuldt format på andre byggepladser. Senest er en gigantisk byggekran skudt op på Thors Bakke, mens der længe har været hektisk byggeaktivitet på kasernegrunden, i sporbyen og mange andre steder. Kedeligt er det alligevel, at prestigebyggeriet, der indledte det lokale byggeboom, står nyttesløst hen, mens en sandsynlig voldgiftssag kan hale sagen i langdrag i årevis. Man kan frygte, at det kridhvide spøgelsesslot på bakken får lov at stå så længe, at det når at blive algegrønt og falde i ét med resten af Skovbakken, inden konflikten måske bliver løst, og en ny renovering bliver nødvendig. Som borgere i Randers må vi indtrængende bede sagens stridende parter om at finde en løsning, der sikrer, at vi slipper for et spøgelsesslot, der forfalder i midten af vores by.

Randers For abonnenter

Afsløring: Prestigeprojekt på Kongens Ege sendt til tælling - Benhårdt slagsmål om millioner

Annonce